Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμες συνομιλίες για το Γιουγκοσλαβικό στη Μόσχα.
- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.
- Στο 2% η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.
- Τιμητική συνεδρίαση στη Βουλή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις αγροτικών χρεών απο την Αγροτική Τράπεζα.
- Ο πρωθυπουργός θα δώσει το βράδυ συνέντευξη στο Ζάππειο.
- Στη Βουλή άρχισε η συζήτηση για τα έργα της Ολυμπιάδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς θα είναι μάλλον ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ.
- Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
- Αύριο, θα κριθεί το μέλλον του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμες συνομιλίες για το Γιουγκοσλαβικό στη Μόσχα.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή συνάντηση στη Μόσχα των διπλωματών από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ρωσία, για ειρηνική επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης. Αύριο ο Ρώσος μεσολαβητής, κ. Τσερνομίρντιν και ο πρόεδρος της Φινλανδίας και εκπρόσωπος της ΕΕ, κ. Αχτισαάρι θα μεταβούν στο Βελιγράδι, για συνομιλίες. Στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου θα έχει σήμερα συνομιλίες με την Αμερικανίδα ομόλογό του για την πρόταση προσωρινής διακοπής των βομβαρδισμών.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.

Δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας απο νατοϊκά αεροσκάφη κατά στόχων στη Γιουγκοσλαβία. Σύμφωνα με το Τανγκιούγκ κατερρίφθη ένα αεροσκάφος και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του χειριστή του. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε οτι θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί αμέσως μόλις υπογραφεί κάποιο ειρηνευτικό σύμφωνο για το Κοσσυφοπέδιο η πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη KFOR, συνολικής δύναμης 45.000 στρατιωτών.

Στο 2% η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Στις 2 μονάδες έχει περιοριστεί η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της ΟΡΙΝΙΟΝ για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και της "Μέτρον Ανάλυσις" για το ΠΑΣΟΚ. Τα αποτελέσματα της ΟΡΙΝΙΟΝ είναι: ΝΔ 30,2%, ΠΑΣΟΚ 27,9%, ΚΚΕ 5,5%, ΣΥΝ 4,4%, ΔΗΚΚΙ 3,9%, ΠΟΛΑΝ 1,7%, Φιλελεύθεροι 0,4%, άλλο κόμμα 6,5%, άκυρο - λευκό - αναποφάσιστοι 19%. Απο τη δημοσκοπήση της "Μέτρον Ανάλυσις" λαμβάνουν: ΝΔ 31,4%, ΠΑΣΟΚ 29,4%, ΚΚΕ 5,5%, ΣΥΝ 5%, ΔΗΚΚΙ 4,7%, ΠΟΛΑΝ 2,2%, Φιλελεύθεροι 1%, άλλο κόμμα 1,9%, άκυρο - λευκό - αναποφάσιστοι 20,9%.

Τιμητική συνεδρίαση στη Βουλή για τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε χθες το Κοινοβούλιο σε τιμητική συνεδρίασή του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι η ελληνική κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και ο λαός έχουν τη διεθνή πρωτοπορία στην προσπάθεια εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στα δυσχερή προβλήματα της διεθνούς κοινωνίας.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις αγροτικών χρεών απο την Αγροτική Τράπεζα.

Σε ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις των αγροτικών χρεών προχώρησε η Αγροτική Τράπεζα. Ετσι, ρυθμίζονται όλα τα ληξιπρόθεσμα δάνεια μέχρι τις 31/12/96 με παράλληλη διαγραφή του 50% των συμβατικών τόκων και όλων των τόκων ποινής και μείωσε το επιτόκιο των μεσοπρόθεσμων δανείων από 16% σε 12%. Επίσης, όσοι αγρότες υπέστησαν ζημιές το 1998 και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, μπορούν να τις ρυθμίσουν με διάρκεια έως 10 χρόνια και με επιτόκιο 12% για τα δύο πρώτα χρόνια και στη συνέχεια με επιτόκιο ευρώ.

Ο πρωθυπουργός θα δώσει το βράδυ συνέντευξη στο Ζάππειο.

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης θα δώσει το βράδυ ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο Ζάππειο, ενώ αύριο θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα περιοδεύσει το απόγευμα στο Περιστέρι. Η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί το εργοστάσιο ΦΑΓΕ και θα μιλήσει στους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα περιοδεύσει στο νομό Εβρου και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς στην Εύβοια.

Στη Βουλή άρχισε η συζήτηση για τα έργα της Ολυμπιάδας.

Αρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα έργα της Ολυμπιάδας του 2004. Η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού, διαβεβαίωσε οτι τα έργα θα είναι έγκαιρα έτοιμα και πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι διαφανείς. Οι εισηγητές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για προχειρότητα και ζήτησαν να υπάρξει διαφάνεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς θα είναι μάλλον ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ.

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Ο Σέρβος προπονητής, που τα έξι τελευταία χρόνια εργάσθηκε στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, συναντήθηκε στην Βουδαπέστη με τον ``ισχυρό άνδρα`` και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και Πέτρο Στάθη, αντίστοιχα και συζήτησαν το ενδεχόμενο να συνεργασθούν. Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν οτι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα βασικά και απομένουν κάποιες μικρολεπτομέρειες για την τυπική οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, του προέδρου της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ και πολλών ακόμη επισήμων, έγιναν με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι, κατά την διάρκεια των οποίων ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας, τιμήθηκε με το Ολυμπιακό Μετάλλιο της ΔΟΕ.

Αύριο, θα κριθεί το μέλλον του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακό.

Αύριο, Πέμπτη αναμένεται να κριθεί το μέλλον του Ντούσαν Ιβκοβιτς στον Ολυμπιακό.Ο "Ντούντα" συναντήθηκε χθές με τον Σωκράτη Κόκκαλη, χωρίς όμως οι δύο άνδρες να επεκτείνουν την συζήτηση τους, αφού ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Πάντως ο Ιβκοβιτς, τόνισε ότι η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιά θα είναι η περαιτέρω στάση του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,82, γαλλικό φράγκο προς 50,33, λίρα Αγγλίας προς 496,96, ελβετικό φράγκο προς 206,60, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,26, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν να βρέξει στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 25,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 27 και στο Αιγαίο 16 με 25 βαθμούς. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός,αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 14 με 26 και 13 με 25 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 26 May 1999 - 7:00:07 UTC