Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαψεύστηκαν από το Δ.Ρέππα τα σενάρια περί ανασχηματισμού.
- Αύριο Σημίτης-Παπαντωνίου για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.
- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σήμερα στην Ολυμπιακή.
- Ανυπεράσπιστος ο ευρωπαίος καταναλωτής.
- Θετική πρόταση από την Ομάδα των "8" για λύση του Κυπριακού.
- Ικανοποίηση Κλίντον για τον αφοπλισμό του ΟΥΤΣΕΚΑ.
- Την Τετάρτη θα επαναληφθεί η δίκη του Οτσαλάν.
- Βίαζε επί ώρες 14χρονο Γερμανό 33χρονος Τούρκος οδηγός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαψεύστηκαν από το Δ.Ρέππα τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Κατηγορηματικά διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Οι μόνες αλλαγές που θα γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, είπε, θα είναι η κάλυψη των κενών από την παραίτηση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Χρήστου Μπαλτά, ο οποίος είναι πλέον ευρωβουλευτής και από την επιλογή του επιτρόπου της χώρας μας στην ΕΕ. Αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα ζητάει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Αύριο Σημίτης-Παπαντωνίου για τις φορολογικές ελαφρύνσεις.

Τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται, με στόχο την ΟΝΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο κ. Σημίτης προανήγγειλε επίσης επιτάχυνση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων. Καμιά αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στην οικονομική πολιτική, διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη και ο Γιάννος Παπαντωνίου, χαρακτηρίζοντας τον τομέα αυτό ως το δυνατό χαρτί του ΠΑΣΟΚ. Αύριο ο κ. Παπαντωνίου θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το πακέτο των φορολογικών ελεαφρύνσεων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα σήμερα στην Ολυμπιακή.

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσίασε η Ολυμπιακή μετά τα σοβαρά προβλήματα του Σαββατοκύριακου, εξαιτίας της λευκής απεργίας των τεχνικών της εταιρίας. Εντός της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες για την ανάθεση του μάνατζμεντ της Ολυμπιακής στη Μπρίτις Εργουέιζ.

Ανυπεράσπιστος ο ευρωπαίος καταναλωτής.

Ανυπεράσπιστος είναι ο ευρωπαίος καταναλωτής, απέναντι στα μολυσμένα τρόφιμα, παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας, με αφορμή τη μόλυνση με διοξίνη στην τροφική αλυσίδα. Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν εισαχθεί στη χώρα μας μολυσμένες ζωοτροφές και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινήθηκε εγκαίρως για να προστατεύσει τους καταναλωτές.

Θετική πρόταση από την Ομάδα των "8" για λύση του Κυπριακού.

Θετικά αντιμετωπίζουν Αθήνα και Λευκωσία την πρόταση της Ομάδας των "8", για λύση του Κυπριακού με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των υπουργών Αμύνης των δύο χωρών, κυρίων Τσοχατζόπουλου και Χρυσοστομή, μετά τη συνάντησή τους στο πεντάγωνο. Αντίθετα, η Τουρκία απέρριψε την πρόταση υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας.

Ικανοποίηση Κλίντον για τον αφοπλισμό του ΟΥΤΣΕΚΑ.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αμερικανός πρόεδρος στη συμφωνία που επετεύχθη για τον αφοπλισμό του ΟΥΤΣΕΚΑ. Στις Βρυξέλλες, το μόνιμο συμβούλιο του ΝΑΤΟ επικύρωσε τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η Ρωσία και οι ΗΠΑ για τη συμμετοχή των περίπου 3.600 ρώσων στρατιωτών στην ειρηνευτική δύναμη που αναπτύσσεται στο Κόσοβο, ενώ στη Βόννη, η ανοικοδόμηση των Βαλκανίων κυριάρχησε στη συνάντηση ΗΠΑ-ΕΕ που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Κλίντον-Σρέντερ.

Την Τετάρτη θα επαναληφθεί η δίκη του Οτσαλάν.

Την Τετάρτη αναμένεται να επαναληφθεί στο νησί-φυλακή Ιμραλί, η δίκη του ηγέτη του ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και η ετυμηγορία κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες αργότερα, αν και όλοι εκτιμούν οτι θα του επιβληθεί η θανατική ποινή. Η δίκη ενώπιον του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφάλειας θα ολοκληρωθεί με τρεις πολιτικούς δικαστές, μετά την απόφαση της Βουλής να τροποποιήσει το Σύνταγμα και να απομακρύνει τους στρατοδίκες από τα δικαστήρια κρατικής ασφάλειας.

Βίαζε επί ώρες 14χρονο Γερμανό 33χρονος Τούρκος οδηγός.

Στον εισαγγελέα της Πάτρας οδηγείται αύριο ένας 33χρονος Τούρκος οδηγός νταλίκας, ο οποίος κατηγορείται ότι με την άσκηση σωματικής βίας, ασελγούσε και βίαζε επί τρείς ώρες έναν 14χρονο Γερμανό, μέσα στο βαπόρι, από την Ιταλία στην Πάτρα. Ο δράστης συνελήφθη ύστερα από την καταγγελία του 14χρονου, ο οποίος υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις, από τις οποίες διαπιστώθηκαν οι καταγγελίες του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παρουσίαση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ρέμπρατσα πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Γιουγκοσλάβος σέντερ δεν έκρυψε τη χαρά του που βρίσκεται στη χώρα μας και τόνισε πως ελπίζει ότι θα κατακτήσει με τη νέα του ομάδα και άλλους τίτλους. Ο δυναμικός σέντερ επεσήμανε ότι δεν τον ενοχλεί η σύγκριση που γίνεται με τον Ράτζα, αλλά και με οποιονδήποτε παίχτη. Ο Ρέμπρατσα, που θα είναι παίκτης των πρασίνων για τα τρία επόμενα χρόνια, θα εισπράξει συνολικά 4.5 εκατομμύρια δολάρια.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποχρεούται να καταβάλλει στην ελβετική Ντελεμόντ 50 εκατ. δραχμές για το Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Μάουρο Ντα Σίλβα, σύμφωνα με απόφαση της FIFA, η οποία είναι τελεσίδικη. Στο μεταξύ η ΠΑΕ Πανηλειακός έθεσε μέσω της ΕΠΟ αίτημα επανεξέτασης της απόφασης επιτροπής της FIFA, σύμφωνα με την οποία πρέπει να καταβάλλει ποσό 75 εκατ. δραχμών περίπου, στην Αλιάνζα του Περού για τον ποδοσφαιριστή Σέζαρ Ροζάλες.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς χάνει οριστικά τους αγώνες της πρώτης φάσης στο Ερωμπάσκετ '99, σύμφωνα με τον προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν των Σακραμέντο Κινγκς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και υποβάλεται σε εντατική θεραπεία στη Θεσσαλονίκη για να είναι έτοιμος στα παιχνίδια της Β' φάσης στο Πο.

Εκπληξη προκάλεσε η σημερινή απαλλαγή, από τον αθλητικό δικαστή, του Αλβανού ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, Ιγκριντ Φορτούζι, που είχε βρεθεί ``ντοπαρισμένος`` στον εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του με την Προοδευτική (0-1). Ο αθλητικός δικαστής Γιώργος Μπάλλας, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασής του, δέχθηκε, ότι ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα είχε πάρει φάρμακο για τους κοιλιακούς μυς και το ... τριχωτό της κεφαλής του, τ' οποίο περιείχε την απαγορευμένη ουσία.

Την ήττα με 2-0 (6-3, 6-2) γνώρισε η πρωταθλήτριά μας του τένις Χριστίνα Παπαδάκη από τη Γιαπωνέζα Μίχο Σαϊκι, στον πρώτο γύρο του τουρνουά Γουίμπλεντον και αποκλείστηκε. Η Σαέκι είναι νούμερο 118 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά πέρυσι είχε φθάσει στο Νο 56. Η Παπαδάκη είναι στο Νο 95.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 506,52, ελβετικό φράγκο προς 206,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,35, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

Οριακά πάνω απο το "ψυχολογικό φράγμα" των 4.000 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν το έντονο ενδιαφέρον για μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ τα blue chips παρέμειναν για μία ακόμη ημέρα στο "περιθώριο" των συναλλαγών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4001, 77 μονάδες, έναντι 3.968,04 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας άνοδο 33,73 μονάδων ή σε ποσοστό 0,85%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός, με βροχές ή καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 17 με 28 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 32 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, με πιθανή βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 20 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 June 1999 - 19:00:15 UTC