Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοίγει πάλι ένα νέο παράθυρο ελπίδας για το Γιουγκοσλαβικό.
- Εντοπίστηκαν μολυσμένα κατεψυγμένα κοτόπουλα προέλευσης Βελγίου.
- Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν οι οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται αναμεμιγμένοι στο καρτέλ κοκαϊνης.
- Δολοφονία 32χρονου από αγνώστους στα Ανω Λιόσια.
- Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της απαγωγής του λεωφορείου και το θάνατο του 25χρονου.
- Ημέρα συνεντεύξεων για τους πολιτικούς αρχηγούς η σημερινή.
- Εκρηξη σημειώθηκε σε κατάστημα στο Κωλονάκι.
- Απάντηση στην επαναφορά του θέματος των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο από την Αγκυρα, έδωσε ο Δ.Ρέππας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοίγει πάλι ένα νέο παράθυρο ελπίδας για το Γιουγκοσλαβικό.

Ελπίδες επίλυσης του Γιουγκοσλαβικού, δημιουργούν οι τελευταίες κινήσεις της διπλωματίας, παρά τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς και τα νέα λάθη του ΝΑΤΟ, από τα οποία τουλάχιστον 60 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίσθηκαν. Οι μεσολαβητές της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, συνομίλησαν στη Βόννη και αύριο αναμένεται να μεταβούν στο Βελιγράδι οι κύριοι Αχτισαάρι και Τσερνομίρντιν. Ο Μιλόσεβιτς έστειλε επιστολή στη γερμανική προεδρία με την οποία αποδέχεται τους όρους της ομάδος των οκτώ.

Εντοπίστηκαν μολυσμένα κατεψυγμένα κοτόπουλα προέλευσης Βελγίου.

Πέντε τόνοι κατεψυγμένα κοτόπουλα προέλευσης Βελγίου, μολυσμένα με την επικίνδυνη ουσία διοξίνη, δεσμεύτηκαν στις αποθήκες της εταιρίας "ΚΑΝΑΚΗΣ" στη Μάνδρα Αττικής. Παράλληλα γίνονται έλεγχοι και σε παράγωγα από τα κοτόπουλα, που εισάγονται από το Βέλγιο, όπως αυγά μαγιονέζες, μπισκότα και άλλα. Στον Πειραιά κατασχέθηκαν επίσης 40 τόνοι γαλλικά κοτόπουλα με σαλμονέλα.

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν οι οκτώ κατηγορούμενοι που φέρονται αναμεμιγμένοι στο καρτέλ κοκαϊνης.

Προθεσμία για να απολογηθούν, ζήτησαν και πήραν από την 21η τακτική ανακρίτρια οι οκτώ κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και πλοίαρχοι, που φέρονται να έχουν ανάμιξη στο καρτέλ κοκαϊνης. Εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος. Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που ενέχονται στο κύκλωμα, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει διακινήσει δεκάδες τόνους κοκαϊνης, αξίας πολλών δις δρχ.

Δολοφονία 32χρονου από αγνώστους στα Ανω Λιόσια.

Μπροστά στα μάτια της 29χρονης γυναίκας του, τρείς άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρι τον 32χρονο Γιώργο Βροντάκη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, μέσα στο ημιυπόγειο σπίτι του, στα Ανω Λιόσια. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι την ώρα που το θύμα κοιμόταν και πριν προλάβει να αντιδράσει, τον σκότωσαν με μαχαίρι. Αφού έδεσαν τη συζυγό του, πήραν ότι χρήματα βρήκαν και εξαφανίσθηκαν. Η αστυνομία κάνει έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, αν και υπάρχουν υπόνοιες ότι οι δράστες ανήκουν σε κύκλωμα τσιγγάνων, που πουλά προστασία σε μαγαζιά.

Πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα της απαγωγής του λεωφορείου και το θάνατο του 25χρονου.

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό και σε διπλωματικό με την Αλβανία, εξελίχθηκε η υπόθεση με την απαγωγή του λεωφορείου και τον θάνατο του 25χρονου Γιώργου Κουλούρη. Η αντιπολίτευση ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, η οποία απαντά ότι θα μείνουν στην Ελλάδα μόνο οι νόμιμοι οικονομικοί πρόσφυγες και όσοι σέβονται τους νόμους. Με αντίποινα απείλησε εμμέσως ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών σε περίπτωση που η Ελλάδα προχωρήσει σε απελάσεις αλβανών λαθρομεταναστών.

Ημέρα συνεντεύξεων για τους πολιτικούς αρχηγούς η σημερινή.

Ημέρα των συνεντεύξεων για τους πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης σε συνέντευξη στη ΝΕΤ, όπου εμφανίσθηκε βέβαιος για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, και άσκησε κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στη ΝΔ. Βέβαιος για νίκη του κόμματός του εμφανίσθηκε και ο Κώστας Καραμανλής σε συνεντεεξή του στο Ζάππειο, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση. Την εκτίμηση ότι θα μπουν στην Ευρωβουλή, διατύπωσαν σε συνεντεύξεις τους οι κύριοι Σαμαράς και Μάνος.

Εκρηξη σημειώθηκε σε κατάστημα στο Κωλονάκι.

Σε λόγους εκδίκησης ανταγωνιστών του απέδωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υποδημάτων στο Κολωνάκι, την έκρηξη που σημειώθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 23χρονες, που διέμεναν σε διπλανό διαμέρισμα. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, συνελήφθη κοντά στην περιοχή ο Βασίλειος Ζαχαρίου, 32 ετών, ο οποίος ήταν γεμάτος αίματα, με κομμένα δάκτυλα του χεριού και εγκαύματα στο πρόσωπο.

Απάντηση στην επαναφορά του θέματος των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο από την Αγκυρα, έδωσε ο Δ.Ρέππας.

Απάντηση στην επαναφορά του θέματος των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο από την Αγκυρα, έδωσε ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, που τόνισε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρίσκεται σε αδιέξοδο. Πρόσθεσε επίσης ότι την ίδια ώρα που η Τουρκία τείνει χείρα φιλίας, διεκδικεί ελληνικά εδάφη και κάλεσε την γειτονική χώρα πέραν των λόγων φιλίας να προχωρήσει και σε αντίστοιχες πράξεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτάθλημα τέλος! Για μία ακόμη φορά οι εντυπώσεις από το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ήταν τουλάχιστον αρνητικές, καθώς το επίπεδο των αγώνων, αν εξαιρέσουμε μερικούς, ήταν αποκαρδιοτικό, η διαιτησία όπως πάντα... στο ύψος της, οι παράγοντες στον κόσμο τους, η Πολιτεία απούσα όποτε χρειάστηκε και οι φίλαθλοι αηδιασμένοι να απέχουν. Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός έκοψε περίπου 10.000 εισίτηρια, όπως και οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας και ο ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλαθλοι -και φυσικά όχι οι οπαδοί- διερωτώνται γιατί όλη αυτή η φασαρία όταν κάποιοι "ισχυροί" έχουν... δώσει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα την τελική βαθμολογία. Τα στατιστικά στοιχεία, άλλωστε, δίνουν ανάγλυφα το ποιοτικό επίπεδο του πρωταθλήματος. Στην τελευταία, μάλιστα, αγωνιστική είχαμε και μία απώλεια, αυτή του Νικολαϊδη, ο οποίος κλαδεύτηκε από τον Γεωργάτο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνιστεί στους αγώνες της Εθνικής. Αλήθεια, αν ο διαιτητής είχε το σθένος να τιμωρεί ποδοσφαιριστές που πετσοκόβουν παίχτες αξίας όπως ο Γεωργάτος τον Νικολαϊδη θα υπήρχε η απώλεια για την εθνική μας ομάδα; Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τέτοιο μέγεθος αναξιοπιστίας του πρωταθλήματος;

Σοκ για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αποτελεί ο τραυματισμός του διεθνή στράικερ της ΑΕΚ Νικολαϊδη, ο οποίος θα απουσιάσει από τον καθοριστικό εκτός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα γίνει το Σάββατο στην Τιφλίδα με την αντίστοιχη της Γεωργίας, αλλά και από το επόμενο παιχνίδι με τη Λετονία. Πάντως, ο Δανιήλ, που τα 'χει βάλει με την τύχη του, δεν θα καλέσει στη θέση του Ντέμη άλλο ποδοσφαιριστή

Αύριο αναμένεται στην Αθήνα ο Τουμπάκοβιτς, ο οποίος εξασφάλισε άδεια από τη Γιουγκοσλαβία για να εργαστεί έξω από τη χώρα του, για να υπογράψει με την ΑΕΚ τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο νέος, εκτός μεγάλου απροόπτου, τεχνικός της Ενωσης θα φέρει μαζί του και τις επιλογές για τους νέους παίχτες που πρέπει να αποκτήσει η ΑΕΚ, ενώ σύντομα θα γίνει γνωστό και ποιοι παίχτες θα αφήσουν τη Νέα Φιλάδελφεια.

Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο τερματοφύλακας των πρασίνων συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Βαρδινογιάννη και όπως δήλωσε λίγο αργότερα, συμφώνησαν σε όλα. Μάλιστα, ο έμπειρος πορτιέρο αναμένεται να υπογράψει αύριο το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα εισπράξει 150 εκατομμύρια δραχμές.

Οι δρόμοι του Δημήτρη Κοντομηνά και του τμήματος μπάσκετ του Αρη, χώρισαν αιφνιδιαστικά. Ο κ Κοντομηνάς εξήγησε με ανακοίνωση του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και διευκρίνισε ότι ο σύλλογος περνά πλέον στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς υπό τον κ Μπαλιά, στον οποίο και μεταβιβάσθηκαν όλες οι μετοχές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,45, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 506,07, ελβετικό φράγκο προς 206,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,75, τη λίρα Κύπρου προς 570,69 και το ευρώ προς 329,46 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριου, μετά τη διοθρωτική υποχώρηση των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει υποχώρηση της τάξης του 6,5%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ``ξεπέρασε και πάλι το ``ψυχολογικό φράγμα`` των 4.000 μονάδων. Εκλεισε στις 4.106,43 μονάδες έναντι 3.934,67 μονάδων της Παρασκευής, καταγράφοντας άνοδο 171,67 μονάδων ή σε ποσοστό 4, 36%, ενώ υποχωρεί κατά 100 μονάδες, από το υψηλότερο ιστορικό σημείο των 4206,76 μονάδων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα Βορειοανατολικά, όπου ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από 14 εως 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 17 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρό, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 33 και 16 με 30 βαθμούς αντίαστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 1 June 1999 - 19:00:09 UTC