Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αργεντινή.
- Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΟΑ για εκχώρηση του μάνατζμεντ.
- Συνεχίζονται οι έλεγχοι για εντοπισμό μολυσμένων τροφίμων.
- Στη Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου.
- Σε εξέλιξη οι έρευνες για καταπατήσεις εκτάσεων.
- Αποδέχεται η Αθήνα οικονομική συνεργασία με την Αγκυρα.
- Αντιδρά η Τουρκία στην πρόταση των "8" για το Κυπριακό.
- Ικανοποίηση στη ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επέστρεψε στην Αθήνα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ.
- Στην Αθήνα το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Γιουγκοσλάβος,Τσίριτς.
- Ολα δείχνουν ότι ο Αργεντίνος Γκαλέτο θα ντυθεί στα πράσινα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αργεντινή.

Την αρχή της αλληλεγγύης των λαών, που θα οδηγήσει στην εικόνα ενός πιο δίκαιου κόσμου, θα υπερασπισθεί ο κ. Σημίτης στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του οποίου οι εργασίες αρχίζουν σήμερα στο Μπουένος Αϊρες. Τόσο στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην Αργεντινή, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, της Βραζιλίας, στις 28 - 29 Ιουνίου, θα κυριαρχήσει το ζήτημα της οικονονικής ενίσχυσης των χωρών της Νότιας Αμερικής, βασικό μέρος της οποίας περνά μέσα από την αγροτική πολιτική.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΟΑ για εκχώρηση του μάνατζμεντ.

Με εξαγγελία 24ωρης απεργίας την 1η Ιουλίου, απαντούν οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, στην εκχώρηση του μάνατζμεντ στη βρετανική εταιρία ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΚ θυγατρική της ΜΠΡΙΤΙΣ ΑΙΡΓΟΥΕΙΣ. Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου των εργαζομένων, οι οποίοι δηλώνουν αντίθετοι με την απόφαση αυτή και διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο τη συρρίκνωση της εταιρίας. Παράλληλα, ζητούν τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα τη Ολυμπιακής και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για εντοπισμό μολυσμένων τροφίμων.

Δείγματα τροφίμων, που είχαν εισαχθεί απο την Ευρώπη και που θεωρούνται ύποπτα για μόλυνση απο διοξίνες, εστάλησαν για έλεγχο σε εργαστήρια του εξωτερικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει οτι ουδέποτε εξέδωσε λίστα απαγορευμένων προϊόντων, την θεωρεί υπόπτου προελεύσεως και επελήφθη εισαγγελέας για εντοπισμό των συντακτών της. Παράλληλα, διενεργείται εισαγγελική έρευνα με αφορμή καταγγελίες ότι εταιρίες διαθέτουν προϊόντα ως ελληνικά, ενώ στην ουσία οι πρώτες ύλες τους είναι εισαγόμενες.

Στη Βιολογία εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου.

Με το μάθημα της Βιολογίας κλείνει σήμερα ο κύκλος των πανελληνίων εξετάσεων των μαθητών της Β' Λυκείου στη κατηγορία της γενικής παιδείας, ενω χθες διαγωνίστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά. Στο μεταξύ, με αποχή από τη διόρθωση των γραπτών των μαθητών απειλεί μερίδα των καθηγητών της Αθήνας, που διαμαρτύρονται για τη χαμηλή αμοιβή ανά γραπτό, την οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για καταπατήσεις εκτάσεων.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της χθες στον 9ο ειδικό ανακριτή, η δικηγόρος Μαρία Παπαγεωργίου - Θεοδωράκη, η οποία κατηγορείται στη γνωστή υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή της Πεντέλης. Η κατηγορούμενη ως νομικός σύμβουλος της Μονής Πεντέλης, εκμεταλλεύθηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, τις γνώσεις της για τις δασικές εκτάσεις της Πεντέλης και με διάφορες παράνομες ενέργειες πέτυχε ώστε να καταπατηθούν εκτάσεις υπέρ του σωματείου "Η Μεγαλόχαρη".

Αποδέχεται η Αθήνα οικονομική συνεργασία με την Αγκυρα.

Οριστικοποιήθηκε το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής του υπουργού Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, προς τον Τούρκο ομόλογό του, κ. Τζεμ, η οποία και αναμένεται να σταλεί σήμερα. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου προτείνει έναρξη διαλόγου Αθήνας - Αγκυρας για οικονομική και εμπορική συνεργασία. Για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και εγκληματικότητας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία συνεργασίας σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, προσθέτουν οι διπλωματικές πηγές.

Αντιδρά η Τουρκία στην πρόταση των "8" για το Κυπριακό.

Η Τουρκία θα αντιδράσει στη πρόταση της ομάδας των G8 για την έναρξη διακοινοτικού διαλόγου στην Κύπρο, με κινήσεις συμβολικής ενίσχυσης των σχέσεων με το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές στην Αγκυρα. Εχει αποφασιστεί η σύγκληση του "Συμβουλίου Σύνδεσης" Τουρκίας - ΤΔΒΚ τον Ιούλιο και επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Λευκωσία υπο τον κ. Ετσεβίτ. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Τζεμ, είπε ότι το γεγονός ότι οι G8 πήραν αυτή την απόφαση δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα κάνει παραχωρήσεις στο Κυπριακό.

Ικανοποίηση στη ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ενω κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπής του κόμματος εξετάστηκε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των εκλογών και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι ενέπλεξε το Χρηματιστήριο και την οικονομία της χώρας μας στην ΟΝΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επέστρεψε στην Αθήνα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ.

Με την απογοήτευση ``ζωγραφισμένη`` στα πρόσωπά τους έφτασαν στην Αθήνα οι διεθνείς μπασκετμπολίστες μας, μετά την πανωλεθρία του Ευρωμπάσκετ '99 και τις τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Ο Κώστας Πετρόπουλος περιορίστηκε να πει: ``Παρ' όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μας δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε αυτή την άσχημη εικόνα που δώσαμε στα γαλλικά γήπεδα. Από 'δω και πέρα πρέπει να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια με την βοήθεια της ομοσπονδίας για ένα νέο ξεκίνημα``.

Στην Αθήνα το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Γιουγκοσλάβος,Τσίριτς.

Στην Αθήνα βρίσκεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, ο Γιουγκοσλάβος, Ντράγκαν Τσίριτς και έγινε δεκτός από 1.000 περίπου οπαδούς της ΑΕΚ που αναστάτωσαν το αεροδρόμιο με φωνές και καπνογόνα. Δυστυχώς, δεν έλειψαν τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη και τη .νύφη πλήρωσαν αρκετές τζαμαρίες. Ο Τσίριτς δήλωσε χαρούμενος και όπως είπε ελπίζει στο θέμα της μεταγραφής του να πάνε όλα καλά.

Ολα δείχνουν ότι ο Αργεντίνος Γκαλέτο θα ντυθεί στα πράσινα.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, τώρα, όλα δείχνουν ότι ο Αργεντίνος Φερνάντο Γκαλέτο θα ντυθεί στα πράσινα. Λίγο μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο Γκαλέτο δήλωσε: `` Μετά την συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο νιώθω μεγαλύτερη σιγουριά. Εύχομαι στο διάστημα που θα παίξω με τον Παναθηναϊκό να δώσουμε χαρές στους φιλάθλους της ομάδας, κατακτώντας πολλούς τίτλους``

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,20, λίρα Αγγλίας προς 502,65, ελβετικό φράγκο προς 206,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,77, τη λίρα Κύπρου προς 569,64 και το ευρώ προς 329,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα εκτός τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου που θα έχουν νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς. Αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις,βορειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 18 με 31 και 17 με 26 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 25 June 1999 - 7:00:14 UTC