Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επαναλαμβάνονται σήμερα οι κρίσιμες συνομιλίες, ανώτατων στρατιωτικών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας.
- ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν και αυτή τη νύχτα περιοχές της νότιας Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου
- Στο Πεκίνο σήμερα ο Φινλανδός πρόεδρος Αχτισάαρι. Θα ενημερώσει την κινεζική ηγεσία, για το σχέδιο ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία.
- Τη βεβαιότητα οτι θα επικρατήσει η θέληση για ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε χθές ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.
- Συνεδριάζουν αύριο στις Βρυξέλλες, ειδικοί της ΕΕ, για το θέμα με τα μολυσμένα με διοξίνη κρέατα, παραγωγής Βελγίου.
- Κορυφώνεται η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.
- Αντιδράσεις Ετζεβίτ, για αποκλεισμό της Τουρκίας απο Ε.Ε..
- Προκαταρκτική εξέταση, για τις παράνομες δραστηριότητες χρηματιστηριακής εταιρίας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας.
- Υπο πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μπατσί της Σαλαμίνας.
- Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα, έξω απο τη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αρχίζει σήμερα το 46ο διεθνές ράλι Ακρόπολης. Φέτος συμμετέχουν όλες οι εργοστασιακές ομάδες, με 113 πληρώματα απο όλο τον κόσμο.
- Ελπίδες για πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά τη νίκη της με 2-1, επι της Γεωργίας.
- Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στίβου Α' κατηγορίας.
- Την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Ιένα της Γερμανίας, πήρε ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επαναλαμβάνονται σήμερα οι κρίσιμες συνομιλίες, ανώτατων στρατιωτικών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας.

Επαναλαμβάνονται σήμερα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, οι κρίσιμες συνομιλίες, ανώτατων στρατιωτικών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας, με αντικείμενο τους τρόπους αποχώρησης των σερβικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο. Εκπρόσωπος των νατοϊκών διαπραγματευτών, δήλωσε οτι η χθεσινή πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών ήταν εποικοδομητική, ωστόσο όμως τόνισε, υπήρχαν κάποιες διαφορές απόψεων, απο τη σερβική αντιπροσωπεία. ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ζητούν απο Βελιγράδι, να δείξει άμεσα σημάδια αποχώρησης απο το Κόσοβο για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Στο μεταξύ αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση της "Ομάδας των 8", η οποία θα επεξεργασθεί το τελικό κείμενο του σχεδίου απόφασης για το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο θα τεθεί προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν και αυτή τη νύχτα περιοχές της νότιας Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου.

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη βομβάρδισαν και αυτή τη νύχτα περιοχές της νότιας Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου. ΝΑΤΟϊκοί πύραυλοι έπληξαν χωριά στην περιοχή του Πρίζρεν, ενω ισχυρές εκρήξεις ακούσθηκαν και στο χωριό Παμάζατιν, κοντά στην Πρίστινα.

Στο Πεκίνο σήμερα ο Φινλανδός πρόεδρος Αχτισάαρι. Θα ενημερώσει την κινεζική ηγεσία, για το σχέδιο ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία.

Στο Πεκίνο μεταβαίνει σήμερα ο Φινλανδός πρόεδρος Αχτισάαρι, προκειμένου να ενημερώσει την κινεζική ηγεσία, για το σχέδιο ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία. Ο κ. Αχτισάαρι, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπήγκελ", εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ενω τάχθηκε, υπέρ της συγκρότησης μιας ενιαίας διοίκησης, στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη, που θα αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο. Πληροφορίες αναφέρουν οτι η χώρας μας θα συμμετάσχει στη δύναμη αυτή με περίπου 1.000 εθελοντές, αλλά οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά απο συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζέιμς Ρούμπιν, δήλωσε χθές οτι η Σερβία θα μπορούσε να λάβει οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ, αν συνεργαζόταν με το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την έκδοση του προέδρου Μιλόσεβιτς, που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Τη βεβαιότητα οτι θα επικρατήσει η θέληση για ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε χθές ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

Τη βεβαιότητα οτι θα επικρατήσει η θέληση για ειρήνη στη Γιουγκοσλαβία, εξέφρασε χθές ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια συνέντευξής του, στο τηλεοπτικό κανάλι "ΜΕΓΚΑ". Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι το γεγονός οτι αυτή στιγμή άρχισαν οι συνομιλίες μεταξύ Γιουγκοσλάβων και νατοϊκών αξιωματούχων και όλοι ζητούν απο εμάς να βοηθήσουμε, δείχνει οτι η κυβέρνηση ακολούθησε την πολιτική που ήταν ενδεδειγμένη για επίτευξη της ειρήνης στη Γιουγκοσλαβία. Στο μεταξύ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωσε οτι για να σταθεροποιηθεί η ειρήνη στη Σερβία, το Βελιγράδι θα πρέπει να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας, αλλά και το ΝΑΤΟ, να ελέγξει τους αντάρτες του UCK.

Συνεδριάζουν αύριο στις Βρυξέλλες, ειδικοί της ΕΕ, για το θέμα με τα μολυσμένα με διοξίνη κρέατα, παραγωγής Βελγίου.

Συνεδριάζουν αύριο εκτάκτως στις Βρυξέλλες, ειδικοί της Ευρωπαικής Επιτροπής, για να εξετάσουν το θέμα που έχει ανακύψει με τα μολυσμένα με διοξίνη κρέατα, παραγωγής Βελγίου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε καραντίνα τα βελγικά κρέατα και τα παράγωγά τους, για τα οποία εκφράζονται φόβοι οτι είναι μολυσμένα με την καρκινογόνο αυτή ουσία. Στην περιοχή της Αττικής, δεσμεύτηκαν 57 τόνοι κατεψυγμένα κοτόπουλα και 4,5 τόνοι διάφορα άλλα προϊόντα, προέλευσης Βελγίου.

Κορυφώνεται η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Κορυφώνεται η δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Νάξο, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ενω το Ηράκλειο Κρήτης ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, περιοδεύει στο νομό Κοζάνης, ενω στην Κρήτη ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Σ.Μάνος. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ.Τσοβόλας, θα μιλήσει απόψε στην Αθήνα, σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του.

Αντιδράσεις Ετζεβίτ, για αποκλεισμό της Τουρκίας απο Ε.Ε..

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, κατηγόρησε χθες την Ευρωπαική Ενωση, ότι χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως πρόσχημα για να εμποδίσει την ένταξη της Τουρκίας στην Κοινότητα. Ο κ. Ετσεβίτ δήλωσε οτι "η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένας πολύ μεγάλος οργανισμός, αλλά φαίνεται ότι έχει παραδοθεί στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται οτι στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στην Κολονία, η Βόνη άσκησε πιέσεις για την έναρξη διαπραγματεύσεων, με στόχο την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά υπήρξαν έντονες αντιρρήσεις απο Ευρωπαίους εταίρους.

Προκαταρκτική εξέταση, για τις παράνομες δραστηριότητες χρηματιστηριακής εταιρίας, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Γ.Κολιοκώστας, για την υπόθεση των παράνομων δραστηριοτήτων που φέρονται οτι ανέπτυξαν υπάλληλοι χρηματιστηριακής εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογη εξέταση διέταξε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπο πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μπατσί της Σαλαμίνας.

Υπο έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μπατσί της Σαλαμίνας και η οποία στο πέρασμά της έκαψε παραθεριστικές κατοικίες και 500 στρέμματα δασικής έκτασης. Απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε γνωστό οτι συνελήφθησαν δύο άτομα και ανακρίνονται ως ύποπτοι για εμπρησμό. Στο μεταξύ, έσβησε η πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες βράδυ σε δασώδη περιοχή του Αλεποχωρίου Αττικής.

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα, έξω απο τη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς, μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα έξω απο τη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα, μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Μέσα στη Σχολή πραγματοποιείτο ροκ συναυλία και κάποια άτομα έβαλαν φωτιά σε μηχανάκια, που ηταν σταθμευμένα έξω απο τη Σχολή, ενω επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα το 46ο διεθνές ράλι Ακρόπολης. Φέτος συμμετέχουν όλες οι εργοστασιακές ομάδες, με 113 πληρώματα απο όλο τον κόσμο.

Αρχίζει σήμερα το 46ο διεθνές ράλι Ακρόπολης, στο οποίο φέτος συμμετέχουν όλες οι εργοστασιακές ομάδες, με 113 πληρώματα απο όλο τον κόσμο. Στις 11 το πρωί τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, μετά την εκκίνηση απο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, θα κατευθυνθούν προς την Ανάβυσσο για την υπερειδική κούρσα και στη συνέχεια θα μεταβούν στους Αγίους Θεοδώρους.

Ελπίδες για πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μετά τη νίκη της με 2-1, επι της Γεωργίας.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, αφού νίκησε 2-1 στην Τιφλίδα την αντίστοιχη της Γεωργίας. Η εθνική μας πήρε τη νίκη στα πέντε τελευταία λεπτά. Σκόρερ αναδείχθηκαν ο Κώστας Φρατζέσκος στο 85ο λεπτό και Νίκος Μαχλάς στο 90ο, ενώ το γκολ των Γεωργιανών πέτυχε ο Τιμούρ Κετσπάγια στο 54ο λεπτό. Ετσι τώρα η εθνική μας ομάδα με 9 βαθμούς σε 6 αγώνες είναι στη δεύτερη θέση, ενώ προηγείται η Νορβηγία με 16 σε 7 αγώνες. Ακολουθούν με 8 βαθμούς η Σλοβενία σε 5 αγώνες και η Λετονία που έχει 6 αγώνες, η Γεωργία με 4 βαθμούς σε 7 αγώνες και η Αλβανία με 3 σε 5 αγώνες.

Πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα, στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στίβου Α' κατηγορίας.

Εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η πρωταθλήτριά μας του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας του Ευρωπαϊκού κυπέλλου στίβου Α' κατηγορίας "Μπρούνο Ζάουλι", που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η αθλήτρια του Πανελληνίου "πέταξε" στα 14 μέτρα και 94 εκατοστά, που αποτελεί και την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα, η Τσιαμήτα συνέτριψε το παλαιό δικό της ρεκόρ με 14.67μ., που είχε πετύχει στα "Παπαφλέσσεια". Στην ίδια διοργάνωση η Χριστίνα Πανάγου σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα εμπόδια, καλύπτοντας την απόσταση σε 57.75 και παίρνοντας την 4η θέση.

Την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου στην Ιένα της Γερμανίας, πήρε ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης.

Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, Κώστας Γκατσιούδης, πήρε την πρώτη θέση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στην Ιένα της Γερμανίας, με βολή 88 μέτρα και 84 εκατοστά. Η επίδοση αυτή αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη εφέτος στον κόσμο, μετά το 89.31 του Ρώσου Σεργκέι Μακάροφ από τις 15 Μαϊου στη Μόσχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,14, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 512,88, ελβετικό φράγκο προς 206,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,47, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 328,86 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τo απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 19 με 30 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 8 June 1999 - 13:42:16 UTC