Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο εδώλιο 35 εταιρίες τροφίμων.
- Σημίτης-Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
- Ποινική δίωξη στον Βοϊδονικόλα.
- Εξετάσεις Β'Λυκείου.
- Προφυλάκιση συμβολαιογράφου για Πεντέλη.
- Οξεία κριτική Καραμανλή σε κυβέρνηση.
- Τροχαίο κοντά στην Τρίπολη.
- Χριστόδουλος-Αμερικανικό κολέγιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Φερνάρντο Εντγκαρ Γκαλέτο,η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.
- Με τον αέρα του πρωταθλητή παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.
- Ο Μαχαιρίδης θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια παίκτης του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο εδώλιο 35 εταιρίες τροφίμων.

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής αρχής βρίσκονται απο χθες 35 εταιρίες, οι οποίες φέρονται ότι εισήγαγαν απο το Βέλγιο προϊόντα με διοξίνες, τα οποία κατέστρεψαν παρά τη ρητή εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών. Η αγορανομία Αττικής πραγματοποίησε έρευνες και ήδη διαβίβασε στον Εισαγγελέα τις δικογραφίες που σχημάτισε. Ο Εισαγγελέας μελετά τις δικογραφίες και την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει ποιές απο τις 35 επιχειρήσεις θα παραπέμψει στο αγορανομικό δικαστήριο.

Σημίτης-Σύνοδος Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Την αναγκαιότητα μιας ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης στον πλανήτη, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οι εργασίες του οποίου άρχισαν χθες στο Μπουένος Αϊρες. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι πρέπει να καταπολεμηθούν οι κίνδυνοι που προκύπτουν απο την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση στη Βαλκανική καθώς και διμερή θέματα.

Ποινική δίωξη στον Βοϊδονικόλα.

Τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε ο επιχειρηματίας , Κωνσταντίνος Βοϊδονικόλας, ο οποίος κατηγορείται για το αιματηρό επεισόδιο στη Βούλα, όπου με πιστόλι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον τεσσάρων εργατών, τους οποίους και τραυμάτισε. Ο δράστης παραπέμφθηκε με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Εξετάσεις Β'Λυκείου.

Στα Λατινικά εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης της Β' Λυκείου. Στα Μαθηματικά της Θετικής και στη Φυσική της Τεχνολογικής. Χθες, οι καθηγητές των βαθμολογικών κέντρων της χώρας, απήχαν απο τα καθήκοντά τους, με αίτημα το διπλασιασμό των αμοιβών τους για να συνεχίσουν τη διόρθωση των γραπτών. Μεθαύριο, Δευτέρα, αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, αναμένεται να συναντηθεί για το θέμα αυτό, με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Ανθόπουλο.

Προφυλάκιση συμβολαιογράφου για Πεντέλη.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο συμβολαιογράφος, Δημήτριος Δημητρέλλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μετείχε στο κύκλωμα που καταπάτησε περίπου 2.500 στρέμματα στη Πεντέλη. Χθες απολογήθηκαν πέντε μέλη του συνεταιρισμού "Η Μεγαλόχαρη", οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι. Σημειώνεται ότι προφυλακίστηκε επίσης, μετά την απολογία της, η δικηγόρος Μαρία Παπαγεωργίου-Θεοδωράκη, η οποία φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος.

Οξεία κριτική Καραμανλή σε κυβέρνηση.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου έγινε εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι η κυβέρνηση καταρρέει, ενώ ο πρωθυπουργός είναι αποκομένος απο την κοινωνία. Τόνισε ότι μείζον θέμα για τη ΝΔ είναι τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και ζήτησε απο τα στελέχη του κόμματος δουλειά και επαγρύπνιση.

Τροχαίο κοντά στην Τρίπολη.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ αυτοκίνητο, στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης. Το ΙΧ ξέφυγε απο την πορεία του και συγκρούστηκε με το λεωφορείο που μετέφερε 30 εκδρομείς απο τα ΚΑΠΗ Βόλου. Απο τη σύγκρουση επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα έξι άτομα.

Χριστόδουλος-Αμερικανικό κολέγιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, μίλησε χθες το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμή του οι μαθητές του Αμερικανικού Κολεγίου, παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Νίκολα Μπερνς. Ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι οι δύο λαοί συνδέονται με κοινή φιλία. Το ίδιο είπε πρέπει να συμβαίνει και συμβαίνει με τον τουρκικό λαό και οι ηγεσίες, πρόσθεσε, είναι εκείνες που δημιουργούν τα προβλήματα και δεν φταίνε οι λαοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Φερνάρντο Εντγκαρ Γκαλέτο,η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Ο Φερνάρντο Εντγκαρ Γκαλέτο, αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, μετά τους Πφλίπσεν και Ηπειρώτη. Ο 28χρονος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, σύμφωνα με ανακοίνωση των ''πρασίνων'' υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ ο Παναθηναϊκός διατηρεί το δικαίωμα της ανανέωσης του για δύο ακόμη χρόνια.

Με τον αέρα του πρωταθλητή παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Με τον αέρα του πρωταθλητή και του ανθρώπου που προσπαθεί όσο είναι εφικτό για να υλοποιεί τους μεγάλους στόχους του, παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, στη επίσημη γνωριμία του με τους δημοσιογράφους. ''Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θέλω να κάνω μαζί της ένα νέο ξεκίνημα'', τόνισε ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος εκτός των άλλων μίλησε με κολακευτικά λόγια για το νεο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, τον Ντράγκαν Τσίριτς.

Ο Μαχαιρίδης θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια παίκτης του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος μέσος ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το καλοκαίρι του 2001 και οι ετήσιες αποδοχές του ανέρχονται σε 25 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγη συννεφιά, εκτός από τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου αναμένονται το απόγευμα βροχές και καταιγίδες.Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στα νησιά 18 με 28 βαθμούς. Γενικά αίθριο καιρό με βόρειους μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 31 και 17 με 26 βαθμούς αντίστοιχα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 26 June 1999 - 6:00:14 UTC