Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινική δίωξη για αγορανομικές παραβάσεις σε 35 εταιρίες.
- Ενας στους πέντε μαθητές της Β'Λυκείου μένει στην ίδια τάξη.
- Ισχυρός σεισμός 4,7% Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο.
- Κριτική στην κυβέρνηση για την Ολυμπιακή απ'την αντιπολίτευση.
- Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βοϊδονικόλα.
- Στο Μπουένος Αιρες ο πρωθυπουργός.
- Δουλειά ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα στελέχη του κόμματος.
- Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίσθηκαν σε τροχαίο έξω απ'την Τρίπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινική δίωξη για αγορανομικές παραβάσεις σε 35 εταιρίες.

Ποινική δίωξη για αγορανομικές παραβάσεις άσκησε ο εισαγγελέας κατά 35 εταιριών, στο πλαίσιο της έρευνας για τα μολυσμένα με τη διοξίνη τρόφιμα. Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο αστυκτηνίατρος Γιάννης Τσαντίρης, ο οποίος δήλωσε ότι τα ελληνικά γάλατα δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Στον εισαγγελέα θα καταθέσει και ο πρώην υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος κατήγγειλε ότι ορισμένες εταιρίες βαφτίζουν ελληνικά και διαθέτουν στην αγορά φρουτοχυμούς και τυριά, ενώ οι πρώτες ύλες είναι εισαγόμενες.

Ενας στους πέντε μαθητές της Β'Λυκείου μένει στην ίδια τάξη.

Ενας στους πέντε μαθητές της Β' Λυκείου, δηλαδή ποσοστό 20% δεν θα προαχθεί στην επόμενη τάξη, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γιάννης Καλομοίρης, επικαλούμενος στοιχεία από τους βαθμολογητές. Η αποτυχία θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα εκτιμά το υπουργείο Παιδείας. Τη Δευτέρα η ΟΛΜΕ θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Παιδείας για να συζητήσουν το αίτημα των καθηγητών για αύξηση της αποζημίωσης διόρθωσης των γραπτών της Β'Λυκείου, που το υπουργείο έχει καθορίσει 210 δρχ ανά γραπτό.

Ισχυρός σεισμός 4,7% Ρίχτερ στον Κορινθιακό κόλπο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι σεισμολόγοι μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, που σημειώθηκε με επίκεντρο τον Κορινθιακό κόλπο, στον ίδιο εστιακό χώρο που είχε δώσει τον καταστροφικό σεισμό του 1981. Η δόνηση έγινε αισθητή στους γύρω νομούς και στην Αθήνα, χωρις να αναφερθούν ζημιές, αλλά προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Κριτική στην κυβέρνηση για την Ολυμπιακή απ'την αντιπολίτευση.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη χορήγηση του μάνατζμεντ της Ολυμπιακής σε Βρετανική εταιρία, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες και για ξεπούλημα του εθνικού μας αερομεταφορέα. Πόλεμο με το νέο αφεντικό της Ολυμπιακής κήρυξαν και οι εργαζόμενοι της εταιρίας, που απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποίησεών τους. Στο μεταξύ, η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα απέκτησε δύο νέα υπερσύγχρονα Μπόϊνγκ, τα οποία θα την βοηθήσουν να μετεξελιχθεί σε διεθνεί περιφερειακό αερομεταφορέα.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Βοϊδονικόλα.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του επιχειρηματία Κώστα Βοϊδονικόλα, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε τέσσερις εργάτες, τον ένα σοβαρά, επειδή του είχαν κλείσει την είσοδο του γκαράζ, στο σπίτι του στη Βούλα. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία από την ανακριτή για να προετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε θα τελεί υπό κράτηση.

Στο Μπουένος Αιρες ο πρωθυπουργός.

Η ανεργία η παγκοσμιοποίηση τησ οικονομίας και τα προβλήματα των αναπτυσσόμενων χωρών, είναι στο επίκεντρο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής. Στο συμβούλιο παίρνει μέρος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Κάρλος Μένεμ.

Δουλειά ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα στελέχη του κόμματος.

Δουλειά και επαγρύπνηση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τα στελέχη του κόμματός του και τα κάλεσε να βρεθούν δίπλα στους πολίτες για την επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων. Ο κ.Καραμανλής επέκρινε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι για δεύτερη φορά δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών και τον χαρακτήρισε απόμακρο, αλαζονικό και αποκομμένο από την κοινωνία.

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίσθηκαν σε τροχαίο έξω απ'την Τρίπολη.

Τουλάχιστον 25 άτομα τραυματίσθηκαν, το ένα σοβαρά, σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης. Συγκεριμένα ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούσθηκε με λεωφορείο που μετέφερε 30 εκδρομείς από τα ΚΑΠΗ Βόλου με αποτέλεσμα και το λεωφορείο να βγεί από το δρόμο. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τρίπολης, ενώ για μία περίπου ώρα ο δρόμος έμεινε κλειστός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αέρα του πρωταθλητή και του ανθρώπου που ξέρει να νικάει, παρουσιάστηκε επίσημα από την ΑΕΚ ο νέος της προπονητής Τουμπάκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι εάν η Ενωση δεν κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο θα είναι αποτυχία. Μιλώντας για τον Τσίριτς, είπε ότι είναι μεγάλος και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και έχει αναδειχθεί τρεις φορές καλύτερος ποδοσφαιριστής της Γιουγκοσλαβίας. Τον είχε πέντε χρόνια στην Παρτιζάν και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος του παιχνιδιού του. Οσον αφορά τις μεταγραφές, ο Τουμπάκοβιτς απάντησε διπλωματικά λέγοντας ότι έχει μιλήσει για την ποιοτική αναβάθμιση της ΑΕΚ, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι 25 παίχτες είναι αρκετοί για μία ομάδα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν τουλάχιστον 10 παίχτες.

Το Φερνάντο Γκαλέτο, που αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκου, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο αθηναϊκός σύλλογος. Ο 28χρονος μέσος, υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων, ενώ οι πράσινοι διατηρούν το δικαιώμα της ανανέωσης του συμβολαίου για δύο ακόμη χρόνια. Ο πρώην παίχτης της Σαν Λορέντσο, που αναδείχθηκε έκτος καλύτερος παίχτης του πρωταθληματος της Αργεντινής, επεσήμανε ότι έμεινε ενθουσιασμένος τόσο με τις εγκαταστάσεις της Παιανίας όσο και απ'την επαφή που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Εξάλλου, ο Μίκλαντ συμπεριελήφθηκε στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας για τέσσερις αγώνες που θα γίνουν από 18 Αυγούστου έως 9 Οκτωβρίου.

Θολό είναι πλέον το τοπίο σχετικά με τη μεταγραφή του Μαχλά στον Αγιαξ ή κάποιον άλλο σύλλογο. Ο κρητικός άσος δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα για το ενδιαφέρον της Αρσεναλ και ότι προτιμά να παραμείνει στην Ολλανδία ή να πάει σε σύλλογο της Γερμανίας. Πάντως, απ'ότι φαίνεται πολύ δύσκολα θα φύγει από τη Βίτεσε ο Ελληνας παίχτης, καθώς ο πρόεδρος του συλλόγου απέρριψε πρόταση του Αγιαξ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

"Νευρική" παρουσιάσθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση κινούμενη χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον για ορισμένες κυρίως τραπεζικές μετοχές, οδήγησε το δείκτη σε μικρή άνοδο, παρά την αρχική πτώση. Η αγορά επηρεάζεται απο την "ανησυχία" που υπάρχει στις διεθνείς αγορές ομολόγων, λόγω της ενδεχόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.948,78 μονάδες, έναντι 3.925,95 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας άνοδο 22,83 μονάδων ή σε ποσοστό 0,58%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν το απόγευμα σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 18 με 31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 17 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 25 June 1999 - 18:00:16 UTC