Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 10/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενωτική και χωρίς εκπλήξεις η σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
- Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η εισήγηση του ΕΓ
- Ρασοφόρος ληστεύει την Εμπορική Τράπεζα στην Ιαλυσό Ρόδου
- Μητσοτάκης για προεδρολογία και ελληνοτουρκικά
- Γενικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα
- Καταιβαίνει ελαφρώς ο υδράργυρος
- Κατασχέθηκαν χιλιάδες πλαστά Σι ντί
- Απανθρωκώθηκε 85χρονος. Σώθηκε η γυναίκα του

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενωτική και χωρίς εκπλήξεις η σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Με την επισήμανση του πρωθυπουργού ότι το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ παραμένει ανοικτό και την έκκλησή προς τα στελέχη να εγκαταλείψουν την εσωστρέφεια και τις εσωτερικές τριβές, έληξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα δογματικό κόμμα, αλλά ανοιχτό σε διάλογο για τη διαμόρφωση ενός νέου προγράμματος για την επόμενη τετραετία. Επιστροφή στο λαό ζήτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι δεν είμαστε κόμμα της ΟΝΕ, ή του λαϊκισμού.

Υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η εισήγηση του ΕΓ

Η Κεντρική Επιτροπή υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία, την εισήγηση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανασυγκρότηση του Κινήματος. Η μεγάλη πλειοψηφία εξασφαλίστηκε, ύστερα και από την άκρως ενωτική ομιλία του Ακη Τσοχατζόπουλου, μια σημαντική πρόταση του οποίου, για διεξαγωγή θεματικού συνεδρίου για την ιδεολογία και την πολιτική, έγινε αποδεκτή και ενσωματώθηκε στην εισήγηση.

Ρασοφόρος ληστεύει την Εμπορική Τράπεζα στην Ιαλυσό Ρόδου

Σε παππά είχε μεταμφιεστεί ο δράστης που λήστεψε την Εμπορική Τράπεζα στην Ιαλυσό Ρόδου. Ο δράστης ζήτησε από τους υπαλλήλους που μετρούσαν τα χρήματα, να του ανοίξουν γιατί ήθελε να κάνει ανάληψη και να αναχωρησει για την Πάτμο. Οταν οι υπάλληλοι του άνοιξαν έβγαλε ένα περίστροφο και αφού τους κλείδωσε σε ένα δωμάτιο, πήρε 9,5 εκατομ. δρχ και εξαφανίσθηκε. Σημειώνεται ότι ακριβώς απέναντι από την τράπεζα βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μητσοτάκης για προεδρολογία και ελληνοτουρκικά

Το θέμα της προεδρικής εκλογής δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό, δήλωσε απο τη Μίλατο Λασιθίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί στην ώρα του. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε οτι η στιγμή είναι κατάλληλη για να γίνει μία προσπάθεια βελτίωσης των διμερών σχέσεων.

Γενικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

Στο Ελεύθερο Σχέδιο και τα Αγγλικά διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων, κατά την πρώτη ημέρα των ειδικών μαθημάτων. Τη Δευτέρα οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν το πρωί στο Γραμμικό Σχέδιο και τα Γαλλικά και το απόγευμα στα Ιταλικά.

Καταιβαίνει ελαφρώς ο υδράργυρος

Υποχωρούν ελαφρώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και την προσεχή εβδομάδα θα διατηρηθούν γύρω στους 36 βαθμούς. Τις τρεις τελευταίες ημέρες ο υδράργυρος είχε κολλησει στους 38 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν προβλήματα και να υπάρξουν έκτακτα περιστατικά, αν και ο κρατικός μηχανισμός είχε τεθεί σε ετοιμότητα.

Κατασχέθηκαν χιλιάδες πλαστά Σι ντί

Δύο άτομα αφρικανικής καταγωγής, που διατηρούσαν αποθήκη με πλαστά Σι ντι στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν απο άνδρες της αστυνομίας. Στην αποθήκη των συλληφθέντων κατασχέθηκαν 12.250 Σι ντι. Σε έφοδο της αστυνομίας στις 15 Μαϊου στις ίδιες αποθήκες είχαν κατασχεθεί 128.000 Σι ντι.

Απανθρωκώθηκε 85χρονος. Σώθηκε η γυναίκα του

Τραγικό θάνατο βρήκε ο 85χρονος Σπύρος Κεχαγιάς , όταν απο άγνωστη αιτία, ξέσπασε πυρκαγιά μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του, στο Λυκαβητό. Η σύζυγος του 85χρονου που κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο, κατάφερε να σωθεί, αλλά υπέστη σόκ. Τη φωτιά έσβησαν άνδρες της πυροσβετικής υπηρεσίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελειωμένη υπόθεση θεωρούν στην Πορτογαλία τη μεταγραφή του Ζλάτκο Ζάχοβιτς στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, η ηγεσία των ερυθρολεύκων έχει ήδη συμφωνήσει με τον Σλοβένο άσο και με την Πόρτο, στην οποία ανήκει ο παίκτης. Ο Ζάχοβιτς θα κοστίσει στον Ολυμπιακό περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δραχμές ενώ οι μηνιαίες απολαβές του 27χρονου άσου, θα είναι 40 εκατομμύρια δραχμές.

Μετά από 40ημερη ξεκούραση οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στου Ρέντη, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας περιόδου. Παρόντες όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών, ενώ το θέμα που κυριάρχησε ήταν φυσικά η απόκτηση του Τζιοβάνι, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης του Ολυμπιακού, τόνισε: "Θέλω να έχω μεγάλες επιτυχίες με τη νέα μου ομάδα".

Ο διεθνής μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου, Γιώργος Καράγκουτης, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο 23χρονος άσος που έχει ύψος 2.08μ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παναθηναϊκού ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογράψει 3ετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 300 εκατομ. δραχμές.

Μεγάλη επιτυχία για τον πρωταθλητή μας της ιστιοπλοϊας Αντώνη Μπουγιούρη, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με σκάφη τύπου Λέιζερ Ράντιαλ που διεξήχθη στο Λα Ροσελέ της Γαλλίας. Ο Μπουγιούρης πήρε την πρώτη θέση με 39 βαθμούς ποινής, έναντι 40 β/π του προηγούμενου παγκόσμιου πρωταθλητή, του Πορτογάλου Γκουστάβο Λίμα και 43 β/π του Γάλλου Τέντι Κεστρό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια απο 18 εως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 20 με 37 και στο Αιγαίο 23 με 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 37 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί τοπική βροχή η καταιγίδα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 21 εως 33 βαθμούς Κελσίου.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 10 July 1999 - 16:00:15 UTC