Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πανελλήνια συγκίνηση από το θάνατο του Νίκου Ρίζου.
- Δεν έχουν ενοπιστεί τοξικές ουσίες στη Βόρεια Ελλάδα.
- Ανήσυχος ο Κ.Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.
- Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο πατριάρχης Ρωσίας.
- Στην Αλβανία μεταφέρονται αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.
- Αύξηση του αφορολογήτου ορίου προτείνουν οι εφοριακοί.
- Τρισάγιο για τη συμπλήρωση ενός έτους απ'το θάνατο του Κ.Καραμανλή.
- Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι τέσσερις ληστές τραπεζας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πανελλήνια συγκίνηση από το θάνατο του Νίκου Ρίζου.

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του δημιφιλούς κωμικού Νίκου Ρίζου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 75 ετών, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, όπου μεταφέρθηκε με πνευμονικό οίδημα. Ο Νίκος Ρίζος γεννήθηκε στην Αρτα το 1924 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1948 με το έργο "Ανθρωποι- Ανθρωποι". Υπήρξε θιασάρχης για πολλά χρόνια ενώ τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο θέατρο και το σινεμά τις έκανε όταν δημιούργησε το αξέχαστο "τρίο" Αυλωνίτης, Βασιλειάδου, Ρίζος. Ηταν παντρεμμένος με τη γνωστή ηθοποιό Ελσα Ρίζου και είχαν αποκτήσει ένα γιο.

Δεν έχουν ενοπιστεί τοξικές ουσίες στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν έχουν εντοπιστεί τοξικές ουσίες στον αέρα και το νερό της Βορείου Ελλάδος, διαβεβαίωσαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Υγείας, μετά τη σύσκεψη που είχαν με πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες, όπου εξετάσθηκαν τυχόν επιπτώσεις στην Ελλάδα, λόγω του τοξικού νέφους, από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τους βομβαρδισμούς, θα θέσει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεόδωρος Κολιοπάνος, στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον.

Ανήσυχος ο Κ.Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία.

Την προώθηση των ελληνικών θέσεων για την επίλυση της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία, στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, ζήτησε ο Κώστας Μητσοτάκης από τον υπουργό Εξωτερικών κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, τονίζοντας ότι οι θέσεις μας είναι πολύ δυνατές και ισχυρές. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία, τόνισε ότι υπάρχει καιρός για πολιτική λύση, διαφορετικά, όπως είπε, το μέλλον των βαλκανίων διαγράφεται ζοφερό.

Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο πατριάρχης Ρωσίας.

Για 27η μέρα συνεχίσθηκαν οι βομβαρδισμοί, με στόχους εργοστάσια στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αναμεταδότες τηλεόρασης, γέφυρες και κατοικημένες περιοχές, με αποτέλσμα ένα άτομο να σκοτωθεί και έντεκα να τραυματιστούν. Στο Βελιγράδι βρίσκεται ο πατριάρχης Ρωσίας, Αλέξιος Β, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι βομβαρδισμοί θα συνεχισθούν, δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Στην Αλβανία μεταφέρονται αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.

Στην Αλβανία μεταφέρονται εκατοντάδες αμερικανοί αλεξιπτωτιστές για να βοηθήσουν τη δύναμη των μαχητικών ελικοπτέρων Απάτσι. Ο συνολικός αριθμός των πεζοναυτών που θα αναπτυχθούν ανέρχεται σε 3.000 αμερικανούς στρατιώτες. Κατά των χερσαίων επιχειρήσεων τάσσεται η Γερμανία, ενώ στην Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε αρνητικός για ελληνικές διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η όποια απόφαση, θα ληφθεί από το υπουργικό συμβούλιο και σε συννεόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Αύξηση του αφορολογήτου ορίου προτείνουν οι εφοριακοί.

Αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 2,3 εκατ. δρχ, μείωση των φορολογικών συντελεστών και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, προτείνει η Ομοσπονδία εφοριακών, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Ακόμη προτείνει αύξηση του ποσού της έκπτωσης φόρου για φορολογούμενους με παιδιά, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης και αύξηση του αφορολογήτου ορίου της μεγάλης ακίνητης περιουσίας στα 240 εκατ.δρχ. για τετραμελή οικογένεια.

Τρισάγιο για τη συμπλήρωση ενός έτους απ'το θάνατο του Κ.Καραμανλή.

Τρισάγιο για τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατο του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή τελέστηκε στο ομώνυμο ίδρυμα στο Ψυχικό. Στη σεμνή τελετή παρέστησαν μέλη της οικογενέιας του μεγάλου πολιτικού, συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές στον πολιτικό στίβο, καθώς και οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας και της Ιταλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν και Φραντσέσκο Κοσίγκα.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι τέσσερις ληστές τραπεζας.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι τέσσερις κακοποιοί της ληστείας στην Εθνική Τράπεζα, στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι τρεις Ελληνες κακοποιοί - ο τέταρτος ήταν Αλβανός - Κώστας Ζαπετάκης, Παναγιώτης Γιανούκος και Δημήτρης Γαβαλάς έχουν πλούσια δράση και ενέχονται σε σωρεία ληστειών τραπεζών και χρηματαποστολών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στέλιος Βενετίδης της Ξάνθης και ο Αγγελος Μπασινάς του Παναθηναϊκού, είναι τα δύο νέα πρόσωπα που κάλεσε στην εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Δανιήλ, για το φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη της Ελβετίας, που θα γίνει 28 Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Εκτός από τους Βενετίδη, Μπασινά, που κλήθηκαν για πρώτη φορά στο εθνικό μας συγκρότημα, ο Δανιήλ κάλεσε και πάλι τους Ελευθερόπουλο, Νινιάδη και Κατσιαμπή. Οι 20 παίκτες της εθνικής είναι οι εξής: Ατματζίδης, Κασάπης, Νικολαϊδης, Ζήκος, Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος, Νινιάδης, Κ. Κωνσταντινίδης, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Ουζουνίδης, Ζαγοράκης, Κατσιαμπής, Φρατζέσκος, Αναστασίου και Βενετίδης.

Νεα διάκριση για τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο MVP του Μουντομπάσκετ, συγκέντρωσε 63 βαθμούς, στην ψηφοφορία όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι 31 ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Μίλαν Τόμιτς του Ολυμπιακού με 44 βαθμούς, ενώ τον ακολούθησε ο Σεϊν Χιλ της Νήαρ Ηστ με 17 και ο Αλφόνσο Φορντ του Σπόρτιγκ με 12 βαθμούς.

Φιλικό αγώνα ειρήνης και αλληλεγγύης υπέρ του γιουγκοσλαβικού λαού μεταξύ αντιπροσωπευτικής ομάδας Ελλήνων ποδοσφαιριστών και Γιουγκοσλάβων παικτών που αγωνίζονται σε ελληνικούς και ευρωπαϊκούς συλλόγους, θα διοργανώσει τη Δευτέρα 26 Απριλίου η ΕΠΣ Μακεδονίας σε συνεργασία με τις ΠΑΕ Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Στους επίλεκτους της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν οι Μιγιάτοβιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Μιχαίλοβιτς (Λάτσιο), Σαβίσεβιτς (Ερυθρόας Αστέρας), Γιούνκοβιτς (Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ με την ελληνική ομάδα θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Αγαθοκλέους, Δέλλιος, Φρατζέσκος, Τουρσουνίδης, Κωφίδης, Καρκαμάνης και Σαπάνης.

Σε ``δήλωση χρέους`` υποχρεώθηκαν να προβούν με ανακοίνωση τους οι ποδοσφαιριστές του Αρη, μετά το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ομάδα, από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες της ``κίτρινης`` ΠΑΕ, συναισθανόμενοι την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο και το δικό τους μερίδιο ευθύνης, δηλώνουν πως θα κάνουν πράξη τη φιλοδοξία τους και υπόσχονται την αγωνιστική αναδιοργάνωση της ομάδας τους και την επίτευξη του βασικού στόχου, την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες, η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, αφού λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία του κρητικού συλλόγου με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ο τελευταίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ και ανακοίνωσε ότι επιθυμία του είναι να μην συνεχίσει την συνεργασία του με τους Κρητικούς αφού θέλει να εργαστεί σε σύλλογο της Αθήνας. Αναφορικά με τους υποψηφίους, η διοίκηση του Ηρακλείου φαίνεται διατεθειμένη να συναντηθεί εκ νέου με τον Γιώργο Καλαφατάκη, στον οποίο έχει γίνει ήδη επίσημη πρόταση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,05, γαλλικό φράγκο προς 50,40, λίρα Αγγλίας προς 501,47, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,13, τη λίρα Κύπρου προς 572,33 και το ευρώ προς 330,63 δραχμές.

Η νευρικότητα χαρακτήρισε τις κινήσεις των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τις τιμές των μετοχών μετά απο έντονες διακυμάνσεις να παρουσιάζουν στο κλείσιμο εικόνα ελαφρώς πτωτική. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.373,62 μονάδες, έναντι 3.386,09 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας ελαφρά πτώση 12,47 μονάδων ή σε ποσοστό 0,37%. Μετά απο τη "βουτιά" του 2,86% που παρουσιάζε ο δείκτης στα μέσα της σημερινής συνεδρίασης, η Σοφοκλέους φάνηκε να βρίσκει τα αντανακλαστικά της και στις χαμηλές τιμές εκδηλώθηκε σημαντική ζήτηση. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 1,22%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουνασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 4 εως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 25 και στα νησιά 11 με 22 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θρμοκρασία 8 με 24 και 5 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 April 1999 - 18:00:15 UTC