Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 05/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκρός πιλότος της ΠΑ μετά από πτώση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη.
- Ερευνες για αλλοίωση γραπτών της Β'Λυκείου στην Αττική.
- Συνάντηση Γ.Παπαντωνίου με τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής.
- Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόνου, κατά τον Δ.Ρέππα.
- Στο Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου, με οξύ έμφραγμα.
- Μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ.
- Αύριο η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκρός πιλότος της ΠΑ μετά από πτώση αεροσκάφους στη Θεσσαλονίκη.

Ενας πιλότος της πολεμικής μας αεροπορίας σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος τους κατέπεσε και συνετρίβη, λίγα μέτρα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Νεκρός είναι ο 25χρονος Παναγιώτης Δρίβας, ενώ ο συνάδελφός του Σταύρος Σταματογιάννης, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα, καθώς το αεροσκάφος πριν συντριβεί προσέκρουσε στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα του πολυσύχναστου δρόμου που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Θεσσαλονίκη. Υπέστησαν ζημιές δύο αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται.

Ερευνες για αλλοίωση γραπτών της Β'Λυκείου στην Αττική.

Ενορκη διοικητική εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας, μετά τις καταγγελίες για αλλοίωση ορισμένων γραπτών της Β' Λυκείου, που διαπιστώθηκαν στο 103ο βαθμολογικό κέντρο της Πεύκης, στην Αττική. Τα γραπτά διαβιβάστηκαν στο υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε μεμονωμένα τα περιστατικά, καθώς αφορούν μόνο τέσσερα γραπτά. Στο μεταξύ, συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις με τους υποψήφιους της πρώτης Δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, της Β'στη Βιολογία και της Γ' στην Ιστορία.

Συνάντηση Γ.Παπαντωνίου με τους εργαζόμενους της Ολυμπιακής.

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και την αγορά νέων αεροσκαφών της Ολυμπιακής, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στους εργαζόμενους της εταιρίας, με τους οποίους είχε συνάντηση. Επίσης δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των δρομολογίων εσωτερικού, όχι όμως και για τις υπερπόντιες πτήσεις, κυρίως της ζημιογόνες, τονίζοντας ότι είναι θέμα της νέας διοίκησης της Ολυμπιακής. Οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν τελικά την απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη.

Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόνου, κατά τον Δ.Ρέππα.

Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2.000, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να συνδέσει το θέμα της θητείας της με την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Ο κ. Ρέππας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να μετατρέψει μια διαδικασία σύνθεσης σε διαδικασία διάλυσης. Δεν παίζουμε με εκλογικό νόμο και πρόωρες εκλογές, δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Στο Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου, με οξύ έμφραγμα.

Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς του Ωνασείου, η κατάσταση της υγείας της Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής θεραπείας, με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί αντιμετώπισαν το έμφραγμα χορηγώντας θρομβολυτικά φάρμακα, ενώ υπέβαλαν την ασθενή σε στεφανιογραφία, η οποία έδειξε βλάβη στη βαλβίδα της καρδιάς.

Μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ.

Η βελτίωση του κλάδου υγείας και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των εργαζομένων, είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ΙΚΑ, δήλωσε ο διοικητής του, εξαγγέλονται πακέτο βραχυχρόνιων μέτρων εκσυγχρονισμού του ιδρύματος. Ο κ. Νεκτάριος υποσχέθηκε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης των συντάξεων, τόνισε ότι θα παταχθεί η υπέρμετρη συνταγογραφία και κάλεσε τους γιατρούς και τους υπαλλήλους του ΙΚΑ να είναι συνεπείς στο ωράριό τους.

Αύριο η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού θα συνέλθει αύριο η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων, ενός επιτυχημένου θεσμού που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στη συνεδρίαση αυτή θα συνοψιστούν τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των επιτροπών, στις οποίες οι 350 έφηβοι βουλευτές διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπροστά σε πέντε χιλιάδες οπαδούς του έκανε το απόγευμα την πρώτη προπόνηση ο Παναθηναϊκός στην Παιανία και ήταν όλοι εκεί. Ο Γκαλέτο, ο Φλίπσεν, ο Ηπειρώτης, αλλά και οι Νασιόπουλος, Χαλκιάς που επέστρεψαν, καθώς και ο Ασάνοβιτς, ο οποίος απ'ότι φαίνεται παραμένει στην ομάδα. Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και την ελαφριά προπόνηση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαρδινογιάννης πολιορκήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας, για να μάθουν τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ότι οι μεταγραφές δεν τέλειωσαν, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα αναιχθεί κακές διαιτησίες.

Ο Ντανιέλ Μπατίστα, που έγραψε τη δική του ιστορία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ, μετά την απόφαση του Τουμπάκοβιτς να κόψει σήμερα τους ποδοσφαιριστές που δεν χρειάζεται γαι τη φετινή σεζόν. Την ίδια ώρα, ο Μπιέκοβιτς έγινε, όπως αναμενόταν ο τρίτος Σέρβος ποδοσφαιριστής που απέκτησε η ΑΕΚ το καλοκαίρι. Ο επιθετικός παίχτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Τουμπάκοβιτς. Τώρα, όσον αφορά τους κομμένους, εκτός από τον Μπατίστα, ο Τουμπάκοβιτς δεν θέλει στην ομάδα ακόμα δέκα παίχτες, που είναι οι εξής:Τζιβελέκης (αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Πανελευσινιακό), Σέμπουε, Μέντεζ, Μπαμπούνσκι Κεφαλάς, Χιώτης, Πλατάκης, Καρτάλης, Ανστασάκος και Τριχιάς.

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς αποτελεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον πρώτο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού. Ο 27χρονος Σλοβένος μεσοεπιθετικός αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπάγεβιτς και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τη "βόμβα" που έχει υποσχεθεί ο Κόκκαλης στους φίλους της ομάδας. Τον Ζάχοβιτς, που ανήκει στην Πόρτο, διεκδικεί και η Βαλένθια, η οποία υποστηρίζει ότι έχει προσύμφωνο με την υπογραφή του παίχτη. Οσον αφορά την περίπτωση του Βραζιλιάνου Τζιοβάνι, ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει δύο δις δρχ στην Μπαρτσελόνα, αλλά ο διεθνής άσος δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι του Πειραιά.

Την πρόθεσή του να παραμείνει στη Τιμσίστεμ Μπολόνια για έναν ακόμη χρόνο, επανέλαβε με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνιστικό σταθμό της Αθήνας, ο Γκρεγκόρ Φούτσκα. Ο Ιταλοσλοβένος που βρίσκεται στα πλάνα του Παναθηναϊκού, επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται να φύγει από την Ιταλία, κάτι που μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι του 2000.

Την απόκτηση του Αμερικανού μπασκετμπολίστα Τζόσουα Γκραντ, που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ολυμπιακός. Ο 32χρονος φόργουορντ, που πέρυσι αγωνίστηκε στη γαλλική Ορτέζ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια, χωρίς να γίνει γνωστό το ποσό που θα πάρει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,55, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 507,92, ελβετικό φράγκο προς 205,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, δολάριο Καναδά προς 220,05, δολάριο Αυστραλίας 214,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,26, τη λίρα Κύπρου προς 570,5364 και το ευρώ προς 329,66 δραχμές.

Εκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με τον γενικό δείκτη να "συντρίβει" το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 4.206,76 μονάδων που είχε σημειωθεί στις 21 Μαϊου. Μετά απο 29 συνεδριάσεις η χρηματιστηριακή αγορά βρέθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, "παραβιάζοντας ανοδικά" και το "φράγμα" των 4.300 μονάδων, ενώ σημείωσε το 31-ο ρεκόρ απο τις αρχές του τρέχοντος έτους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.350,13 μονάδες, έναντι 4.152,55 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο 197,58 μονάδων ή σε ποσοστό 4,76%. Απο τις αρχές του 1999 ο δείκτης καταγράφει άνοδο 58,91%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά απο 17 εως 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 22 εως 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 5 July 1999 - 19:00:14 UTC