Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελληνική πρόταση στο ΝΑΤΟ για αναστολή των βομβαρδισμών.
- Κρίσιμες συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι.
- Εντονη αντιπαράθεση πολιτικών ηγετών εν όψει των ευρωεκλογών.
- Συνάντηση Σημίτη - Βαρθολομαίου σήμερα.
- Σε ισχύ απο σήμερα ο νέος ΚΟΚ.
- Συνεχίζονται οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
- Απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών σήμερα η κηδεία του Φρέντυ Γερμανού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ επιστρέφει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια,μετά τη νίκη επι της Ξάνθης.
- Ο Ολυμπιακός επεβλήθη με 4-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου.
- Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Βούλα Τσιαμήτα στο τριπλούν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελληνική πρόταση στο ΝΑΤΟ για αναστολή των βομβαρδισμών.

Σε εξέλιξη είναι η ελληνική πρωτοβουλία για άμεση παύση των νατοϊκών βομβαρδισμών, προκειμένου να ενισχυθούν οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες. Ελλάδα και Τσεχία υπέγραψαν κοινή διακήρυξη, η οποία θα κατατεθεί προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, που μεταβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ για συνομιλίες με την ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ, η πρωτοβουλία αυτή "είναι καλοδεχούμενη από όλα τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ".

Κρίσιμες συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι.

Νέο κύκλο συνομιλιών θα έχουν σήμερα στο Βελιγράδι ο Γιουγκοσλάβος ηγέτης, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο ειδικός Ρώσος απεσταλμένος, Βίκτορ Τσερνομίρντν. Ο κ. Τσερνομίρντιν θα επιστρέψει αμέσως στη Μόσχα, όπου αύριο θα έχει τον τρίτο γύρο συζητήσεων με τον εκπρόσωπο της ΕΕ, πρόεδρο της Φινλανδίας, Μάρτι Αχτισαάρι και του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ. Το ΝΑΤΟ συνέχισε και χθες τους βομβαρδισμούς.

Εντονη αντιπαράθεση πολιτικών ηγετών εν όψει των ευρωεκλογών.

Ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για ανυπαρξία προγράμματος και διγλωσσία, εξαπέλυσε απο την Πάτρα ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, χαρακτηρίζοντας διπρόσωπο τον αρχηγό της. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι οδήγησε τον τόπο σε αδιέξοδο. Σήμερα θα μιλήσει στη Λάρισα. Η γγ του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα, μίλησε χθες στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας στην Εύβοια και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος περιοδεύει στη Θράκη.

Συνάντηση Σημίτη - Βαρθολομαίου σήμερα.

Ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, που συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, ενω θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της Αθήνας, όπου θα του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο της πόλης.

Σε ισχύ απο σήμερα ο νέος ΚΟΚ.

Απο το πρωί της Παρασκευής σκοτώθηκαν σε 232 τροχαία σε ολη τη χώρα 26 άτομα και 316 τραυματίστηκαν. Απο σήμερα τίθενται σε ισχύ οι αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το πρόστιμο για παραβίαση "κόκκινου" φθάνει τις 100.000 δρχ, ενω όσοι οδηγούν μεθυσμένοι θα τους επιβάλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών. Παράλληλα, καθιερώνεται η υποχρέωση του συνεπιβάτη να φορά ζώνη ασφαλείας σε ΙΧ ή προστατευτικό κράνος σε μοτοσυκλέτα.

Συνεχίζονται οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ψηφίζουν και σήμερα οι περίπου 20.000 γιατροί της Αθήνας, προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη του νέου διοικητικού και πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών σήμερα η κηδεία του Φρέντυ Γερμανού.

Υστατο χαίρε για τον άνθρωπο, δημοσιογράφο και συγγραφέα, Φρέντυ Γερμανό, η κηδεία του οποίου θα γίνει απο το Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 4.30 το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ επιστρέφει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια,μετά τη νίκη επι της Ξάνθης.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Μετά τη νίκη της με 2-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί της Ξάνθης, η ``Ενωση`` διατήρησε την διαφορά των τριών βαθμών που έχει από τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βέροιας και ``καπάρωσε`` την δεύτερη θέση στην βαθμολογία,που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ."Εκλεισαν" όμως και οιθέσεις του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τις οποίες ``καπάρωσαν`` ο Ιωνικός, που νίκησε με 2-0 την Προοδευτική, ο ΠΑΟΚ, που συνέτριψε με 5-1 στην Τούμπα τον Εθνικό Αστέρα και ο Αρης,που επικράτησε με 2-1 του Πανηλειακού.

Ο Ολυμπιακός επεβλήθη με 4-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου.

Κατά τα άλλα, ο βέβαιος πρωταθλητής Ολυμπιακός σημείωσε την 8η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του καθώς επεβλήθη με 4-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και συνέχισε την προέλασή του, ο Ηρακλής επικράτησε με 3-1 στην Ριζούπολη του Απόλλωνα Αθηνών και ο Πανελευσινιακός επικράτησε με 2-0 του Εθνικού, ενώ ο ΟΦΗ, παρά το ότι αγωνίστηκε χωρίς τερματοφύλακα για 26 ολόκληρα λεπτά, νίκησε με 2-0 στην Καβάλα το τοπικό συγκρότημα.

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Βούλα Τσιαμήτα στο τριπλούν.

Ενα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ από τη Βούλα Τσιαμήτα στο τριπλούν και πολλές καλές επιδόσεις από τους Ελληνες αλλά και τους ξένους αθλητές σημειώθηκαν στο διεθνές μίτινγκ στίβου ``Παπαφλέσσεια`` της Καλαμάτας. Η 27χρονη Τσιαμήτα που έδειξε ότι βρίσκεται σε θαυμάσια κατάσταση, κατέρριψε το ρεκόρ στο τριπλούν με 14.67μ, ενώ σημείωσε παράλληλα και την καλύτερη φετινή επίδοση φέτος στον κόσμο, όπως και άλλες δύο πρωταθλήτριες μας. Πρόκειται για την Κατερίνα Θάνου που κέρδισε στα 100μ με 10.91 και τη Νίκη Ξάνθου στο μήκος που πήρε την πρώτη θέση με 6.98μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 499,96, ελβετικό φράγκο προς 205,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,46, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου,ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 20,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στο Αιγαίο 16 με 25 βαθμούς.Νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα, προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 25 και 13 με 20 βαθμούς,αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 24 May 1999 - 6:00:13 UTC