Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανησυχία από την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης να εκδόσει ένταλμα σύλληψης κατά του Μιλόσεβιτς.
- Στο Βελιγράδι μεταβαίνει αύριο ο Τσερνομίρντιν.
- Τρεις άμαχοι νεκροί ο απολογισμός των νέων Νατοϊκών βομβαρδισμών.
- Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
- Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε το τελευταίο 24ωρο η προεκλογική εκστρατεία.
- Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας το ενδεχόμενο αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης.
- Τη Βουλγαρία επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Μία στις τρεις γυναίκες άνω των 65 ετών θα παρουσιάσει στο μέλλον οστεοπορωτικό κάταγμα.
- Χιλιάδες πιστών σπεύδουν στην Πάρο για να προσκηνήουν την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.
- Διαψεύδει ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής φήμες περί αντικαταστασής του.
- Ενθουσιασμός για το νέο βιβλίο του Εντμουντ Κίλι που έγραψε για την Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανησυχία από την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης να εκδόσει ένταλμα σύλληψης κατά του Μιλόσεβιτς.

Ερωτηματικά και ανησυχία για την πορεία των διπλωματικών προσπαθειών επίλυσης της κρίσης στο Κόσοβο δημιουργεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων 4 ανώτατων Γιουγκοσλάβων αξιωματούχων για εγκλήματα πολέμου. Δεν αναγνωρίζουμε την κατηγορία δήλωσε ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης στον ΟΗΕ, πολιτικά κίνητρα απέδωσε η Μόσχα, ανησυχία εξέφρασε το Πεκίνο. Πολιτικά εσφαλμένη η παραπομπή δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας, δεν πρόκειται να διακόψουν τις διπλωματικές προσπάθεις εκτιμούν Βόνη και Παρίσι.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει αύριο ο Τσερνομίρντιν.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει αύριο ο Βίκτορ Τσερνομίρντιν μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες στη Μόσχα με τον Ευρωπαίο μεσολαβητή Αχτισαάρι και τον Αμερικανό αξιωματούχο Τάλμποτ. Για πρόοδο στις συνομιλίες και προσέγγιση απόψεων έκανε λόγο ο κ.Αχτισάαρι. Ο Μιλόσεβιτς είναι έτοιμος να αποδεχθεί την ύπαρξη διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο υπό τον ΟΗΕ, δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του Συμφώνου Σταθερότητας στα Βαλκάνια δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Τρεις άμαχοι νεκροί ο απολογισμός των νέων Νατοϊκών βομβαρδισμών.

Τρεις άμαχοι νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου κύματος των σφοδρών ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Θα ισοπεδώσουμε τη Σερβία δήλωσε χαμογελώντας ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ενώ ο Μπιλ Κλίντον, παρά το κατρακύλισμα της δημοτικότητάς του, θα ζητήσει από το Κογκρέσο την ανάπτυξη 90.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Κόσοβο. Νέα επεισόδια προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές εμπόδισαν κονβόι του ΝΑΤΟ να μεταβεί στα Σκόπια.

Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Με θρησκευτική ευλάβεια και Βυζαντινή λαμπρότητα, αλλά και σε κλίμα συγκίνησης υποδέχθηκε ο λαός των Ιωαννίνων τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Το βράδυ, ο κ.Βαρθολομαίος ανακηρύχθηκε σε ειδική τελετή επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου. Νωρίτερα, ο Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, επισκέφθηκε την Πρέβεζα, όπου του επιφυλάχθη εντυπωσιακή υποδοχή. Ο δήμαρχος της περιοχής προσέφερε το Χρυσό Κλειδί της πόλης, ανακηρυσσοντάς τον επίτιμο δημότη.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε το τελευταίο 24ωρο η προεκλογική εκστρατεία.

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε το τελευταίο 24ωρο η προεκλογική εκστρατεία, ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μίλησε στην Καλλιθέα. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνέχισε την περιοδεία του σε Ξάνθη και Καβάλα, ο Αντώνης Σαμαράς επισκεφθηκε τη Μαγνησία και ο Στέφανος Μάνος τις Σέρρες. Ο Δημήτρης Τσοβόλας διέκοψε την περιοδεία του στον Εβρο και επέστρεψε στην Αθήνα, εξαιτίας εμπυρέτου ιώσεως.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας το ενδεχόμενο αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, το ενδεχόμενο αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης, λίγες μόνο μέρες μετά τις εκτιμήσεις ότι τα ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση το 2005, αν δεν ληφθούν αμέσως μέτρα. Ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για εξορθολογισμό των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τη Βουλγαρία επισκέπτεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την κοινή θέση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας υπέρ του γρήγορου τερματισμού της κρίσης στο Κόσοβο, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Ιβάν Κόστοφ, από τη Σόφια, κατά την πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του κ.Στεφανόπουλου στη γείτονα χώρα. Ο Ελληνας πρόεδρος επιβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδος στην ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ενώ ο κ.Κόστοφ, τόνισε από την πλευρά του, την κοινή θέση της χώρας του με την Ελλάδα στη λήψη του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Επίσης, ο κ.Στεφανόπουλος συναντήθηκε με τον Βούλγαρο Πατριάρχη Μάξιμο και συζήτησαν το ρόλο της Ορθοδοξίας στις δραματικές στιγμές που ζουν σήμερα οι λαοί της Βαλκανικής.

Μία στις τρεις γυναίκες άνω των 65 ετών θα παρουσιάσει στο μέλλον οστεοπορωτικό κάταγμα.

Μια στις τρεις γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών θα παρουσιάσει στο μέλλον οστεοπορωτικό κάταγμα, ενώ το ποσοστό αυτό ξεπερνά το 50% στις γυναίκες άνω των 80 ετών. Αυτό τονίσθηκε σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο ανακοινώθηκε πως μια ουσία που εχρησιμοποιείτο για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού, αποδεικνύεται ως ιδανική για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης. Η ουσία αυτή από τον ερχόμενο μήνα θα διατίθεται και στην ελληνική αγορά.

Χιλιάδες πιστών σπεύδουν στην Πάρο για να προσκηνήουν την Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

Χιλιάδες πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδος σπεύδουν στην Πάρο να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, μετά τα δάκρυα που διαπιστώθηκαν στην εικόνα. Το φαινόμενο αυτό είδαν με τα μάτια τους μαθητές που πήγαν να προσκυνήσουν και το επιβεβαίωσαν τόσο ο δήμαρχος της Πάρου, όσο και ο εφημέριος του Ναού.

Διαψεύδει ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής φήμες περί αντικαταστασής του.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη είδηση για αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δήλωσε ο Σπυρίδων, σχολιάζοντας κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων που θέλουν ληξιπρόθεσμη τη θητεία του. Πρόκειται για μία προσπάθεια δημιουργίας θορύβου που έχει τις πηγές της έξω από την Αμερική, τόνισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αμερικής, προσθέτοντας ότι έχει να επιτελέσει σοβαρό έργο και δεν υπάρχει καιρός για ανάλωση σε ύποπτα εκκλησιαστικοπολιτικά παιχνίδια.

Ενθουσιασμός για το νέο βιβλίο του Εντμουντ Κίλι που έγραψε για την Ελλάδα.

Ενθουσιαστική παρουσίαση στους "Τάιμς" του νέου βιβλίου του γνωστού λάτρη της Ελλάδος, συγκραφέα και μεταφραστή Εντμουντ Κίλι. Σ'αυτό το θαυμάσιο προσωπικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο, γράφουν οι "Τάιμς", ο Κίλι μας καλεί να μοιραστούμε με μία παρέα από ημίθεους της λογοτεχνίας και της ποίησης, τους Χένρι Μίλερ και Λόρενς Ντάρελ, τους Νομπελίστες Σεφέρη και Ελύτη και άλλους αξιόλογους μοντέρνους Ελληνες ποιητές, τα μυστικά, τους μύθους και τη μαγεία της σημερινής Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η γλύκα του, η τρέλλα του. Μετά από ένα παιχνίδι... σούπα, Μάντσεστερ και Μπάγιερ επιφύλασσαν για το τέλος απίστευτες συγκινήσεις, δίνοντας για μία ακόμα φορά το στίγμα του ποδοσφαίρου. Μέσα σε δύο λεπτά των καθυστερήσεων, η Μάντσεστερ κατάφερε, αφού πρώτα γλύτωσε τη συντριβή, να ισοφαρίσει και να κερδίσει τελικά με 2-1 τους Γερμανούς, που μπορεί να επικράτησαν με τη δυναμή τους, αλλά υποτάχθηκαν στη ρέντα των Αγγλων, όπου η τύχη τους έχει πάρει μορφή... σκανδάλου στα τελευταία παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, η ιστορία έγραψε: Μάντσεστερ...

Παρελθόν αποτελεί από σήμερα για τον Ολυμπιακό ο Ιβκοβιτς. Οι δύο πλευρές έλυσαν σήμερα κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους μετά από δίωρη συνάντηση που είχαν ο Σέρβος προπονητής με τον Κόκκαλη. Πάντως, ένα νέο σήριαλ αρχίζει, καθώς η ΑΕΚ απομάκρυνε τον Πολίτη από το πόστο του και έκανε δελεαστική πρόταση στον Ιωαννίδη για να επιστρέψει στον πάγκο της Ενωσης, ενώ είναι γνωστό το φλερτ του Γιαννακόπουλου προς τον Ελληνα τεχνικό, μετά την αναμενόμενη απομάκρυνση του Σούμποτιτς.

Ο Ιλια Ιβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τορίνο. Η Γκρανάτα, που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στην β' κατηγορία του καμπιονάτο, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τρείς αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και εκτός απροόπτου θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν θα οδηγήσει τον Ιωνικό στην παρθενική του παρουσία στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Κανελλάκη και σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, αποφάσισαν να ανανεώσουν την συνεργασία τους για μία ακόμη περίοδο. Το οικονομικό μέρος αλλά και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,65, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 503,33, ελβετικό φράγκο προς 207,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 258,53, τη λίρα Κύπρου προς 571,34 και το ευρώ προς 329,85 δραχμές.

"Μετ'εμποδίων" πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου, λόγω τεχνικών προβλημάτων του ΑΣΗΣ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.961,79 μονάδες, έναντι 4.010,93 μονάδων της προηγούμενης, παρουσιάζοντας υποχώρηση 49,14 μονάδων ή σε ποσοστό 1,23%. Πάντως, χρηματιστηριακοί παράγοντες έκαναν λόγο για διαστρέβλωση της εικόνας της χρηματιστηριακής αγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το σύστημα την τελευταία ώρα των συναλλαγών δεν μπορούσε να ``διαβάσει`` όλες τις εντολές που εισήλθαν σε αυτό. Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 2.367,28 μονάδες, με απώλειες 1,53%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 11 με 29 και στα νησιά 16 με 27 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 29 και 13 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 27 May 1999 - 19:00:11 UTC