Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΝΑΤΟ γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή του στην Ουάσιγκτον.
- Με την Ολμπράιτ συναντήθηκε ο Γ.Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.
- Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε μία από τις κατοικίες του Μιλόσεβιτς.
- Αντέχει η ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Δ.Ρέππας.
- Δεν υπάρχει νεότερο στοιχείο μόλυνσης στη Β.Ελλάδα.
- Επαφές με ΣΕΒ-ΑΔΕΔΥ είχε ο Γ.Δρυς για αναμόρφωση του φορολογικού.
- Πάνω από πέντε ώρες κατέθετε ο Θ.Πάγκαλος για την υπόθεση Οτσαλάν.
- Λοφάκια από... σκουπίδια στους δρόμους το Σαββατοκύριακο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΝΑΤΟ γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή του στην Ουάσιγκτον.

Με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τα εκατοντάδες θύματα και τις τεράστιες καταστροφές, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, ετοιμάζονται αύριο να γιορτάσουν στην Ουάσιγκτον τα 50 χρόνια ίδρυσης της Συμμαχίας. Τα πιθανά σενάρια είναι συνέχιση των βομβαρδισμών, χερσαίες επιχειρήσεις και πολιτική διευθέτηση της κρίσης. Το πρώτο είναι το πιο πιθανό, καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι κερδίζει έδαφος, προσκρούει στην άρνηση αρκετών χωρών, ενώ ο γγ του ΟΗΕ, τόνισε ότι για κάτι τέτοιο χρειάζεται εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Με την Ολμπράιτ συναντήθηκε ο Γ.Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον.

Στο διπλωματικό πεδίο, ο πρωθυπουργός, τόσο στην κατ'ιδίαν συνάντησή του με τον Μπίλ Κλίντον, όσο και στην ομιλία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, θα παρουσιάσει την ελληνική πρόταση για πολιτική λύση και ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου Βίκτορ Τσερνομίρντιν είχε στο Βελιγράδι συνομιλίες με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του.

Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε μία από τις κατοικίες του Μιλόσεβιτς.

Στο πολεμικό μέτωπο τα νατοϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα στόχους στο Κόσοβο και το Νόβισαντ, ενώ σε μια επίδειξη δύναμης βομβάρδισαν και κατέστρεψαν την κατοικία του Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι. Για οργανωμένη τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονίας του Γιουγκοσλάβου προέδρου, έκαναν λόγο οι Σέρβοι. Στην Αλβανία έφτασαν τα πρώτα ελικόπτερα απάτσι, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι το ΝΑΤΟ εξοπλίζει τον Ου Τσε Κα για να εξαπολύσει επίθεση κατά του Γιουγκοσλαβικού στρατού στο Κόσοβο.

Αντέχει η ελληνική οικονομία, δήλωσε ο Δ.Ρέππας.

Δεν είναι σοβαρές οι συνέπειες της γιουγκοσλαβικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την πορεία προς την ΟΝΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος και εκτίμησε ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι της ΟΝΕ και εντός του έτους ο πληθωρισμός θα πέσει κάτω του 2%. Παρά την κρίση στο Κόσοβο, τα μηνύματα που λαμβάνονται για την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, παραμένουν ενθαρρυντικά.

Δεν υπάρχει νεότερο στοιχείο μόλυνσης στη Β.Ελλάδα.

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς της πολιτείας, αλλά και οι επιστήμονες, όσον αφορά τη μόλυνση του ελληνικού χώρου με τοξικά από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κουϊμτζής είπε οτι δεν υπάρχει κάποιο νεότερο στοιχείο μόλυνσης και διευκρίνισε ότι απεστάλησαν σε εργαστήριο της Γερμανίας 16 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και μέχρι τις 10 Μαϊου θα έχουμε τα αποτελέσματα.

Επαφές με ΣΕΒ-ΑΔΕΔΥ είχε ο Γ.Δρυς για αναμόρφωση του φορολογικού.

Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία του ΣΕΒ και της ΑΔΕΔΥ είχε ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την αναμορφωση του φορολογικού συστήματος. Ο κ. Δρυς ανακοίνωσε ότι στο τέλος Μαϊου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την τελική θέση για τις αλλαγές, στις οποίες περιλαμβάνονται αύξηση του αφορολόγητου ορίου, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, διεύρυνση των φορολογικών συντελεστών και άλλα.

Πάνω από πέντε ώρες κατέθετε ο Θ.Πάγκαλος για την υπόθεση Οτσαλάν.

Πάνω από πέντε ώρες κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Οτσαλάν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Παγκάλος. Ο κ.Πάγκαλος τόνισε οτι ο πρωθυπουργός είχε μία γενική ενημέρωση, χωρίς όμως να κάνει υποδείξεις ή προτάσεις. Η απόφαση της μεταφοράς του στην Κένυα, υποστήριξε οτι λήφθηκε συλλογικά κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους τότε υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ενώ όσον αφορά τα γεγονότα στο αεροδρόμιο όπου Οτσαλάν απήχθη από τους τούρκους πράκτορες, τα απέδωσε σε ηλιθιότητα ή σε σωνομοσία.

Λοφάκια από... σκουπίδια στους δρόμους το Σαββατοκύριακο.

Παρέα με τα σκουπίδια θα κάνουν το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, καθώς από σήμερα άρχισε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι απεργοί ζητούν την προώθηση 35ώρου χωρίς μείωση των αποδοχών τους και την αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησής τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το φάιναλ φορ του Μονάχου, καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 74-63 επί της Τιμσίστεμ Μπολόνια στον μικρό τελικό της παρηγοριάς και κατάφεραν να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις από τη συντριβή με 87-71 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στον ημιτελικό. Ετσι, ο Ολυμπιακός κατέλαβε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την τρίτη θέση σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Ειδοποίηση από τον Μπάγιεβιτς περιμένει ο Τσούρσιτς για να έρθει στην Ελλάδα και να δοκιμαστεί, πιθανότατα σε κάποιο φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος μέσος της Κρύσταλ Πάλλας δεν εχει παιχνίδια στα "πόδια" του τις τελευταίες περιόδους, καθώς δεν έπαιζε στις ομάδες που αγωνίστηκε. Ενισχυτικό της άποψης ότι ο Σέρβος βρίσκεται κοντά στους ερυθρόλευκους είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της Κρύσταλ Πάλλας είναι αποφασισμένη να τον πουλήσει, για να μειωθούν τα χρέη του συλλόγου.

Με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 500.000 δραχμών τιμωρήθηκε ο Αρης, με απόφαση του αθλητικού δικαστή, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Ο Αρης τιμωρήθηκε αρχικά με μια αγωνιστική, αλλά επειδή ήταν υπότροπος από τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό η ποινή του διπλασιάστηκε. Οι ``κίτρινοι`` της Θεσσαλονίκης πρόκειται να υποβάλλουν έφεση αύριο, στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ. Αν δεν ``πέσει`` η ποινή τους, θα δώσουν σε ουδέτερο γήπεδο τους εντός έδρας αγώνες τους με ΑΕΚ και Απόλλωνα.

``Δεν πωλείται κανένας ποδοσφαιριστής, μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του``. Αυτή είναι η θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σχετικά με τη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών, που παρουσιάζει την αθηναϊκή ομάδα να δέχεται σειρά προτάσεων για παραχώρηση ποδοσφαιριστών της. Με την ανακοίνωση αυτή, η ΠΑΕ βάζει ... φρένο στη φημολογία των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα στην περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου, που έχει ακόμη δυο χρόνια συμβόλαιο και για τον οποίο ενδιαφέρον φέρεται ότι έχει δείξει η Ντόρτμουντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,39 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,55, λίρα Αγγλίας προς 501,67, ελβετικό φράγκο προς 207,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,88, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,61 δραχμές.

Σε αρνητικό κλίμα παραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές και στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου, καθώς η αναταραχή που υπήρξε χθες και σήμερα το πρωί στην αγορά των ομολόγων ενίσχυσε την αβεβαιότητα στη Σοφοκλέους. Η αγορά κινήθηκε για πέμπτη συνεχή ημέρα σε καθοδική τροχιά και υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 3.300 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3281,96 μονάδες, έναντι 3.350,56 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 68,60 μονάδων ή σε ποσοστό 2,05%. Στη διάρκεια των έξι τελευταίων συνεδριάσεων, ο δείκτης έχει καταγράψει απώλειες σε ποσοστό 12,07%. Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκαν και σήμερα οι συναλλαγές, με την αξία τους μόλις να ξεπερνά τα 100 δισ. δρχ, ενδεικτικό της στάσης αναμονής και επιφυλακτικότητας που χαρακτηρίζει μεγάλη μερίδα του επενδυτικού κοινού.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, που κατά τόπους το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ειναι σχεδόν αιθριος. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 26 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττικής. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 6 με 22 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 22 April 1999 - 19:00:21 UTC