Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αιματηρή απελευθέρωση Ελλήνων ομήρων.
- Αποδέχεται η Γιουγκοσλαβία τις αρχές της G8 για επίλυση της κρίσης.
- Συγκρατημένα αντέδρασαν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την απόφαση του Βελιγραδίου.
- Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.
- Προεκλογικές ομιλίες αρχηγών κομμάτων.
- Τουρκικές προκλήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε τέρμα στο ειδύλλιο με τον Παναθηναϊκό.
- Χωρίς προπονητή έμεινε και η ομάδα μπάσκετ του Αρη.
- Ο Ομπράντοβιτς, ο επικρατέστερος για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αιματηρή απελευθέρωση Ελλήνων ομήρων.

Με νεκρούς τον Αλβανό κακοποιό,Αντόνιο Φλάμπο, αλλά και έναν Ελληνα όμηρο και τον τραυματισμό μιας γυναίκας και μιας δεύτερης που έπαθε νευρικό κλονισμό,τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά, ολοκληρώθηκε το πρωί στην περιοχή του Ελμπασάν, η επιχείρηση απο την αλβανική αστυνομία για απελευθέρωση των Ελλήνων, που κρατούντο όμηροι σε λεωφορείο. Οι απελευθερωθέντες μεταβαίνουν στα Τίρανα, ενώ οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ελμπασάν.

Αποδέχεται η Γιουγκοσλαβία τις αρχές της G8 για επίλυση της κρίσης.

Η Γιουγκοσλαβία "αποδέχεται τις γενικές αρχές της G8 και συμφωνεί να υιοθετήσει το ΣΑ του ΟΗΕ μια απόφαση που να συμβαδίζει με το Χάρτη του οργανισμού". Αυτό ανακοινώθηκε απο το γραφείο του προέδρου Μιλόσεβιτς μετά τις πολύωρες συζητήσεις που είχε χθές με τον Ρώσο απεσταλμένο κ.Τσερνομίρντιν με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης στην κρίση στη Γιουγκοσλαβία. Ο Τσερνομίρντιν δήλωσε "πολύ ικανοποιημένος" απο τις συνομιλίες και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα μαζί με το Φινλανδό Πρόεδρο Μάρτι Αχτισάαρι.

Συγκρατημένα αντέδρασαν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για την απόφαση του Βελιγραδίου.

Ο Λευκός Οίκος και το ΝΑΤΟ αντέδρασαν συγκρατημένα στην ανακοίνωση της αποδοχής απο τη Γιουγκοσλαβία των γενικών αρχών της συμφωνίας της Ομάδας των 8, τονίζοντας οτι τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται με έργα. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, συμμετείχε σε σύνοδο ομολόγων του υπουργών των χωρών -μελών του ΝΑΤΟ στη Γερμανία,στην οποία αποφασίστηκε να επεκταθεί η λίστα με τους στόχους της Συμμαχίας στη Γιουγκοσλαβία.

Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Στόχοι των ΝΑΤΟϊκών αεροπορικών επιθέσεων υπήρξαν δύο σημαντικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γιουγκοσλαβία προκαλώντας προβλήματα στο Βελιγράδι αλλά και στο Νόβι Σαντ και το Πάντσεβο,μετέδωσε η τηλεόραση "Στούντιο Β". Το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, ανέφερε οτι πύραυλοι έπληξαν και περιοχές στο Κόσοβο και στο Μαυροβούνιο, χωρίς να αναφέρονται θύματα ή έκταση των ζημιών.

Προεκλογικές ομιλίες αρχηγών κομμάτων.

Στο πλαίσιο των προεκλογικών δραστηριοτήτων των κομμάτων, ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει στην Κοζάνη. Η ΓΓ του ΚΚΕ κα Παπαρήγα θα περιοδεύσει στο Περιστέρι. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού θα περιοδεύσει στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας μιλά σήμερα στη Λευκάδα και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλία.

Τουρκικές προκλήσεις.

Παράλογη και αδικαιολόγητη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη διαμαρτυρία της Τουρκίας με αφορμή την απόφαση ομάδας πολιτών να αναρτήσουν αύριο ελληνική σημαία τεραστίων διαστάσεων στο Αγαθονήσι νότια της Σάμου. Σημειώνεται οτι είχε προηγηθεί τουρκικό διάβημα προς την πρεσβεία μας στην Αγκυρα επισημαίνοντας οτι παρόμοιες δραστηριότητες θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε τέρμα στο ειδύλλιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος ο Γιάννης Ιωαννίδης έβαλε "τελεία και παύλα" στο "ειδύλλιό" του με τον Παναθηναϊκό.Σε δηλώσεις του ο "Ξανθός" απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές, λέγοντας χαρατηριστικά: ``Ευχαριστώ όσους δεν με ήθελαν στον Παναθηναϊκό και ευχαριστώ όσους με ήθελαν. Δεν πρόκειται όμως, να διχάσω τον κόσμο της ομάδας``. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιωαννίδης βρίσκεται πλέον, μια ``ανάσα`` από την ΑΕΚ.

Χωρίς προπονητή έμεινε και η ομάδα μπάσκετ του Αρη.

Μια ακόμη ομάδα έμεινε χωρίς προπονητή. Πρόκειται για τον Αρη, που βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού μετά την απόλυση του Σβι Σερφ. Η διακοπή της συνεργασίας, οφείλεται εν μέρει σε μια ρήτρα που υπήρχε στο συμβόλαιο του Σερφ. Σύμφωνα με αυτή, σε περίπτωση που η διοίκηση αποφάσιζε την απομάκρυνσή του, θα έπρεπε να του την ανακοινώσει έως τις 30 Μαϊου. Αν αποφάσιζε να τον διώξει μετά την ημερομηνία αυτή, θα έπρεπε να τον αποζημιώσει με 500.000 δολάρια.

Ο Ομπράντοβιτς, ο επικρατέστερος για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι πλέον ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος προπονητής της Μπενετόν Τρεβίζο, έχει δεχθεί την πρώτη ``κρούση`` από ανθρώπους του πρωταθλητή και όλα δείχνουν να βαδίζουν σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοναδικός ``ανταγωνιστής`` του είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 28, στα δυτικά 14 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα 15 με 27 βαθμούς.Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα προβλέπονται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 27 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 29 May 1999 - 7:00:11 UTC