Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρόταση για δημιουργία διεθνούς οργάνου ασφάλειας τροφίμων.
- Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες.
- Συνάντηση Κλίντον-Γέλτσιν, στη Σύνοδο των "8".
- Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο.
- Συνεχίζονται τα ένοπλα επεισόδια ανταρτών του UCK και Σέρβων.
- Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για καθυστερήσεις πτήσεων ΟΑ.
- Μνημόσυνο για Ανδρέα Παπανδρέου.
- Δημοσιεύματα περι ανασχηματισμού.
- Δώδεκα νεκροί σε τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρόταση για δημιουργία διεθνούς οργάνου ασφάλειας τροφίμων.

Σχέδιο για τη δημιουργία, ενός διεθνούς οργάνου, υπευθύνου για την ασφάλεια των τροφίμων, συμφώνησαν να μελετήσουν, οι ευρωπαίοι απεσταλμένοι, στη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των "8" στην Κολωνία. Το σχέδιο ανήκει στο Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές έχει την υποστήριξη του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλέρ, του Γερμανού καγκελάριου Σρέντερ του Ιταλού πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Σαντέρ. Η ασφάλεια των τροφών και η υπόθεση της διοξίνης θα απασχολήσει αύριο και την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Ασφαλή τα ελληνικά προϊόντα διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες.

Καμία σχέση δεν έχουν τα ελληνικά προϊόντα, με το πρόβλημα των διοξινών στο Βέλγιο, το μεταβολικό ατύχημα στις αγελάδες στην Ολλανδία, καθώς και την κατά συχνά χρονικά διαστήματα παράνομη χρήση αναβολικών και άλλων απαγορευμένων ουσιών για πάχυνση των ζώων. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στο μεταξυ στη χώρα μας συνεχίζονται οι έλεγχοι για εντοπισμό τροφίμων που πιθανόν έχουν μολυνθεί με διοξίνη.

Συνάντηση Κλίντον-Γέλτσιν, στη Σύνοδο των "8".

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Μπόρις Γέλτσιν και Μπίλ Κλίντον θα συναντηθούν το απόγευμα στην Κολωνία στο περιθώριο της τελευταίας ημέρας της συνόδου ηγετών της ομάδας των "8". Οι δύο χώρες προτίθενται να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις τους και να επεκτείνουν τις οικονομικές και εμπορικές επαφές τους, δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Κλίντον. Σήμερα στη σύνοδο θα συζητηθούν παγκόσμια οικονομικά προβλήματα και οι δραστηριότητες της ομάδας των 8.

Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποχώρηση των σερβικών δυνάμεων απο το Κόσοβο, ενω χθές ΗΠΑ και Ρωσία ενέκριναν τη συμφωνία για τη συμμετοχή των ρωσικών στρατευμάτων στη διεθνή δύναμη που θα αναπτυχθεί στη σερβική αυτή επαρχία. Ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος απο την Αλεξανδρούπολη εξέφρασε την αισιοδοξία του για σύντομη αποκατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή.

Συνεχίζονται τα ένοπλα επεισόδια ανταρτών του UCK και Σέρβων.

Ωστόσο τεταμένη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς συνεχίζονται τα ένοπλα επεισόδια μεταξύ ανταρτών του UCK και Σέρβων, που εγκαταλείπουν κατά ομάδες την επαρχία φοβούμενοι αντίποινα. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, 3 Σέρβοι πολίτες σκοτώθηκαν χθές απο πυρά ανταρτών του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου" κοντά στο Πετς, την ώρα που ιταλοί στρατιωτές της διεθνούς δύναμης προσπαθούσαν να αφοπλίσουν κοσοβάρους αντάρτες.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για καθυστερήσεις πτήσεων ΟΑ.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η χθεσινή λευκή απεργία των τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που είχε ως αποτέλεσμα την πολύωρη καθυστέρηση πολλών πτήσεων. Η εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα μετά απο αίτημα του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το αεροδρόμιο του ελληνικού. Ο κ. Μαντέλης τόνισε ότι δεν θα περάσει ο οικονομικός εκβιασμός, μερίδας των εργαζομένων, που οδηγεί το επιβατικό κοινό σε άλλες εταιρίες.

Μνημόσυνο για Ανδρέα Παπανδρέου.

Αρχιερατικό μνημόσυνο με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, θα τελεστεί σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη μελών της κυβέρνησης και του Κινήματος. Παρόμοιο μνημόσυνο θα τελεστεί και στην Κύπρο.

Δημοσιεύματα περι ανασχηματισμού.

Αύριο αναμένεται να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου. Πάντως η κυβέρνηση με συνεχείς δηλώσεις της έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους ζητούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Δώδεκα νεκροί σε τροχαία.

Βαρύ ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο το περασμένο διήμερο. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 12 άτομα σκοτώθηκαν και 188 τραυματίστηκαν σε 154 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, απο το μεσημέρι της Παρασκευής έως σήμερα τα ξημερώματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Μιχάλη Κακιούζη στη θέση του Ευθύμη Ρεντζιά, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών από σήμερα στη Ντιζόν της Γαλλίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος, τόνισε ότι παρά τις ελλείψεις βασικών παικτών, η εθνική ομάδα θα επιχειρήσει να πετύχει τον βασικό στόχο της που είναι μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα.

Δυο πανελλήνια ρεκόρ έγιναν χθες πρώτη ημέρα των αγώνων του Μπρούνο Ζάουλι, που διεξάγεται στο Παρίσι. Το πρώτο σημείωσε ο πρωταθλητής μας της σφυροβολίας, Χρήστος Πολυχρονίου, με βολή στα 79.72μ (η προηγούμενη επίδοση ήταν 79.51 και την είχε πετύχει στις 15 Μαίου στους εαρινούς αγώνες). Η επίδοση αυτή είναι η 6η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Το δεύτερο ρεκόρ πέτυχε η εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4χ100 ανδρών (Σέγγος, Αλεξόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Χοϊδης) με 38.61.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο Γιουγκοσλάβος μπασκετμπολίστας, που ήλθε χθες βράδυ στην Αθήνα, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``πράσινους`` για 2+1 χρόνια, τ' οποίο θα του αποφέρει περίπου 4,5 εκατομμύρια δολλάρια. ``Ηλθα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός όλους τους τίτλους``, τόνισε ο Ρέμπρατσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,13, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 507,15, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,90, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 328,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, που βαθμιαία στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 18 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 33 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα κατα τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 June 1999 - 9:01:10 UTC