Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 03/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας για 1000 λαθρομετανάστες.
- Σε κλίμα βαρύ πένθους κηδεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι 7 στρατιώτες.
- Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου, τάχθηκε ο Γεώργιος Ράλλης.
- Διεγράφη οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάνος Μανωλάκος.
- Σχετικά δύσκολα τα θέματα της Χημείας για τις δύο πρώτες δέσμες.
- Νέες καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής.
- Δεκάχρονο αγοράκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Νέα Μάκρη.
- Κατ'αρχήν απόφαση για συγχώνευση τραπεζών Πειραιώς - Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιχείρηση - σκούπα της Αστυνομίας για 1000 λαθρομετανάστες.

Επιχείρηση - σκούπα πραγματοποίησε η αστυνομία στην Ανατολική Αττική, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τους λαθρομετανάστες. Πάνω από 1000 άτομα προσήχθησαν στο γήπεδο της Παλλήνης για εξακρίβωση στοιχείων και πολλοί από αυτούς προωθήθηκαν στις χώρες τους. Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε την πρόσληψη 1500 νέων συνοριακών φυλάκων, ενώ αλλάζει το καθεστώς χορήγησης των πράσινων καρτών.

Σε κλίμα βαρύ πένθους κηδεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι 7 στρατιώτες.

Βαρύ πένθος και ένα τεράστιο γιατί στα χείλη συγγενών και φίλων στις κηδείες των επτά αδικοχαμένων στρατιωτών, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Οι έξι κηδεύθηκαν στη Θεσσαλονίκη και ο ένας στην Αθήνα, ο οποίος, κατά ειρωνία της τύχης σε 20 μέρες θα απολυόταν. Οι κηδείες έγιναν με τις καθιερωμένες στρατιωτικές τιμές, ενώ στεφάνια έστειλε ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος. Σε ένδειξη πένθους ανεστάλησαν όλες οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις στο στράτευμα.

Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου, τάχθηκε ο Γεώργιος Ράλλης.

Υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και χαρακτήρισε απολύτως ορθή την πρόταση του Κώστα Σημίτη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τη ΝΔ, αλλά σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, ο Κώστας Καραμανλής αναζητεί πρόσωπο εκτός των τειχών της Ρηγίλλης, για να αντλήσει ψήφους από τον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Διεγράφη οριστικά από τη Νέα Δημοκρατία ο Μάνος Μανωλάκος.

Την ποινή της οριστικής διαγραφής από το κόμμα επέβαλε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΝΔ, στον Μάνο Μανωλάκο. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού η ποινή επεβλήθη όχι επειδή παρέστη σε θρησκευτική τελετή, δηλαδή στην κηδεία του Παπαδόπουλου, αλλά γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του αντίκεινται στις αρχές και τους κανόνες του κόμματος. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που στον κ. Μανωλάκο επιβάλεται η ίδια ποινή.

Σχετικά δύσκολα τα θέματα της Χημείας για τις δύο πρώτες δέσμες.

Μέτριας δυσκολίας χαρακτήρισαν οι φροντιστές τα θέματα της Χημείας στην οποία διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι των δύο πρώτων δεσμών. Αντίθετα εύκολα χαρακτηρίσθηκαν τα θέματα των Αρχαίων, που διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι της τρίτης δέσμης. Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισκέφθηκε το 18-ο λύκειο και μοίρασε στους μαθητές στυλό που έγραφε ο Θεός μαζί σας.

Νέες καθυστερήσεις στις πτήσεις της Ολυμπιακής.

Νέες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις πτήσεις της Ολυμπιακής, οι οποίες, σύμφωνα με τη διοίκηση, οφείλονταν στην αυξημένη εναέρια κυκλοφορία. Ναι υπό προϋποθέσεις στο διάλογο με τον ξένο μάνατζερ της Ολυμπιακής, είπαν οι εργαζόμενοι, αντιπροσωπεία των οποίων θα έχει τη Δευτέρα συνάντηση με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών, για την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία.

Δεκάχρονο αγοράκι πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου στη Νέα Μάκρη.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 10χρονο αγοράκι από τη Βουλγαρία, το οποίο ενώ έπαιζε έξω από την πισίνα ξενοδοχείου στη Νέα Μάκρη, έπεσε μέσα και πνίγηκε. Πρόκειται για τον Μάριο Τζολόβ που πνίγηκε στην πισίνα του ξενοδοιχείου Γκόλντεν Κοστ, στο οποίο εργαζόταν η μητέρα του. Τον μικρό βρήκαν οι γονείς του μετά από αναζήτηση γιατί είχε πολύ ώρα να ακουστεί.

Κατ'αρχήν απόφαση για συγχώνευση τραπεζών Πειραιώς - Εργασίας.

Ζυμώσεις προκάλεσε στον τραπεζικό χώρο η κατ' αρχήν απόφαση των διοικήσεων των τραπεζών Πειραιώς και Εργασίας, να συγχωνευθούν και μαζί με την Χίος Μπάνκ και τη Μακεδονίας-Θράκης, που ανήκουν στον όμιλο της τραπέζης Πειραιώς, να αποτελέσουν τον τρίτο σε μέγεθος χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας με 227 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους των τραπεζών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο όμιλος Λάτση θα κάνει αντιπρόταση για την Τράπεζα Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "Σκουάντρα Ατζούρα" επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Ιταλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας πραγματοποιώντας μάλιστα επίδειξη δύναμης στον τελικό όπου νίκησε 64-56 (ημ. 32-24) την Ισπανία. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο από 14.000 Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού και έμοιαζε με `"επανάληψη" του τελικού του 1983 όταν πάλι επί γαλλικού εδάφους (Ναντ) οι ``Ατζούρι`` είχαν νικήσει 105-96 την Ισπανία.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ


[01] Ιταλία

[02] Ισπανία

[03] Γιουγκοσλαβία

[04] Γαλλία

[05] Λιθουανία 6. Ρωσία

7. Γερμανία 8. Τουρκία

Από τον Α' γύρο αποκλείστηκαν: Ελλάδα, Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Βοσνία

Από τον Β' γύρο αποκλείστηκαν: Ισραήλ, Σλοβενία, Κροατία, Τσεχία.

Αύριο αναμένεται στην Αθήνα, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Γκαλέτο. Το νέο απόκτημα των ''πράσινων'' πρόκειται να έρθει στις 22.45 κι από τη Δευτέρα θ' αρχίσει την προετοιμασία με την καινούργια ομάδα του. Στο μεταξύ αύριο πρόκειται να έλθει στην Αθήνα και ο Βρετανός επιθετικός, Σταν Κόλιμορ, για να συζητήσει το θέμα της μεταγραφής του από την Αστον Βίλα στον Παναθηναϊκό.

Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των ανδρών, μετά από κλήρωση που έγινε σήμερα στην Ιταλία, θ' αγωνιστεί στον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 2-11 Σεπτεμβρίου στη Φλωρεντία και θα έχει αντιπάλους τις αντίστοιχες της Ουγγαρίας, Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας. Εξάλλου η εθνική μας των γυναικών, κληρώθηκε στον Β' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Πράτο της Ιταλίας 4-10/9) και θα έχει αντιπάλους τις ομάδες της Ιταλίας, Ολλανδίας και Γαλλίας.

Οι πρωταθλήτριες μας του Μπιτς-βόλεϊ, Εφη Σφυρή-Βάσω Καραντάσιου, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού τουρνουά, που διεξάγεται στο Ξυλόκαστρο, αφού επικράτησαν 15-4 των Ιταλίδων Γκατέλι-Περότα .

Η ελληνική φοιτητική ομάδα του Μπάσκετ, στην πρεμιέρα της 20ης Πανεπιστημιάδας, που διεξάγεται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, νίκησε 76-71 την αντίστοιχη της Τσεχίας. Εξάλλου η ομάδα μας του Βόλεϊ έχασε 3-1 από την αντίστοιχη του Βελγίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Για αύριο σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και Βόρεια. Οι ανεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια απο 17 εως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, αλλά με πιθανή βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 34 και 20 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 3 July 1999 - 18:00:12 UTC