Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη δικαιοσύνη οι εταιρίες που εισήγαγαν προϊόντα από το Βέλγιο.
- Αρχισαν οι εξετάσεις της Β Λυκείου για τις κατευθύνσεις.
- Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης των ναρκωτικών.
- Ομιλία πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
- Τουρκική πρόταση για την τρομοκρατία.
- Στην Τεχεράνη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Α.Τσοχατζόπουλος.
- Ομιλία Τσοβόλα για την ειρήνη στα Βαλκάνια.
- Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΝ με θέμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
- Δύο μοτοσυκλετιστές έχασαν τη ζωή τους στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη δικαιοσύνη οι εταιρίες που εισήγαγαν προϊόντα από το Βέλγιο.

Στη Δικαιοσύνη αναμένεται να λογοδοτήσουν 35 εταιρίες τροφίμων, οι υπεύθυνοι των οποίων κατηγορούνται για εισαγωγή και διακίνηση μολυσμένων με διοξίνες ζωϊκών προϊόντων απο το Βέλγιο. Ο Εισαγγελέας μελετά τις δικογραφίες της Αγορανομίας και στις αρχές της εβδομάδας θα αποφασίσει την παραπομπή των εταιριών στο Δικαστήριο. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, θα εξεταστεί ως μάρτυρας για την υπόθεση της εισαγωγής απο το εξωτερικό μεγάλων ποσοτήτων φυσικού χυμού και γάλακτος σε παγοκολόνες που διατέθηκαν στην αγορά.

Αρχισαν οι εξετάσεις της Β Λυκείου για τις κατευθύνσεις.

Αρχισαν σήμερα οι εξετάσεις των μαθητών της δευτέρας λυκείου που ακολουθούν κατευθύνσεις. Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης διαγωνίστηκαν στα Λατινικά και οι περισσότεροι είπαν ότι τα θέματα μπορεί να ήταν απαιτητικά, ήταν όμως αντιμετωπίσιμα και από μέτριους μαθητές. Οσο για τη Φυσική όπου διαγωνίστηκαν οι μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης, οι περισσότεροι είπαν ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες. Τέλος, στα μαθηματικά διαγωνίστηκαν οι μαθητές θετικής κατεύθυνσης και οι περισσότεροι είπαν ότι επίσης αντιμετώπισαν δυσκολίες.

Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης των ναρκωτικών σήμερα και σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, η χρήση κάνναβης έχει υπερδιπλασιαστεί στους μαθητές κατά την τελευταία πενταετία, ενώ το 13,8% της νεολαίας παίρνει ψυχοδραστικές ουσίες. Ο υφυπουργός Υγείας, Θεόδωρος Κοτσώνης, χαρακτήρισε ως χιονοστιβάδα την επέκταση της χρήσης των ναρκωτικών. ΚΚΕ και Συνασπισμός κατηγορούν την κυβέρνηση για την πολιτική της στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Ομιλία πρωθυπουργού στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Μπουένος Αϊρες οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την ομιλία του, υπογράμμισε την αναγκαιότητα η ανάπτυξη να συμβαδίζει με την κοινωνική δικαιοσύνη, ενόψει της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας. Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Σουηδό ομόλογό του Ινγκβαρ Πέρσον και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Τουρκική πρόταση για την τρομοκρατία.

Η Τουρκία, πολύ σύντομα, θα προτείνει στην Ελλάδα την πραγματοποίηση συνεδρίασης σε επίπεδο ανώτατων αξιωματούχων, επί του θέματος της τρομοκρατίας. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στην απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου προς τον Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για συνεργασία σε μία σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες.

Στην Τεχεράνη μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Α.Τσοχατζόπουλος.

Στην Τεχεράνη μεταβαίνει τη Δευτέρα, για επίσημη επίσκεψη, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί υπουργός Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ιράν, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Κατά την τετραήμερη παραμονή του ο κ.Τσοχατζόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Ομιλία Τσοβόλα για την ειρήνη στα Βαλκάνια.

Οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία ήταν η χυδαία εφαρμογή στην πράξη της νέας τάξης πραγμάτων που οραματίζονται οι ΗΠΑ και η οποία προβλέπει την παγκόσμια ηγεμονία τους με μοχλούς την παγκοσμιοποίηση των οικονομιών και τον παγκόσμιο ρόλο του ΝΑΤΟ δήλωσε σήμερα στο Λονδίνο ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ. Ο κ. Τσοβόλας αναπτύσσοντας την εισήγησή του σε συνέδριο που διοργάνωσε η Επιτροπή για την Ειρήνη στα Βαλκάνια κάλεσε τους λαούς να αφυπνιστούν και να ενεργοποιηθούν μέσα και από τα κοινωνικά φιλειρηνικά κινήματα.

Συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΝ με θέμα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τις δικές του απαντήσεις στο νέο σκηνικό που διαμορφώθηκε, μετά τις Ευρωεκλογές, αναζητεί ο Συνασπισμος στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι περιμένει να θέσει όποιος έχει το όποιο πρόβλημα είτε για διαφορετική γραμμή, είτε για διαφορετική ηγεσία, είτε για διαφορετικό προσανατολισμό του κόμματος.

Δύο μοτοσυκλετιστές έχασαν τη ζωή τους στην Αθήνα.

Δύο μοτοσυκλετιστές έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα σε τροχαία στην Αθήνα. Ειδικότερα, στου Ζωγράφου, σκοτώθηκε ο Γεώργιος Καστρίτης του Παναγιώτη, 23 χρόνων, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με άλλη, ενώ στο δεύτερο τροχαίο νεκρός είναι ο αστυνομικός Δημήτρης Δερβενιώτης του Ευαγγέλου, 28 χρόνων, ενώ τραυματίστηκε βαριά η συνεπιβάτις, επίσης αστυνομικός, Φωτεινή Παπαδοπούλου, 32 χρόνων. Το δυστύχημα έγινε στην Κηφισίας, όταν ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε στην προπορευόμενη μοτοσυκλέτα. Η οδηγός του ΙΧ, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν μεθυσμένη συνελήφθη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από έναν χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Νιούκαστλ, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους επιστρέφει στην Ελλάδα και από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και απομένει μόνο η τυπική συγκατάθεση της Νιούκαστλ. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια δραχμές από τα οποία τα 300 θα πάρει ο Γεωργιάδης για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο ικανός μέσος δήλωσε πολύ χαρούμενος και τόνισε ότι θέλει να επιστρέψει και στην εθνική ομάδα.

Μάχη αναμένεται να δώσουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ για να εντάξουν τον ταλαντούχο επιθετικό του Ηρακλή Κωνσταντίνου στις ομάδες τους. Οι δύο μεγάλοι σύλλογοι έχουν κάνει τις πρώτες επαφές και τηρούν στάση αναμονής για να κάνουν και επίσημη πρόταση στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο πρόεδρος του Ηρακλή Θεοδωρίδης ψάχνει για να βρει χρηματοδότες που θα αναλάβουν την ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 13 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου απο 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αύριο, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 19 έως 32 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 26 June 1999 - 19:00:18 UTC