Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκλεισαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές.
- Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα ΕΧΙΤ POLLS.
- Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία.
- Νεκρός Γιουγκοσλάβος αστυνομικός από πυρά βρετανών στρατιωτών.
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των Τάλμποτ-Ιβανόφ.
- Τηλεφωνική επικοινωνία Σρέντερ-Γιέλτσιν.
- Την προσεχή εβδομάδα θα αναχωρήσει η ελληνική στρατιωτική δύναμη.
- Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η επιστημονική ομάδα του ΕΟΦ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκλεισαν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές.

Εκλεισαν στις επτά το απόγευμα οι κάλπες στην Ελλάδα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ακόμη και τριών χωρών, που ψήφισαν στα μέσα της εβδομάδος, θα αρχίσει στις 9 το βράδυ. Στο υπουργείο Εσωτερικών επικρατεί πυρετός και όλα είναι έτοιμα στο μηχανογραφικό σύστημα να δεχθεί τα αποτελέσματα από τα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα ΕΧΙΤ POLLS.

Τα εκλογικά αποτελέσματα σύμφωνα με τα EXIT POLLS που έδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν ως εξής: ΝΕΤ MEGA ANTENNA SKY STAR

ΠΑΣΟΚ : 35,3% 32,5-34,5 32,5-34,5 33,8-35,8 34,5 ΝΔ : 36% 35-37 34,5-36,5 35-37 36,1 ΚΚΕ : 7,7% 8-9 7,3- 8,3 7-8,1 8,2 ΔΗΚΚΙ : 5,9% 6-7 6,1-7,1 5,5-6,7 5,4 ΣΥΝ : 5,6% 5,5-6,5 5,3-6,3 5,2-6,1 5, 1 ΠΟΛΑΝ : 2,6% 2-3 2,4-3,2 2,4-3,2 2,9 ΦΙΛΕΛ : 1,9% 1,5-2 1,6-2,4 2,2-3 2,4

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία.

Οπως δήλωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου, η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά χωρίς ουσιαστικά προβλήματα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ψήφισε το πρωί στην Πάτρα και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο 23-ο εκλογικό τμήμα, στην οδό Σταδίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής ψήφισε στη Θεσσαλονίκη, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στου Γκύζη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος στα Εξάρχεια, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας στα Κάτω Πατήσια, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο και ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Στέφανος Μάνος στο Παγκράτι. Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης ψήφισε στα Χανιά.

Νεκρός Γιουγκοσλάβος αστυνομικός από πυρά βρετανών στρατιωτών.

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα στην Πρίστινα έναν γιουγκοσλάβο αστυνομικό που είχε ανοίξει πυρ εναντίον τους, δήλωσε βρετανός αξιωματικός. Το βίαιο αυτό επεισόδιο είναι το πρώτο από την ανάπτυξη στο Κόσοβο της πολυεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Νεκρός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένας Γερμανός δημοσιογράφος.

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των Τάλμποτ-Ιβανόφ.

Με υποχώρηση της Ουάσιγκτον ολοκληρώθηκαν στη Μόσχα οι συνομιλίες μεταξύ του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Ιγκορ Ιβανοφ, σχετικά με την παρουσία της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο. Ο Αμερικανός αξιωματούχος παραδέχθηκε ξεκάθαρα οτι η Ρωσία θα πρέπει να έχει μια ζώνη στο Κόσοβο, που η ευθύνη της θα είναι σαφής και ορατή. Σε αντάλλαγμα οι Ρώσοι διαβεβαίωσαν οτι δεν θα υπάρξει άλλος αιφνιδιασμός και νέα ανάπτυξη στρατευμάτων τους στο Κόσοβο χωρίς προηγούμενη συμφωνία με τη Δύση.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σρέντερ-Γιέλτσιν.

Ο ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ δήλωσε οτι η ανάπτυξη των συμμαχικών στρατευμάτων στο Κοσοβο προχωρεί σύμφωνα με το σχέδιο και εκτιμάται οτι εντός της σήμερον θα έχουν αναπτυχθεί τουλάχιστον 10.000 άνδρες. Ηδη μια φάλαγγα με περίπου τριάντα άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα πέρασε το μεθοριακό σταθμό του Μπλάτσε. Η φάλαγγα αυτή αποτελεί εμπροσθοφυλακή του αμερικανικού αποσπάσματος, ενώ ειχε προηγηθεί μια άλλα φάλαγγα με 200 νατοϊκά άρματα μάχης. Ο Γερμανος καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ειχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπορις Γιέλτσιν με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο. Ο Γιέλτσιν επιβεβαίωσε οτι θα μεταβεί στις 20 του μηνος στην Κολωνία για τη Διάσκεψη Κορυφής της Ομάδος των Οχτώ.

Την προσεχή εβδομάδα θα αναχωρήσει η ελληνική στρατιωτική δύναμη.

Στην Ελλάδα, αναμένεται απο αύριο να ενταθεί η κινητικότητα μέσω του λιμανιού και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης οπου θα διέλθουν στρατεύματα νατοϊκών χωρών για να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη. Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να αναχωρήσει για το Κόσοβο και η ελληνική στρατιωτική δύναμη που θα ενταχθεί στο νότιο τμήμα της επαρχίας, μεταξύ των αμερικανικών και των γερμανικών στρατευμάτων.

Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η επιστημονική ομάδα του ΕΟΦ.

Συνεδριάζει αύριο εκτάκτως η επιστημονική ομάδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, προκειμένου να εξετάσει το θέμα των καλλυντικών που προέρχονται απο το Βέλγιο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα μολυσμένα τροφιμα. Με το ίδιο θέμα θα ασχοληθεί το Συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο Λουξεμβούργο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση μίας εντυπωσιακής μεταγραφής βρίσκεται η ΑΕΚ. Οι διοικούντες την ''Ενωση'' περιμένουν φαξ από την Μπαρτσελόνα, με το οποίο θα επισημοποιείται η αποδοχή του ισπανικού συλλόγου, για την παραχώρηση του Σέρβου μέσου, Ντράγκαν Τσίριτς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος άσος θα κοστίσει στην ΑΕΚ 200 εκατομμύρια δραχμές για έναν χρόνο, ενώ αν η ΑΕΚ θελήσει να αποκτήσει οριστικά τον Τσίριτς θα πρέπει να καταβάλει 800 εκατομμύρια δραχμές.

Με τα χρώματα ενός από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ευρώπης θα αγωνίζεται, εκτός απροόπτου, από την νέα περίοδο, ο Νίκος Μαχλάς. Ο Ελληνας επιθετικός αποκάλυψε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Αγιαξ, ενώ παράλληλα εξέφρασε για μία ακόμη φορά την επιθυμία του να φορέσει την φανέλα του Αίαντα.''Το μόνο σίγουρο είναι ότι την νέα περίοδο δεν θα αγωνίζομαι στην Βίτεσε. Εχω πολλές προτάσεις αλλά θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στον Αγιαξ'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελληνας άσος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 503,74, ελβετικό φράγκο προς 205,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,51, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 329,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από την ηπειρωτική χωρα, όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρεια και κεντρικά. Οι ανεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς εως μέτριοι και στα ανατολικά πελάγη τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 16 εως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου. Βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 13 June 1999 - 20:00:19 UTC