Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιδράσεις για παραπομπή Μιλόσεβιτς.
- Διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση του Γιουγκοσλαβικού.
- Δημοσκόπηση V.PRC για προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.
- Στην αγροτική πολιτική αναφέρθηκε ο κ. Σημίτης μιλώντας στη Λάρισα.
- Προεκλογικές ομιλίες αντιπολίτευσης.
- Εκτιμήσεις Ινστιτούτου για πορεία οικονομίας.
- Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παρελθόν για τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.
- Ο Ιλια Ιβιτς στην Τορίνο, σύμφωνα με την "Gazzetta Dello Sport".
- Μποντιρόγκα και Ράτζα, στην καλύτερη πεντάδα ευρωπαίων παικτών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιδράσεις για παραπομπή Μιλόσεβιτς.

Ερωτηματικά και ανησυχία για την πορεία των διπλωματικών προσπαθειών επίλυσης της κρίσης στο Κόσοβο δημιουργεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Την παραπομπή χαιρέτησε ο πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος επανέλαβε οτι θα συνεχιστούν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας "μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι τους". Η κυβέρνηση χαρκτήρισε εσφαλμένη την απόφαση αυτή. Σήμερα θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή για την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο.

Διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση του Γιουγκοσλαβικού.

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα για συνομιλίες με τον Μιλόσεβιτς ο Ρώσος διαμεσολαβητής, κ. Τσερνομίρντιν, μετά τις διαβουλεύσεις, που είχε χθες στη Μόσχα, με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ και της ΕΕ για το Γιουγκοσλαβικό, τις οποίες σκίασε η απόφαση του Δικαστηρίου του ΟΗΕ για τα Εγκλήματα Πολέμου για παραπομπή του Γιουγκοσλάβου προέδρου. Οι τριμερείς συνομιλίες Τσερνομίρντιν, Αχτισαάρι, Τάλμποτ θα συνεχιστούν τις προσεχείς μέρες. Τρείς νεκροί και εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν απο τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Δημοσκόπηση V.PRC για προτιμήσεις του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της V.PRC, που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 27,5%, η ΝΔ 31,9%, το ΚΚΕ 6,2%, ο ΣΥΝ 4,3%, ΔΗΚΚΙ 5,6%, ΠΟΛΑΝ 1,4%, Φιλελεύθεροι 0,6%, άλλο κόμμα 4,8%. λευκό 3,2%, άκυρο 2,4% και αναποφάσιστοι 13%. Σε ερώτηση για καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κώστας Σημίτης συγκεντρώνει το 36,8%, ο Κώστας Καραμανλής 33,1% και άλλο πρόσωπο ή κανέναν επιλέγει το 26, 9%.

Στην αγροτική πολιτική αναφέρθηκε ο κ. Σημίτης μιλώντας στη Λάρισα.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συγκέντρωση, που μίλησε χθες στη Λάρισα έκανε εκτενή αναφορά στην θετική πολιτική, που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το αγροτικό θέμα. Κατηγόρησε τη ΝΔ για διγλωσσία και για έλλειψη γνώσης και γεναιοψυχίας και υποστήριξε ότι στις 13 Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα πει όχι στους τυχοδιωκτισμούς και ένα ξεκάθαρο ναι στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Προεκλογικές ομιλίες αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που επισκέφθηκε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, δήλωσε οτι η παράταξή του είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς. Το βράδυ σε εκδήλωση του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αναφέρθηκε σε θέματα υγείας. Η γγ του ΚΚΕ, κα Παπαρήγα, μιλώντας στην Καλλιθέα έκανε άνοιγμα προς όσους στο παρελθόν είχαν διαφορετικές απόψεις με το ΚΚΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην Καβάλα, καταφέρθηκε εναντίον του δικομματισμού. Προεκλογική περιοδεία σε Σέρρες, Καβάλα και Ξάνθη έκανε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, κ. Μάνος.

Εκτιμήσεις Ινστιτούτου για πορεία οικονομίας.

Ισχυρές διατηρούνται οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρά την κρίση στο Κόσοβο, αλλά υπάρχουν ανησυχίες αναφορικά με τη συγκράτηση των πληθωριστικών πιέσεων στα επίπεδα που ικανοποιούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Σχετικές επισημάνσεις περιλαμβάνονται στην τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Στην έκθεση τονίζεται οτι το 1999, όπως και το 1998, η ανάπτυξη θα στηριχθεί κυρίως στην επενδυτική δραστηριότητα, η οποία θα είναι έντονη τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη.

Διαδοχικές επισκέψεις στο Μέτσοβο και στα Γρεβενά θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που συνεχίζει την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα. Χθες ο κ. Βαρθολομαίος έγινε δεκτός στη κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων απο χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, που κρατούσαν κλωνάρια δάφνης και τον έραναν με ροδοπέταλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθόν για τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Χώρισαν οι δρόμοι Ολυμπιακού και Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους μετά από δίωρη συνάντηση που είχε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής με τον πρόεδρο Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος και θα αναλάβει πλέον προσωπικά το θέμα ανεύρεσης νέου προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος υποψήφιος είναι ο προπονητής της Κίντερ Μπολόνια, 'Ετορε Μεσίνα.

Ο Ιλια Ιβιτς στην Τορίνο, σύμφωνα με την "Gazzetta Dello Sport".

Ο Ιλια Ιβιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Gazzetta Dello Sport", υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Τορίνο. Η ``Γκρανάτα``, που αγωνίζεται αυτή την περίοδο στην β' κατηγορία του καμπιονάτο, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας τρείς αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και εκτός απροόπτου θα αγωνίζεται την επόμενη περίοδο στην Α' εθνική.

Μποντιρόγκα και Ράτζα, στην καλύτερη πεντάδα ευρωπαίων παικτών.

Δύο μπασκετμπολίστες του Παναθηναϊκού συμπεριλαμβάνονται στην καλύτερη πεντάδα των ευρωπαίων παικτών της περιόδου 1998-99, σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό του μπάσκετ ``Basket hebdo``. Συγκεκριμένα, στους καλύτερους πέντε Ευρωπαίους περιλαμβάνονται οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ντίνο Ράτζα, οι οποίοι πλαισιώνονται από τους Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς και Αντουάν Ριγκοντό (Κίντερ Μπολόνια) και Σαούλιους Στομπέργκας (Ζαλγκίρις Κάουνας).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,65, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 503,33, ελβετικό φράγκο προς 207,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 258,53, τη λίρα Κύπρου προς 571,34 και το ευρώ προς 329,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να βρέξει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 11 με 29 και στα νησιά 16 με 27 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το απογευμα, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 15 με 29 και 13 με 27 βαθμούς θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 28 May 1999 - 7:00:12 UTC