Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δυσαρέσκεια της Αθήνας για θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
- Κλιμακώνεται η ανησυχία των καταναλωτών για τα μολυσμένα τρόφιμα.
- Δηλώσεις Κ.Σκανδαλίδη περί ανασχηματισμού.
- Πολύ κοντά σε συμφωνία Ρωσία και ΗΠΑ.
- Βρετανός αρχιλοχίας έψαχνε την Πρίστινα στη λαχαναγορά του Ρέντη!
- Ρύθμιση οφειλών των στεγαστικών δανείων αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα.
- Τραγικό θάνατο βρήκε 34χρονος εργάτης στην Κυψέλη.
- Καταγγελίες ΝΔ για παραβίαση των αρχών αντικειμενικότητας στα ΜΜΕ.
- Μικρή παράταση στις δηλώσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δυσαρέσκεια της Αθήνας για θέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης στις δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κρανιδιώτης, τονίζοντας οτι η κυβέρνηση δεν δέχεται υπονοούμενα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ούτε υποδείξεις, καθώς είναι δεδομένη η θέση της κατά της τρομοκρατίας και η βούληση για την καταπολέμησή της. Δεν θα προβούμε σε διάβημα, αλλα το θέμα θα θέσει στην αμερικανίδα ομόλογό του ο Γ. Παπανδρέου, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλιμακώνεται η ανησυχία των καταναλωτών για τα μολυσμένα τρόφιμα.

Κλιμακώνεται η ανησυχία του καταναλωτικού κοινού, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας, για τα μολυσμένα με την ουσία διοξίνη τρόφιμα. Ομως ο υπουργός Γεωργίας και οι κτηνίατροι του δημοσίου, εμφανίσθηκαν καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας οτι τα ελληνικά κρέατα είναι ασφαλή, ενώ έχουν ήδη καταστραφεί 200 τόνοι βελγικά προϊόντα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε ελέγχους από το Γενικό Χημείο του κράτους που θα γίνονται χωρίς προειδοποίηση.

Δηλώσεις Κ.Σκανδαλίδη περί ανασχηματισμού.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση αφορούν τον πρωθυπουργό και μόνο, δήλωσε με έμφαση ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, απαντώντας σε ερώτηση εάν επικειται ανασχηματισμός, ενώ χαρακτήρισε ως πολιτική αυτοκτονία την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για το ΠΑΣΟΚ όπως εκφράσθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση προχωρά σε φορολογικές ελαφρύνσεις για τα ασθενέστερα κυρίως κοινωνικά στρώματα.

Πολύ κοντά σε συμφωνία Ρωσία και ΗΠΑ.

Αίσιο τέλος προέβλεψε ότι θα έχουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ, για το ρόλο των ρωσικών δυνάμεων στο Κόσοβο, ο πρόεδρος Κλίντον, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν επιλυθεί όλες σχεδόν οι διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Πάντως, το τελευταίο επίμαχο ζήτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το αίτημα της Μόσχας να έχει δικό της στρατιωτικό τομέα, κάτι που δεν δέχεται το ΝΑΤΟ.

Βρετανός αρχιλοχίας έψαχνε την Πρίστινα στη λαχαναγορά του Ρέντη!

Την Πρίστινα έψαχνε στη... λαχαναγορά του Ρέντη ένας αρχιλοχίας του βρετανικού στρατού! Ο 40χρονος στρατιωτικός, που έμεινε από βενζίνη το τζίπ του, εντοπίστηκε χαμένος από την αστυνομία να ψάχνει να βρει το δρόμο για το Κόσοβο!. Την ίδια ώρα στην περιοχή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν μπορούν να ελέγξουν πλήρως τη δράση των ανδρών του ΟΥΤΣΕΚΑ και καθημερινά πληθαίνουν τα κρούσματα βίας και εκδίκησης πληθαίνουν.

Ρύθμιση οφειλών των στεγαστικών δανείων αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα.

Στη ρύθμιση οφειλών των στεγαστικών δανείων που έχει χορηγήσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1995 προχωρεί η Εθνική Τράπεζα απόφαση από την οποία θα επωφεληθούν πάνω από 10.000 δανειολήπτες. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ληξιπρόθεσμη οφειλή να ανέρχεται τουλάχιστον σε δύο εξαμηνιαίες ή πέντε τοκοχρεολυτικές δόσεις και να υπερβαίνει το ποσό των 1.000.000 δρχ, καθώς και η καταβολή ποσού τουλάχιστον 20% επί των ληξιπροθέσμιων οφειλών, κατά την υποβολή της αίτησης.

Τραγικό θάνατο βρήκε 34χρονος εργάτης στην Κυψέλη.

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 34χρονος εργάτης, Γιώργος Κολαϊτης, όταν σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ, στην οδό Καρτερίας στην Κυψέλη. Την ώρα της έκρηξης ο άτυχος εργάτης προσπαθούσε να επισκευάσει μία βλάβη που υπήρχε στον μετασχηματιστή του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Καταγγελίες ΝΔ για παραβίαση των αρχών αντικειμενικότητας στα ΜΜΕ.

Για παραβίαση των αρχών αντικειμενικότητας και ίσης μεταχείρισης στα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς και των αποφάσεων της Διακομματικής Επιτροπής και της οδηγίας του ΕΡΣ κατηγορεί την κυβέρνηση με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΕΡΣ ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Α.Σπηλιωτόπουλος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί το Συμβούλιο να επιληφθεί του ζητήματος, ώστε στις εθνικές εκλογές να διασφαλισθεί η διαμόρφωση ίσων όρων ίσης προεκλογικής εκστρατείας.

Μικρή παράταση στις δηλώσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στις υπηρεσίες του Εθνικού Κτηματολογίου δίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες. Η ακριβής ημερομηνία της παράτασης θα γνωστοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου. Οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είχαν οριστεί αρχικώς απο τις 5 Απριλίου έως τις 5 Ιουλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δανεικό ίσως αποκτήσει τελικά η ΑΕΚ τον Ντράγκαν Τσίριτς, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς ο 25χρονος Σέρβος άσος δεν θέλει να δεσμευθεί με πενταετές συμβόλαιο που του έχει προτείνει η Ενωση και επιθυμεί να έρθει δανεικός για ένα χρόνο και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ή θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Πάντως, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία των προσπαθειών της για την απόκτηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον της για τον Κροάτη επιθετικό της Στουτγκάρδης Ζρέντο Ρίστιτς.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς δεν θ' ακολουθήσει, όπως άλλωστε αναμενόταν, την αποστολή της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα αρχίσει τη Δευτέρα στη Γαλλία. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού κι έτσι ο Κώστας Πετρόπουλος αποφάσισε να τον αφήσει εκτός 12άδας. Τη θέση του στην αποστολή θα πάρει ο Μιχάλης Κακιούζης.

Ο Τέρι Φένγουικ θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής του Πανιωνίου, καθώς συμφώνησε με τη διοίκηση της ΠΑΕ και απομένει μόνο το τυπικό μέρος για την υπογραφή του συμβολαίου. Ο 40χρονος Αγγλος προπονητής, που διετέλεσε τεχνικός της Πόρτσμουθ είπε ότι θα φέρει παίχτες από τη χώρα του.

Ο Τζον Μπρούγος είναι το νεο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Περιστερίου. Ο δυναμικός σέντερ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου με την ομάδα των δυτικών προαστείων, έναντι 25 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Μπρούγος, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο Βέλγιο με τα χρώματα της Αλοστ, προπονητής της οποίας ήταν ο Βλάντο Τζούροβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,13, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 507,15, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,90, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 328,85 δραχμές.

Μικρή ανάκαμψη παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά απο έξι συνεδριάσεις πτωτικής πορείας, στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης είχε καταγράψει απώλειες σε ποσοστό 2,61%. Η επιφυλακτικότητα ήταν και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό και η αγορά κινήθηκε για τέταρτη ημέρα κάτω απο το ψυχολογικό "φράγμα" των 4.000 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.968,04 μονάδες έναντι 3.954,19 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας μικρή αύξηση 13,85 μονάδων ή σε ποσοστό 0,35%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχες και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 18 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 20 με 33 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 και 20 με 29 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 18 June 1999 - 18:00:10 UTC