Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, συνέχισαν στη διάρκεια της νύχτας τις επιθέσεις τους εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.
- Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας, για τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία.
- Επίθεση με πυροβολισμούς, έγινε χθες βράδυ στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρίας ΝΑΣΙΟΝΑΛΕ ΝΕΝΤΕΡΛΑΝΤΕΝ, στην Καλλιθέα.
- Την πεποίθηση, "οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εκφράζει σε συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ", ο πρωθυπουργός.
- Στην Πάτρα θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενω αύριο θα μεταβεί στο Ηράκλειο.
- Σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, θα χοροστατήσει σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε ξυλουργικό εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο Αττικής.
- Ψηφίζουν σήμερα και αύριο οι γιατροί της Αθήνας, για να αναδείξουν τα μέλη του νέου διοικητικού τους συμβουλίου.
- Απο αύριο τίθενται σε ισχύ οι αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, συνέχισαν στη διάρκεια της νύχτας τις επιθέσεις τους εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις συνέχισαν στη διάρκεια της νύχτας τις επιθέσεις τους εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, πλήττοντας προάστεια του Βελιγραδίου, περιοχές της βόρειας Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου. Στο στόχαστρο των συμμαχικών δυνάμεων, βρέθηκαν για άλλη μία φορά, αποθήκες καυσίμων και αναμεταδότες τηλεόρασης, ενω ο ραδιοσταθμός ΒΕΤΑ μετέδωσε, οτι απο τις επιθέσεις καταστράφηκαν και εγκαταστάσεις της σερβικής αστυνομίας στο Μακις. Ο πρόεδρος της γιουγκοσλαβικής επιτροπής συνεργασίας της "Γιούνισεφ" ανακοίνωσε οτι απο τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία έως σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους 1200 άτομα και περίπου των 1/3 των θυμάτων είναι παιδιά.

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες της Διεθνούς Κοινότητας, για τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία.

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες, για τερματισμό της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία. Ο Φινλανδός πρόεδρος, Αχτισαάρι, δήλωσε χθές, οτι οι "πραγματικές" διαπραγματεύσεις για το Κόσοβο δεν έχουν ακόμα αρχίσει και πως η μεσολάβησή του έχει σκοπό "την προετοιμασία τους". Ο κ. Αχτισαάρι, εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, οτι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για το θέμα του Κόσοβου θα έχουν κάποια κατάληξη στις αρχές Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί και στην Κολονία, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης. Στο μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ, πιθανόν να επισκεφθεί και πάλι τη Μόσχα την Τρίτη, όπου θα έχει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με το Ρώσο μεσολαβητή Τσερνομίρντιν και το Φινλανδό πρόεδρο Αχτισάαρι. Ο κ. Τσερνομίρντιν στις αρχές της εβδομάδας θα επισκεφθεί το Βελιγράδι για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς.

Επίθεση με πυροβολισμούς, έγινε χθες βράδυ στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρίας ΝΑΣΙΟΝΑΛΕ ΝΕΝΤΕΡΛΑΝΤΕΝ, στην Καλλιθέα.

Επίθεση με πυροβολισμούς έγινε χθες βράδυ στην είσοδο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρίας ΝΑΣΙΟΝΑΛΕ ΝΕΝΤΕΡΛΑΝΤΕΝ, στη λεωφόρο Συγγρού, στην Καλλιθέα. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε με τηλεφώνημά της σε ραδιοσταθμό της Αθήνας η οργάνωση "Κόκκινη γραμμή", που στο παρελθόν είχε κάνει ανάλογες επιθέσεις στα γραφεία της Μονής Πετράκη, στο Χρηματιστήριο και στα γραφεία του ΟΗΕ. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 3 κάλυκες, οι οποίοι εξετάζονται απο την αστυνομία.

Την πεποίθηση, "οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εκφράζει σε συνέντευξη του στο "ΒΗΜΑ", ο πρωθυπουργός.

Την πεποίθηση, "οτι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και τις γενικές εκλογές του 2000, εκφράζει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα το "ΒΗΜΑ", ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σημίτης δηλώνει ικανοποιημένος, που η Ελλάδα είναι σήμερα μέσα στα 25 πλέον ευημερούντα κράτη του κόσμου. Εκτιμά οτι το κυβερνητικό πρόγραμμα εκτελείται κανονικά, θεωρεί τις "εσωτερικές τριβές" στο ΠΑΣΟΚ σύνηθες φαινόμενο, ενω προσθέτει οτι η συνολικά επιτυχημένη πολιτική επιτρέπει στη χώρα μας να είναι αξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στην Πάτρα θα μιλήσει απόψε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενω αύριο θα μεταβεί στο Ηράκλειο.

Εντείνεται η δραστηριότητα των κομμάτων, ενόψει ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα μιλήσει απόψε στην Πάτρα, ενω αύριο θα μεταβεί στο Ηράκλειο. Στο μεταξύ επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, για την πολιτική που ακολουθούν, εξαπέλυσε χθες απο το Καρπενήσι ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια, ενω τόνισε οτι ο κ. Σημίτης, είναι αποκομμένος απο τα προβλήματα του λαού.

Σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, θα χοροστατήσει σήμερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το χρυσό μετάλλιο του Παντείου Πανεπιστημίου επιδόθηκε χθες βράδυ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, απο τον πρύτανη της σχολής.Ο προκαθήμενος της Ορδοδοξίας μίλησε λίγη ώρα αργότερα, σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η νεολαία της Αρχιεπισκοπής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο κ. Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει σήμερα σε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε ξυλουργικό εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε ξυλουργικό εργοστάσιο στο Μαρκόπουλο Αττικής. Λόγω της ξυλείας, που υπήρχε στους χώρους αποθήκευσης, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στη κατάσβεσή της πήραν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κατάφεραν μετά απο ώρα να σβήσουν τη φωτιά. Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς ενω οι ζημιές ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.

Ψηφίζουν σήμερα και αύριο οι γιατροί της Αθήνας, για να αναδείξουν τα μέλη του νέου διοικητικού τους συμβουλίου.

Ψηφίζουν σήμερα και αύριο 20.000 περίπου γιατροί της Αθήνας, προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη του νέου διοικητικού και πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Απο αύριο τίθενται σε ισχύ οι αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Απο αύριο τίθενται σε ισχύ, οι αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το πρόστιμο για παραβίαση "κόκκινου" φθάνει τις 100 χιλ., ενω όσοι οδηγούν μεθυσμένοι θα τους επιβάλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα διεξάγονται όλοι οι αγώνες της 33ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Στις 5:30, αρχίζουν τα παιχνίδια Πανιώνιος-Ολυμπιακός, Ιωνικός-Προοδευτική, Απόλλων-Ηρακλής, Πανελευσινιακός-ΕΘνικός και Καβάλα-ΟΦΗ. Στις 8 το βράδυ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Εθνικό Αστέρα, η ΑΕΚ την Ξάνθη, ο Αρης τον Πανηλειακό και ο Παναθηναϊκός τη Βέροια. Οι αγώνες ΠΑΟΚ-Εθνικός Αστέρας και Παναθηναικός-Βέροια, θα μεταδοθούν απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν στο διεθνές μίτινγκ στίβου Παπαφλέσσεια της Καλαμάτας τρεις ελληνίδες αθλήτριες. Συγκεκριμένα η Βούλα Τσιαμήτα κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν με 14.67μ (προηγούμενο της Ολγας Βασδέκη με 14.64 από πέρυσι στο Γιοχάνεσμπουργκ), επίδοση που είναι η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Ακόμη Καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο σημείωσαν η Κατερίνα Θάνου στα 100μ με 10.91 και η Νίκη Ξάνθου στο μήκος με 6.98μ.

Τελικά ο θάνατος του πυγμάχου της ΠΓΔΜ, Γκόγκιτσα Μέντελ Γκόφσκι, προήλθε από ανακοπή της καρδιάς και οχι απο κάποιο χτύπημα. Αυτό ήταν και το πόρισμα των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία στον άτυχο Σκοπιανό αθλητη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ενω αγωνιζόταν με τον Αρμένιο Αρτούρ Γκεβοργκιάν, στο "Τοφάλεια 99". Οι ιατροδικαστές διευκρίνισαν ότι τέτοια περιστατικά οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες ή και στην αγωνία του αθλητή για την έκβαση του αγώνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας, αφού στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Γουέμπλεϊ νίκησε τη Νιούκαστλ με 2-0. Ετσι η αρμάδα του Αλεξ Φέργκιουσον με τη νίκη της στον 118ο τελικό του κυπέλλου έκανε φέτος το νταμπλ στην Αγγλία, ενώ την Τετάρτη στη Βαρκελώνη, θα διεκδικήσει και τον τίτλο στο τσάμπιονς λιγκ απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 499,96, ελβετικό φράγκο προς 205,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,46, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα, αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου αναμένεται να βρέξει κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί έως μέτριοι αλλά βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 27 και στο Αιγαίο 17 με 26 βαθμούς. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 23 May 1999 - 8:00:16 UTC