Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανοιξαν στις 7 οι κάλπες.
- ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Κόσοβο.
- Επικοινωνία Κλίντον-Γέλτσιν.
- Κόσοβο-Ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων.
- ΟΑ-Βλάβη σε αεροσκάφος.
- Συνελήφθησαν τρείς για εμπρησμό.
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το Φρούσσο.
- Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Ρετζιάς με την εθνική μας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανοιξαν στις 7 οι κάλπες.

Εκλογές διεξάγονται σήμερα στις 12 απο τις 15 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το νέο Ευρωκοινοβούλιο. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Η καταμέτρηση όμως των ψηφοδελτίων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι εκλογείς για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο, την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Σημειώνεται ότι σ'αυτές τις εκλογές δεν χρειάζεται σταυρός προτίμησης.

ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις στο Κόσοβο.

Ο Ρώσος στρατηγός Ζεβαρζίν, διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται ήδη στην Πρίστινα, δήλωσε ότι "επιλύθηκαν τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία" με τον στρατηγό Μάικλ Τζάκσον διοικητή της ΝΑΤΟικής ειρηνευτικής δύναμης για το Κόσοβο,στη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνάντησής τους στο αεροδρόμιο της Πρίστινα. Τα βρετανικά στρατεύματα που έφτασαν στην περιοχή, θα αναπτυχθούν στο νότιο τμήμα του αεροδρομίου, μετά από την σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των διοικητών των δύο δυνάμεων.

Επικοινωνία Κλίντον-Γέλτσιν.

Ο Μπιλ Κλίντον δήλωσε χθές ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τη Ρωσία στο Κόσοβο, όπως και με όλους εκείνους που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Μια τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και της Ρωσίας, Μπόρις Γιέλτσιν έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα το απόγευμα. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο κ. Κλίντον έχει την πρόθεση να συζητήσει με τον ρώσο ομόλογό του το θέμα της αναπάντεχης ανάπτυξης των ρωσικών στρατευμάτων στο Κόσοβο.

Κόσοβο-Ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων.

Το αργότερα έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα αναχωρήσει για το Κόσοβο η ελληνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη, η οποία θα αναπτυχθεί στο νότιο τμήμα της περιοχής, μεταξύ των αμερικανικών και γερμανικών στρατευμάτων. Απο αύριο αναμένεται να ενταθεί και η κινητικότητα μέσω του λιμανιού και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, απ'όπου θα διέλθουν στρατεύματα ΝΑΤΟϊκών χωρών για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη.

ΟΑ-Βλάβη σε αεροσκάφος.

Βλάβη στον κινητήρα παρουσίασε χθες το απόγευμα ένα επιβατικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε πτήση απο την Αθήνα προς το Μόναχο. Η βλάβη παρουσιάστηκε ενώ το "Μπόϊγκ 737" πετούσε με 90 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα, πάνω απο τη Βουλγαρία και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια. Οι επιβάτες της πτήσης αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα για τον προορισμό τους.

Συνελήφθησαν τρείς για εμπρησμό.

Τρία άτομα συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για εμπρησμό απο αμέλεια, για την πυρκαγιά που ξέσπασε, χθες το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση, στο Κορωπί Αττικής. Οι τρείς συλληφθέντες εκτελούσαν εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης της περιοχής και θεωρείται πολύ πιθανό η φωτιά να προκλήθηκε απο σπινθήρες. Απο τη φωτιά κάηκαν 200 περίπου στρέμματα με ελιές και άλλες καλλιέργειες. Επίσης σβήστηκαν οι φωτιές, που ξέσπασαν χθες, κοντά στη λίμνη Μαραθώνα και στον Αλμυροπόταμο Ευβοίας.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στη Σαντορίνη.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Σαντορίνης. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε το Φρούσσο.

Τον επιθετικό του Ιωνικού, Νίκο Φρούσο απέκτησε ο ΠΑΟΚ. Ο Φρούσσος υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων, ενώ ο ΠΑΟΚ θα καταβάλει συνολικά για τη μεταγραφή το ποσό των 350 εκατομμυρίων δραχμών. Η μεταγραφή κλείστηκε στην Αθήνα, από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Γιώργο Μπατατούδη, λίγες μόλις ώρες μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα από το ταξίδι που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ.

Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο Ρετζιάς με την εθνική μας.

Την πρώτη, ελαφριά προπόνηση, έκανε χθες ο Ευθύμης Ρετζιάς με την εθνική μας ομάδα μπάσκετ,που προετοιμάζεται ενόψει της συμμετοχής της στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν 21 Ιουνίου με 3 Ιουλίου στην Γαλλία. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα ξεπερνά σιγά-σιγά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετό καιρό και ο Κώστας Πετρόπουλος θα τον συμπεριλάβει τελικά στην αποστολή γιά την Γαλλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 503,74, ελβετικό φράγκο προς 205,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,51, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 329,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα,αλλά αργότερα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει στα βόρεια και στα κεντρικά. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία φθάνει στα ηπειρωτικά τους 36 και στα νησιά τους 30 βαθμούς. Γενικά αίθριος καιρός με τοπικες νεφώσεις το απόγευμα, δυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 22 με 36 και 21 με 30 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 13 June 1999 - 7:00:13 UTC