Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντός των προσεχών ημερών η μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων.
- Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τους λαθρομετανάστες.
- Υπέκυψε στα τραύματά του και ο σμηναγός Σ.Σταματογιάννης.
- Εύκολα τα θέματα σε Μαθηματικά, Βιολογία και Ιστορία.
- Νέα ταλαιπωρία αύριο για το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής.
- Αύριο η συνάντηση Κ.Σημίτη-Γ.Παπαντωνίου.
- Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.
- Σενάρια για αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντός των προσεχών ημερών η μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται στη βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει τη μονιμοποίηση 30.000 υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου και τη μετάταξη 25.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το νομοσχέδιο παρέχει επίσης το δικαίωμα στους δημοσίους υπαλλήλους για συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ ρυθμίζει θέματα που αφορούν το σύστημα προσλήψεων και το ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα, επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης ορισμένων ατόμων, ενώ αυξάνονται από 13 σε 21 τα μέλη του ΑΣΕΠ και συστήνονται τουλάχιστον πέντε επιτροπές.

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τους λαθρομετανάστες.

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας για τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών, έγινε στην περιοχή της Δάφνης, όπου σε γήπεδο προσήχθησαν τουλάχιστον 500 αλλοδαποί. Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για σκούπα ή για πογκρόμ διώξεων, αλλά στόχος είναι να απελαθούν όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα. Υπέρ της ίδρυσης αρχηγείου της αστυνομίας και κατάργησης των πολυδύναμων κέντρων τάχθηκε ο Κώστας Καραμανλής, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών.

Υπέκυψε στα τραύματά του και ο σμηναγός Σ.Σταματογιάννης.

Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο σμηναγός Σταύρος Σταματογιάννης, το δεύτερο θύμα της νέας τραγωδίας που έπληξε την Πολεμική Αεροπορία με τη συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους, κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Η κηδεία του 32χρονου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, θα γίνει στην Καλαμαριά. Εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια συντριβής του αεροσκάφους, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους.

Εύκολα τα θέματα σε Μαθηματικά, Βιολογία και Ιστορία.

Εύκολα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Μαθηματικών, της Βιολογίας και της Ιστορίας στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Α',Β' και Γ'Δέσμης αντίστοιχα. Μόνο στα θέματα της Ιστορίας οι υποψήφιοι της Γ'Δέσμης δυσκολεύτηκαν ως προς το χρόνο να προλάβουν την ανάπτυξή τους, καθώς περιείχαν συνδυαστικές ερωτήσεις. Αύριο, οι υποψήφιοι της Δ'Δέσμης διαγωνίζονται στην Πολιτική Οικονομία.

Νέα ταλαιπωρία αύριο για το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής.

Νέα ταλαιπωρία αύριο για το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στην εταιρία, που αντιδρούν στην τοποθέτηση ξένου μάνατζερ. Λόγω της απεργίας αναμένεται να ματαιωθούν δεκάδες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, ορισμένες θα συγχωνευθούν, ενώ θα πραγματοποιηθεί μόνο μια πτήση για κάθε προορισμό.

Αύριο η συνάντηση Κ.Σημίτη-Γ.Παπαντωνίου.

Οι εξελίξεις στην οικονομία και ενδεχομένως το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας. Στη συνέχεια ο κ.Σημίτης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ασχοληθεί με την εισήγηση προς τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, που συνέρχεται την Παρασκευή, στην πρώτη σύνοδό της μετά τις ευρωεκλογές.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία της Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η πορεία της υγείας της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, που νοσηλεύεται στο Ωνάσειο με έμφραγμα του μυοκαρδίου. Στο Ιατρικό Ανακοινωθέν αναφέρεται πως η υγεία της είναι συνεχώς βελτιούμενη, σε σχέση με την πρώτη ημέρα εισαγωγής της στο νοσοκομείο και ότι η λειτουργικότητα του μυοκαρδίου και της βαλβίδας αποκαθίσταται σταδιακά.

Σενάρια για αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Πυκνώνουν τα σενάρια για αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος, αλλά η οργανωμένη Ομογένεια των ΗΠΑ με δηλώσεις των ταγών της και επιστολές προς το Πατριαρχείο, φαίνεται να στηρίζει τον νυν αρχιεπίσκοπο. Ετσι, ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αμερικής Χρήστος Τομαράς δήλωσε ότι η κίνηση του Σπυρίδωνος να συσπειρώσει όλους τους ηγέτες και οργανισμούς της ομογένειας είναι πρωτοποριακή, ενώ με τον ερχομό του υπάρχει αέρας αισιοδοξίας για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Με επιστολή της προς τον Πατριάρχη, η μεγάλη ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ αναφέρει ότι η ελληνική ομογένεια είναι ανάστατη με τις φήμες απομάκρυνσης του Σπυρίδωνος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός από τον Σταν Κόλιμορ, ο οποίος έχει κατ'αρχάς συμφωνήσει για την ενταξή του στον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ υποσχέθηκε στους πράσινους οπαδούς και την έναρξη εργασιών για την κατασκευή νέου γηπέδου. Οπως είπε το νέο γήπεδο χωρητικότητας 55.000 θέσεων θα κατασκευαστεί στο Γουδί και θα είναι έτοιμο πριν από το 2004. Ακόμη, ο Βαρδινογιάννης αποκάλυψε, ότι είναι κατά της μείωσης των ομάδων της Α'εθνικής σε 12, γιατί έτσι το πρωτάθλημα θα γίνεται μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης.

Απομακρύνεται τώρα η περίπτωση της απόκτησης του Ζουνίνιο, όπως και του Τζιοβάνι, από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με πληροφορίες από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ. Ετσι, ο πρωταθλητής κινείται για την απόκτηση του Ζάχοβιτς, πραγματοποιώντας μάλιστα και προσφορά κοντά στα δύο δις δρχ στην Πόρτο, όπου αγωνίζεται ο Σλοβένος, όπως θέλουν οι ίδιες πληροφορίες.

Δεύτερη μέρα, σήμερα, της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας. Η διοίκηση της ομάδας θα επιχειρήσει να ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις πολύ σύντομα και για σήμερα το βράδυ υπάρχει ένα ραντεβού του Μπατατούδη με τον μάνατζερ του Ολλανδού γκολκίπερ Βατερέους. Στο μεταξύ, ορατή φαίνεται πλέον η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Στράτο Γιδόπουλο, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει τα καθηκοντά του στις επόμενες ημέρες.

Μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΦΗ, με δικαίωμα ανανέωσης για δυο χρόνια, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Μαρσέλο Πένια. Ο 24χρονος Χιλιανός μεσοαμυντικός, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στους Σαντιάγκο Μόρνινγκ, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, αναχώρησε για την πατρίδα του, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην Κρήτη την προσεχή Δευτέρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,91, γαλλικό φράγκο προς 50,36, λίρα Αγγλίας προς 507,76, ελβετικό φράγκο προς 205,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 220,92, δολάριο Αυστραλίας 217,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,80, τη λίρα Κύπρου προς 572,58 και το ευρώ προς 330,37 δραχμές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Εξέλιξη αναμενόμενη, φυσιολογική και "υγιής", σύμφωνα με τους χρηματιστηριακούς παράγοντες, καθώς η αγορά είχε κινηθεί σε ανοδική τροχιά για 8 συνεχείς συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχε καταγράψει κέρδη κατά 11,60%, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μεγάλη άνοδο και το νέο ιστορικό ρεκόρ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.314,70 μονάδες, έναντι 4.350, 13 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας υποχώρηση 35,35 μονάδων ή σε ποσοστό 0,81%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο απο 20 εως 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά 18 με 37 και στο Αιγαίο 22 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 36 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 6 July 1999 - 19:00:15 UTC