Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δηλώσεις πρωθυπουργού για συμφωνία ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο.
- Αρχίζει η ανάπτυξη ειρηνετικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
- Ανησυχία και αβεβαιότητα στην Ευρώπη λόγω της μόλυνσης τροφίμων.
- Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδίον του Αρεως με ομιλητή τον Σημίτη.
- Οδηγίες υπουργείου Εσωτερικών προς ψηφοφόρους.
- Σκληρές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας απο τον Ισμαήλ Τζεμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερη νίκη της εθνική μας ομάδας μπάσκετ, στο τουρνουά Ακρόπολις.
- Η Ξάνθου πήρε το ασημένιο στο διεθνές μίτινγκ στίβου, στο Ελσίνκι.
- Κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας Ολυμπιακος - Γεωργάτος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δηλώσεις πρωθυπουργού για συμφωνία ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο.

Η ειρήνη, που επιτεύχθηκε στη Γιουγκοσλαβία, δικαιώνει τη στάση που τήρησε η Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, μετά την υιοθέτηση απο το ΣΑ του ΟΗΕ του ειρηνευτικού σχεδίου για το Κόσοβο. Πρόσθεσε δε οτι δικαιώνει ακόμα την κυβέρνηση, που επέμεινε στις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Ο κ. Παπανδρέου, μεταβαίνει στο Βελιγράδι για δρομολόγηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, επισκέπτεται το 501 Τάγμα στο Κιλκίς, το οποίο θα μετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο.

Αρχίζει η ανάπτυξη ειρηνετικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Το ΣΑ του ΟΗΕ, που ενέκρινε χθες το ειρηνευτικό σχέδιο για το Κόσοβο, με 14 ψήφους υπέρ και μια αποχή της Κίνας, ανέθεσε στο ΝΑΤΟ την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης 50.000 στρατιωτών στην επαρχία αυτή, που θα αρχίσει αύριο. Την πολιτική διοίκηση θα έχει ο ΟΗΕ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για θρίαμβο του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας, προσθέτοντας οτι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος για την ανοικοδόμηση του Κόσοβου. Ο Μιλόσεβιτς κάλεσε το λαό της Γιουγκοσλαβίας να χαρεί την ειρήνη.

Ανησυχία και αβεβαιότητα στην Ευρώπη λόγω της μόλυνσης τροφίμων.

Παρά την ανησυχία και την αβεβαιότητα, που επικρατεί στην Ευρώπη, με αφορμή το σκάνδαλο για μολυσμένα με διοξίνη βελγικά ζωικά τρόφιμα, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν οτι επιτρέπονται απο σήμερα οι σφαγές ζώων και οι εξαγωγές κρεάτων από τα περισσότερα χοιροστάσια και βουστάσια της χώρας. Στην Ελλάδα, παρά τις δηλώσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Γεωργίας, οτι τα ελληνικά προϊόντα είναι τα πιο ασφαλή, σύγχυση επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό ύποπτων για μολυσμένα με διοξίνη βελγικών προϊόντων.

Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πεδίον του Αρεως με ομιλητή τον Σημίτη.

Με την ομιλία του κ. Σημίτη σήμερα το βράδυ στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στο Πεδίον του Αρεως, κλείνει ο κύκλος προεκλογικών δραστηριοτήτων. Με συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο κ. Σημίτης κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλης της αντιπολίτευσης καταγγέλοντας τις ηγεσίες της για προσπάθεια συγκρότησης μετώπου άρνησης. Κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής έγινε απο τον πρόεδρο της ΝΔ, που μίλησε στο Πεδίον του Αρεως, καθώς και απο τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων στις χθεσινές ομιλίες τους.

Οδηγίες υπουργείου Εσωτερικών προς ψηφοφόρους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους, των οποίων τα εκλογικά βιβλιάρια έχουν καταστραφεί ή δεν έχουν σελίδες, ότι μπορούν μέχρι και σήμερα να προσέρχονται στα Πρωτοδικεία, για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες αυτές. Στο μεταξύ, επιστρέφονται με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσυκλετών, ενώ δεν επιστρέφονται εκείνες, που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται επίσης από σήμερα η Τροχαία στις δύο εθνικές οδούς, για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών.

Σκληρές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας απο τον Ισμαήλ Τζεμ.

Ιδιαίτερα "σκληρές" δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κ. Τζεμ, μιλώντας χθες στην Κολωνία. Κατηγόρησε τη χώρα μας οτι "εμπόδισε την προσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ", χαρακτηρίζοντας ως "αρνητική και κομπλεξική" την εξωτερική μας πολιτική. "Η ένταση στις σχέσεις Αθήνας - Αγκυρας έχει αυξηθεί, εξαιτίας της εχθρικής στάσης της Ελλάδας", πρόσθεσε ο κ. Τζεμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερη νίκη της εθνική μας ομάδας μπάσκετ, στο τουρνουά Ακρόπολις.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο τουρνουά Ακρόπολις. Η Ελλάδα επικράτησε με 68-64 της Αυστραλίας, με κορυφαίους τους Παπανικολάου, Κορωνιό και Γιαννούλη. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε την πρώτη θέση στο τουρνουά, μετά την ήττα που γνώρισε στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, η Ρωσία από την Ιταλία με 96-84.

Η Ξάνθου πήρε το ασημένιο στο διεθνές μίτινγκ στίβου, στο Ελσίνκι.

Η Νίκη Ξάνθου πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο διεθνές μίτινγκ στίβου της σειράς Γκραν-Πρι 2 της IAAF,που έγινε στο Ελσίνκι.Η πρωταθλήτριά μας του μήκους πήρε την δεύτερη θέση με άλμα 6 μέτρων και 51εκατοστών ενώ πρώτευσε η Σουηδέζα Ερικα Γιόχανσεν με 6.79 μέτρα και την τρίτη θέση πήρε η Ρωσίδα Ελενα Χλοπότνοβα με 6.42μ.

Κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας Ολυμπιακος - Γεωργάτος.

Πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας τους βρίσκονται ο Ολυμπιακός και ο Γρηγόρης Γεωργάτος. Ο διεθνής μέσος συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ,Γιώργο Λούβαρη και συμφώνησαν σχεδόν σε όλα.Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αποδοχές του Γεωργάτου θα αυξηθούν κατά ...900%.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,12, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 504,11, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,62, τη λίρα Κύπρου προς 568,78 και το ευρώ προς 328,81 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός,το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νότιο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο 19 με 31, στα ηπειρωτικά 16 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 29 βαθμούς.Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα,βορειοι ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 22 με 34 και 19 με 31 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 11 June 1999 - 7:00:13 UTC