Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χτύπημα με ρουκέτες εναντίον τριών ξένων τραπεζών στον Πειραιά.
- Στη Βόνη κρίσιμες συνομιλίες για επίλυση γιουγκοσλαβικής κρίσης.
- "Οχι" απο Ελλάδα στις νηοψίες πλοίων με προορισμό τη Γιουγκοσλαβία.
- Αρνείται το ΝΑΤΟ επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής"Γιατρών του κόσμου".
- Τα κόμματα καταρτίζουν τα ευρωψηφοδέλτιά τους.
- Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Απρίλιο στο 2,8%.
- Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
- Στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Ελευσίνα σήμερα ο Σημίτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός για 20η φορά κυπελλούχος Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.
- Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην παράταση τον Αρη με 79-73.
- Η ΑΕΚ θα δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον αγώνα της με την Καβάλα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χτύπημα με ρουκέτες εναντίον τριών ξένων τραπεζών στον Πειραιά.

Τρεις ρουκέτες εναντίον ισάριθμων ξένων τραπεζών στην Ακτή Μιαούλη, στον Πειραιά, εκτόξευσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα. Συγκεκριμένα στόχος τους ήταν η "Τσέις Μανχάταν", η "Μίντλαντ" και η "ΒΝΡ". Εξερράγη όμως μόνο η πρώτη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές. Οι ρουκέτες είναι από αυτές, που είχαν κλαπεί από τις στρατιωτικές αποθήκες του Συκουρίου Λάρισας και σύμφωνα με την αστυνομία, το χτύπημα είναι "έργο" της οργάνωσης "17 Νοέμβρη".

Στη Βόνη κρίσιμες συνομιλίες για επίλυση γιουγκοσλαβικής κρίσης.

Κρίσιμη για την επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση στη Βόνη των 7 πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου και της Ρωσίας. Θα συζητηθεί συγκεκριμένο σχέδιο και αν υπάρξει συμφωνία, τότε θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρίσκεται στη Γερμανία, δήλωσε οτι οι βομβαρδισμοί θα ενταθούν, μέχρις ότου η Γιουγκοσλαβία κάνει αποδεκτούς τους όρους του ΝΑΤΟ. Τη νύχτα επλήγησαν στόχοι στο Πράχοβο, στη Νις, στο Κράλιεβο, στο Λάντεβτσι και στο Τσάτσακ.

"Οχι" απο Ελλάδα στις νηοψίες πλοίων με προορισμό τη Γιουγκοσλαβία.

Η Ελλάδα διαφώνησε χθες στην ΕΕ για την πραγματοποίηση νηοψιών σε πλοία, που κατευθύνονται προς τη Γιουγκοσλαβία και την απαγόρευση ταξιδιών συνεργατών του Μιλόσεβιτς σε χώρες της ΕΕ. Αποτέλεσμα της ελληνικής στάσης ήταν να μην καταστεί δυνατό να διαμορφωθεί κοινή θέση των 15 και θα εκδοθεί δήλωση της Προεδρίας, που θα αναφέρει οτι οι νηοψίες θα λαμβάνουν υπόψη και τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Σήμερα στο Βελιγράδι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς και υπουργό Εξωτερικών, ο πρώην υπουργός, Κάρολος Παπούλιας.

Αρνείται το ΝΑΤΟ επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής"Γιατρών του κόσμου".

Το ΝΑΤΟ αρνήθηκε ότι μαχητικά του βομβάρδισαν την ελληνική αυτοκινητοπομπή των γιατρών του κόσμου, που μετέφερε βοήθεια στο νοσοκομείο της Πρίστινα. Μέλος της αποστολής είχε δηλώσει ότι είχαν δεχθεί επίθεση απο νατοϊκά μαχητικά. Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης στον γγ του ΝΑΤΟ. Στο μεταξύ, οι ειδικοί επιστήμονες διαβεβαιώνουν οτι κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα οι τιμές της ραδιενέργειας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Τα κόμματα καταρτίζουν τα ευρωψηφοδέλτιά τους.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις άρχισαν στα επιτελεία των κομμάτων για τη σύνταξη των ευρωψηφοδελτίων, καθώς απομένει περίπου ένας μήνας από τις ευρωεκλογές. Ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο και τη στρατηγική του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκληρώνοντας την περιοδεία του χθες στη Θεσσαλονίκη στις ομιλίες του ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Απρίλιο στο 2,8%.

Στο 2,8% έπεσε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, από 3,4%, που ήταν το Μάρτιο. Πάντως, η γιουγκοσλαβική κρίση πρέπει να επηρέασε το ρυθμό πτώσης του πληθωρισμού, καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προσδοκούσε μεγαλύτερη υποχώρηση. Ο διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας, προέβλεψε ότι πτωτική τάση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Τουρκικές προκλήσεις χθες στο Αιγαίο. Τρία ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών παραβίασαν ισάριθμες φορές τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου. Στην περιοχή αυτή χθες και σήμερα διεξάγεται η προγραμματισμένη διακλαδική άσκηση μικρής κλίμακας με την επωνυμία "Τοξότης". Στην άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος - Κύπρου,συμμετέχουν 25 αεροσκάφη και 2 φρεγάτες.

Στο υπουργείο Εσωτερικών και στην Ελευσίνα σήμερα ο Σημίτης.

Επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου θα προεδρεύσει ευρύτατης σύσκεψης για θέματα περιφερειακής ανάπτυξης, πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα επισκεφθεί την Ελευσίνα, όπου θα συζητήσει με τους εργαζόμενους θέματα απασχόλησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός για 20η φορά κυπελλούχος Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε γιά 20η φορά στην ιστορία του το Κύπελλο Ελλάδος, καθώς στον συναρπαστικό τελικό της διοργάνωσης, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 55.000 και πλέον θεατών, επικράτησε με 2-0 του "αιώνιου αντιπάλου" του, Παναθηναϊκού. Τα δύο τέρματα της συνάντησης, σημειώθηκαν στο 54ο λεπτό από τον Δημήτρη Μαυρογεννίδη και στο 89ο από τον Πίτερ Οφορίκουε. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ``ερυθρόλευκοι``, αγωνίστηκαν από το 33ο λεπτό με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γιώργου Αμανατίδη.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην παράταση τον Αρη με 79-73.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στη Αλεξάνδρειο, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε στην παράταση τον Αρη με 79-73 και έκανε το πρώτο βήμα για κατάκτηση της 3ης θέσης και τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα. Ο κανονικός αγώνας τελείωσε 70-70. Ηταν ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες, στη σειρά των αναμετρήσεων που θα κρίνουν την 3η θέση του πρωταθλήματος της Α1. Το επόμενο παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο, πάλι στο Αλεξάνδρειο

Η ΑΕΚ θα δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον αγώνα της με την Καβάλα.

Σε πρόστιμο 2 εκατ. δραχμών, μετέτρεψε η δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής της έδρας της ΑΕΚ, που είχε επιβληθεί για επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στον αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα. Αυτό σημαίνει ότι η "Ενωση" θα δώσει στη Νέα Φιλαδέλφεια τον αγώνα της εναντίον της Καβάλας, που θα γίνει την Κυριακή, στο πλαίσιο της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,47 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 504,41, ελβετικό φράγκο προς 205,58, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,75, τη λίρα Κύπρου προς 568,90 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο,βόρειοι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 20, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 25 και στο Αιγαίο 16 με 27 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανή παροδική βροχή το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού,προβλέπονται στην Αττική,βορειοδυτικοί μέτριοιάνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 16 με 25 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 13 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 6 May 1999 - 7:00:11 UTC