Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπεγράφη συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβίας.
- Ικανοποίηση για τη συμφωνία απο ΗΠΑ - Βρετανία.
- Πανηγυρισμοί σε Βελιγράδι-Πρίστινα μετά τη συμφωνία.
- Αρχισε η αποβίβαση Αμερικανών στο Λιτόχωρο με προορισμό το Κόσοβο.
- Μέτρα για τον έλεγχο των τροφίμων προωθεί η κυβέρνηση.
- Αναταραχή στην Ευρώπη με το σκάνδαλο των μολυσμένων τροφίμων.
- Απόψε στο Πεδίον του Αρεως η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με 77-53 επι της Ιταλίας.
- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έχασε 2-1 από τη Λετονία.
- Ο Ρίτσαρντ Μπερνς με Σουμπαρού Ιμπρέζα νικητής του Ράλι Ακρόπολις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπεγράφη συμφωνία ειρήνης μεταξύ ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβίας.

Υπεγράφη αργά χθές το βράδυ στην αεροπορική βάση του Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, η συμφωνία μεταξύ ΝΑΤΟ και Γιουγκοσλαβίας, που προβλέπει την αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο μέσα σε 11 ημέρες. Την υπογραφή της συμφωνίας ανακοίνωσε ο ίδιος ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, στρατηγός Μάικ Τζάκσον, στοιχείο που ανοίγει το δρόμο για τον τερματισμό των αεροπορικών επιθέσεων εναντίον γιουγκοσλαβικών στόχων και για την επιστροφή των Κοσοβάρων προσφύγων στις εστίες τους.

Ικανοποίηση για τη συμφωνία απο ΗΠΑ - Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε οτι είναι πολύ ευχαριστημένος για την επίτευξη της συμφωνίας στο Κουμάνοβο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, καλωσόρισε την συμφωνία ΝΑΤΟ - Γιουγκοσλαβίας. Το συμβούλιο των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, που συνεδρίασε μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, ενέκρινε την τεχνικοστρατιωτική συμφωνία,στην οποία κατέληξαν η Συμμαχία και η Γιουγκοσλαβία στο Κουμάνοβο. Ο γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέρ Σολάνα, εξέφρασε τη χαρά του για το αποτέλεσμα προσθέτοντας οτι είναι μια μεγάλη μέρα για τη Συμμαχία και για την απόδοση δικαιοσύνης στο λαό του Κοσόβου.

Πανηγυρισμοί σε Βελιγράδι-Πρίστινα μετά τη συμφωνία.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης για την υπογραφή της συμφωνίας, οι κάτοικοι του Βελιγραδίου και της Πρίστινα ξεχύθηκαν στους δρόμους και για να γιορτάσουν το γεγονός πυροβολούσαν στον αέρα.Την ίδια ώρα για πρώτη φορά μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στηΓιουγκοσλαβία στις 24 Μαρτίου η σημερινή νύχτα κύλησε χωρίς επιθέσεις των συμμαχικών αεροσκαφών, μετέδωσαν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Αρχισε η αποβίβαση Αμερικανών στο Λιτόχωρο με προορισμό το Κόσοβο.

Προς τα Σκόπια κινούνται ήδη 1.700 πάνοπλοι άνδρες του αμερικανικού στρατού από την Αλβανία,καθώς επιταχύνονται οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο. Την ίδια ώρα 1.900 πεζοναύτες, που βρίσκονται σε πλοία ανοικτά των ελληνικών ακτών, άρχισαν να αποβιβάζονται στο Λιτόχωρο με προορισμό μέσω Σκοπίων το Κοσσυφοπέδιο.

Μέτρα για τον έλεγχο των τροφίμων προωθεί η κυβέρνηση.

Μέτρα για τον έλεγχο των τροφίμων προωθεί η κυβέρνηση, μετά το σκάνδαλο με τα μολυσμένα τρόφιμα. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε την οργάνωση και λειτουργία εργαστηρίου ελέγχου διοξινών στο Δημόκριτο. Επίσης θα συσταθεί ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων, ενώ το Γενικό Χημείο του Κράτους θα προχωρήσει σε συστηματική δειγματοληψία των ελληνικών προϊόντων.

Αναταραχή στην Ευρώπη με το σκάνδαλο των μολυσμένων τροφίμων.

Στην Ευρώπη συνεχίζονται οι παρενέργειες από το σκάνδαλο με τα μολυσμένα τρόφιμα. Η ΝΕΣΤΛΕ έκλεισε δύο εργοστάσια της στο Βέλγιο. Η γνωστή βελγική σοκολατοποιία "Λεωνίδας", ανέστειλε την παραγωγή της εξαιτίας της έλλειψης ζήτησης των προϊόντων της. Την ίδια ώρα η Κομισιόν κατηγορεί το Βέλγιο ότι εφαρμόζει πλημμελώς τις αποφάσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας του καταναλωτή. Στο μεταξύ, πρόβλημα εντοπίστηκε με την Coca -Cola στο Βέλγιο, η οποία αποσύρει 2,5 εκατομμύρια μπουκάλια του αναψυκτικού με αφορμή τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών δημοτικού σχολείου στη Φλάνδρα.

Απόψε στο Πεδίον του Αρεως η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ.

Εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής συνεχίζονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις.Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, θα μιλήσει το απόγευμα σε συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Αρεως. Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει το μεσημέρι συνέντευξη στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο πρόεδρος του ΣΥν, Νίκος Κωνσταντόπουλος, θα μιλήσει το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενω ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα περιοδεύσει και θα μιλήσει σε Πάτρα,Καλαμάτα και Σπάρτη.Την Τρίπολη θα επισκεφθεί και θα μιλήσει ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, ενω συνέντευξη θα δώσει στις 11 το πρωί στο Ζάππειο ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Στέφανος Μάνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με 77-53 επι της Ιταλίας.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ και η νίκη 77-53 επί της Ιταλίας στην πρεμιέρα του τουρνουά Ακρόπολις, ``αμαυρώθηκε``από μία ατυχία. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Παναγιώτης Λιαδέλης τραυματίστηκε στο πόδι και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών,που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης, όχι μόνο για το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας αλλά και για τους υπόλοιπους έξιμήνες.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, έχασε 2-1 από τη Λετονία.

Αξια της τύχης της ήταν η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που έχασε με 2-1 από τη Λετονία στο Ολυμπιακό Στάδιο και ελπίζει πλέον σε ένα θαύμα για την πρόκριση στους τελικούς του EURO 2000.

Ο Ρίτσαρντ Μπερνς με Σουμπαρού Ιμπρέζα νικητής του Ράλι Ακρόπολις.

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Μπερνς με Σουμπαρού Ιμπρέζα αναδείχθηκε νικητής στο 46 Ράλι Ακρόπολις,που είναι 8ο στη σειρά των αγώνων τουπαγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεύτερος κατετάγη ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Τογιότα Κορόλα και τρίτος ο Τόμι Μάκινεν με Μιτσουμπίσι Λάνσερ. Καλύτερος Ελληνας ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος με Φορντ Εσκορτ που κατετάγη στην 6η θέση.Ο Μάκινεν βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης των οδηγών του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η Τογιότα στην κατάταξη των κατασκευαστών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,11, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 503,31, ελβετικό φράγκο προς 206,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,02, τη λίρα Κύπρου προς 568,40 και το ευρώ προς 328,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχουν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 32, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 34 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς.Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, βόρειοι μέτριοι και θερμοκρασία 21 με 32 και 20 με 31 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 June 1999 - 7:00:11 UTC