Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η αναστάτωση στην Ευρώπη για τα τρόφιμα με διοξίνες.
- Αγελάδες στην Ολλανδία με συμπτώματα όμοια με εκείνα του Εϊτζ.
- Σχετική ηρεμία επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στο Κόσοβο.
- Εύκολα χαρακτήρισαν μαθητές της Β'Λυκείου τα θέματα της Αλγεβρας.
- Απέκλεισε η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
- Στη Σμύρνη κρατείται ελληνικό πλοίο,που μετέφερε λαθρομετανάστες.
- Τραγικό οικογενειακό δυστύχημα.
- Εργατικό δυστύχημα με θύμα 38χρονο ηλεκτροσυγκολλητή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η αναστάτωση στην Ευρώπη για τα τρόφιμα με διοξίνες.

Αναστάτωση επικρατεί στην ευρωπαϊκή κοινότητα, μετά τον εντοπισμό στην Γερμανία ολλανδικού κοτόπουλου μολυσμένου με την ουσία διοξίνη. Σύμφωνα με ολλανδική εφημερίδα, το κοτόπουλο εσφάγη σε μία επιχείρηση, πολύ κοντά από τα βελγικά σύνορα. Το μολυσμένο κοτόπουλο ενδέχεται να υπήρχε στην παρτίδα των 20 τόνων μολυσμένων βελγικών πουλερικών που εισήχθηκαν στη χώρα και ίσως να χρησιμοποιήθηκαν σε κοτόσουπες, οι οποίες έχουν ήδη καταναλωθεί. Στο μεταξύ, οι κτηνίατροι της ΕΕ μετά από έρευνες που διεξήγαν δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την προέλευση της διοξίνης με την οποία μολύνθηκαν οι ζωοτροφές και τα ζωικά προϊόντα στο Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αγελάδες στην Ολλανδία με συμπτώματα όμοια με εκείνα του Εϊτζ.

Ανησυχία όμως επικρατεί και από τα συμπτώματα που εμφανίσθηκαν σε ολλανδικές αγελάδες, τα οποία μοιάζουν με εκείνα του ιού του Εϊτζ. Καθησυχαστική εμφανίσθηκε η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει οτι η ασθένεια δεν έχει καμμία σχέση με τον ιό του Εϊτζ, οφείλεται σε μία παρτίδα μολυσμένων εμβολίων και σε καμμία περίπτωση δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Μετά το Βέλγιο, και η Γαλλία και το Λουξεμβούργο απέσυραν όλα τα μεταλλικά κουτάκια της Κόκα-Κόλα, εξαιτίας των κρουσμάτων δηλητηρίασης που παρουσιάσθηκαν σε πολλά σχολεία του Βελγίου.

Σχετική ηρεμία επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στο Κόσοβο.

Σχετική ηρεμία επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στο Κόσοβο. Η Ρωσία συνεχίζει τις συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για το ρόλο των στρατιωτικών της δυνάμεων, ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιβανόφ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ένα συμβιβασμό στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στο Ελσίνκι. Με κήρυξη πολέμου εναντίον της, δήλωσε η Μόσχα οτι ισοδυναμεί η απειλή του ΟΥ- ΤΣΕ-ΚΑ ότι θα αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα ως εχθρική δύναμη στην επαρχία αυτή.

Εύκολα χαρακτήρισαν μαθητές της Β'Λυκείου τα θέματα της Αλγεβρας.

Εύκολα και σαφή χαρακτήρισαν οι μαθητές της Β' Λυκείου τα θέματα της Αλγεβρας, στην οποία διαγωνίσθηκαν δεύτερη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με το νέο σύστημα. Τα θέματα που είχαν απαντήσεις πολλαπλής επιλογής ήταν τα περισσότερα κατανοητά, ενώ μόνο ένα ζήτημα, το τελευταίο, ήταν αρκετά δύσκολο, γεγονός που όπως εκτιμούν οι μαθητές θα διευκολύνει στο να ξεχωρίσουν οι καλοί μαθητές από τους αδύναμους. Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν αύριο με το μάθημα της Χημείας.

Απέκλεισε η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Απέκλεισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο ορισμένα στελέχη να επιρρίπτουν τις ευθύνες σε άλλα στελέχη του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτήρισε τις απόψεις αυτές χρήσιμες και οτι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Αποτίμηση του εκλογικού αποτελεσματος, έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ.

Στη Σμύρνη κρατείται ελληνικό πλοίο,που μετέφερε λαθρομετανάστες.

Στη Σμύρνη κρατούν οι τουρκικές αρχές ένα επιβατηγό πλοίο με ελληνική σημαία, το οποίο μετέφερε 48 λαθρομετανάστες με προορισμό την Ελλαδα. Οπως ανακοίνωσαν τούρκοι αξιωματούχοι, συνελήφθησαν ο έλληνας καπετάνιος Φαρμάκης Αλέξανδρος, 45 ετών, ο πολωνός βοηθός του καθώς και ένας απότακτος υπαξιωματικός του τουρκικού στρατού. Θετική κίνηση της Τουρκίας να μην επιτρέψει την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα μας, ήταν το σχόλιο του κ.Ρέππα.

Τραγικό οικογενειακό δυστύχημα.

Νεκρός από το χέρι του 14χρονου αδελφού του, έπεσε ένα τετράχρονο αγοράκι. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο χωριό Φύσκα του Κιλίς, όταν ο 14χρονος επιχείρησε να αποσπάσει από τα χέρια του αδερφού του την καραμπίνα του πατέρα τους, η οποία ήταν γεμάτη. Το περιστατικό συνέβη την ώρα που απουσίαζαν οι γονείς από το σπίτι. Ο πατέρας που δεν είχε άδεια για την καραμπίνα, καταζητείται.

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 38χρονο ηλεκτροσυγκολλητή.

Εργατικό δυστύχημα συνέβη με θύμα τον 38χρονο ηλεκτροσυγκολλητή, Πολυζώη Χριστοδουλάκη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συγκόλλησης στη γερανογέφυρα ανυψωτικού μηχανήματος κοντά στην Νο 4 δεξαμενή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, έπεσε απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο έδαφος, από ύψος περίπου 18 μέτρων. Ο Χριστοδουλάκης μεταφέρθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά την τεράστιας σημασίας μεταγραφική επιτυχία που πραγματοποίησε η ΑΕΚ αποκτώντας τον Τσίριτς με περίπου 1,8 δις δρχ από την Μπαρτσελόνα, η Ενωση κινείται τώρα και για την απόκτηση του Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, τον οποίο θέλουν να εντάξουν στην ομάδα τους ο Ολυμπιακός και εσχάτως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε χθες την πρώτη επαφή με τη διοίκηση του Ηρακλή.

Η Κατερίνα Θάνου εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά. Η πρωταθλήτρια μας πήρε την πρώτη θέση στα 100 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ ``Τσικλητήρεια``, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, τερματίζοντας σε 10.92, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη φέτος στον κόσμο. Οπως είναι γνωστό, η Θάνου που παραμένει αήττητη στην τρέχουσα περίοδο, έχει πετύχει και την δέυτερη καλύτερη επίδοση της χρονιάς με 10.91, ενώ μέχρι στιγμής στην κορυφή του σχετικού καταλόγου βρίσκεται η Νιγηριανή Γκλόρι Αλόζιε με 10.90.

Ενα καταπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ στίβου ''Τσικλητήρεια'', που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Αμερικανός Μορίς Γκρίν πρώτευσε στα 100 μέτρα με 9 δευτερόλεπτα 78 εκατοστά. Ο Γκρίν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κάλυψε την απόσταση κάτω από τα 9.80, αφού ''τσάκισε'' την προηγούμενη επίδοση, που ήταν 9.84 και την είχε σημειώσει στις 27 Ιουνίου του 1996 ο Καναδός Ντόνοβαν Μπέιλι.

Δύο σπουδαία ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση στη Β' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΕΟΚ. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική για τη Β' φάση, που θα γίνει την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, θ' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ηρακλή. Επίσης την ίδια ημέρα το Ηράκλειο θα συναντηθεί με το Περιστέρι και ο νικητής στις 5 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει το νικητή Ολυμπιακού-ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,98, γαλλικό φράγκο προς 50,08, λίρα Αγγλίας προς 503,82, ελβετικό φράγκο προς 205,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,53, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 328,48 δραχμές.

Χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τη "νευρικότητα" να χαρακτηρίζει τις κινήσεις των επενδυτών. Η αγορά αναζητά την είδηση που θα δώσει κατεύθυνση και θα την "βγάλει" απο το "τέλμα" των τελευταίων ημέρων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.985,63 μονάδες, έναντι 3.994,04 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας οριακή πτώση 8,41 μονάδων ή σε ποσοστό 0,21%. Ο γενικός δείκτης τιμών κινήθηκε μεταξύ των 4.023 μονάδων (ανώτερη τιμή) και των 3.938 (κατώτερη τιμή). Η "νευρική" κίνηση του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε με μικρή άνοδο, αν και αρχικά σημείωνε σημαντική πτώση, έδωσε τον τόνο και στην κίνηση του γενικού δείκτη.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα στα κεντρικάκαι βόρεια κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 16 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα 18 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου 20 με 34 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 June 1999 - 19:00:12 UTC