Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 11/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπολύει ο Δ. Τσοβόλας.
- Υπέρ της επιστροφής του Γ.Σουφλιά στη ΝΔ, ο Σ. Δήμας.
- Δηλώσεις Μητσοτάκη, για το θέμα της προεδρικής εκλογής.
- Αφαντος ο ληστής "ιερέας", της εμπορικής τράπεζας στη Ρόδο.
- Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.
- Στην Αθήνα για συνομιλίες αύριο, ο Γιόσκα Φίσερ.
- Την Αθήνα επισκέπεται την Τρίτη, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.
- Στο Φανάρι μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων.
- Εμπρησμός τα ξημερώματα σε μία τράπεζα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Με συντριπτική πλειοψηφία, η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε χθές την εισήγηση του προέδρου και του ΕΓ για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανασυγκρότηση του κόμματος. Μειοψήφισαν 17 μέλη, που ανήκουν στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός, κλείνοντας τις εργασίες της Συνόδου, αποδέχθηκε την κριτική που έγινε απο πολλά στελέχη και τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα δογματικό κόμμα. Απηύθυνε έκκληση για εγκατάλειψη της εσωστρέφειας απο ορισμένα στελέχη του κινήματος, με την υπόμνηση οτι κάποιοι που έχουν σαφείς πολιτικούς στόχους, θα προσπαθήσουν να την αναμοχλεύσουν. Ο κ. Σημίτης, τόνισε, οτι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές, αλλά πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι σαν γροθιά, ενω όπως είπε, το μέτωπο του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το συντηρητισμό είναι ανοιχτό και αυτή θα είναι η βασική στρατηγική του κινήματος. Στροφή της κυβερνητικής πολιτικής και επιστροφή στο λαό ζήτησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ η Βάσω Παπανδρέου τόνισε ότι δεν είμαστε κόμμα της ΟΝΕ, ή του λαϊκισμού και χρειαζόμαστε επανασύνδεση με την κοινωνική βάση.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπολύει ο Δ. Τσοβόλας.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπολύει σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας. Ο κ. Τσοβόλας κατηγορεί τον πρωθυπουργό οτι είναι "επικίνδυνος επειδή λειτουργεί σαν το μελλοθάνατο, που πιάνεται απο οπουδήποτε προκειμένου να σωθεί. Δεν υπολογίζει ούτε θεσμούς, ούτε το λαό". Προβλέπει θύελλα το Σεπτέμβριο στα σχολεία αν δεν αλλάξει το ισχύον σύστημα στο ενιαίο Λύκειο, ενω υπεραμύνεται του νόμου Πεπονή, τονίζοντας οτι πρόκειται για ένα σωστό νόμο, τον οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει την κατάργησή του για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία και να αποφύγει τον καταποντισμό της στις εκλογές.

Υπέρ της επιστροφής του Γ.Σουφλιά στη ΝΔ, ο Σ. Δήμας.

Υπέρ της επιστροφής του Γιώργου Σουφλιά στη ΝΔ υπό την προϋπόθεση οτι θα συμπίπτουν οι στόχοι του με εκείνους της ΝΔ τάσσεται ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σταύρος Δήμας. Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής δηλώνει οτι η λήψη απόφασης για τη στάση του κόμματος στις προεδρικές εκλογές θα απασχολήσει τη ΝΔ στις αρχές του 2000 και αφού συνεκτιμηθούν ολες οι καταστάσεις. Υποστηρίζει οτι η περίπτωση Μητσοτάκη σ' ό,τι αφορά τυχόν υποψηφιότητά του για την προεδρία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο κ. Δήμας υπογραμμίζει επίσης οτι απαιτείται απο τη ΝΔ μεγαλύτερη σαφήνεια στις θέσεις της.

Δηλώσεις Μητσοτάκη, για το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Το θέμα της προεδρικής εκλογής δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό, δήλωσε χθές απο τη Μίλατο Λασιθίου, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τόνισε οτι το θέμα αυτό θα επιλυθεί στην ώρα του. Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε οτι είναι κατάλληλη στιγμή για να γίνει μία προσπάθεια βελτίωσης των σχέσεων Ελλάδας- Τουρκίας.

Αφαντος ο ληστής "ιερέας", της εμπορικής τράπεζας στη Ρόδο.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία, για τη σύλληψη του άγνωστου άνδρα, που μεταμφιεσμένος σε ιερέα, λήστεψε χθές το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην Ιαλυσό Ρόδου, αποσπώντας περίπου 9,5 εκατ. δρχ. Ο ληστής ζήτησε από τους υπαλλήλους της Τράπεζας, που εκείνη την ώρα έκαναν καταμέτρηση, να του ανοίξουν την πόρτα γιατί ήθελε να κάνει επειγόντως ανάληψη και να αναχωρήσει για την Πάτμο. Οταν οι υπάλληλοι του άνοιξαν, έβγαλε ένα περίστροφο και αφού τους κλείδωσε σε ένα δωμάτιο, πήρε τα χρήματα και εξαφανίσθηκε.

Συνεχίζονται αύριο οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

Στο Γραμμικό Σχέδιο και τα Γαλλικά θα διαγωνιστούν αύριο οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων, δεύτερη ημέρα των ειδικών μαθημάτων. Το απόγευμα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Ιταλικά.

Στην Αθήνα για συνομιλίες αύριο, ο Γιόσκα Φίσερ.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο για συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη και τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου. Κατά τις συναντήσεις του Γερμανού αξιωματούχου, θα συζητηθούν η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και το Κυπριακό.

Την Αθήνα επισκέπεται την Τρίτη, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ.

Τα ελληνοτουρκικά και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην Αθήνα, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ουίλιαν Κόεν. Στην ατζέντα των συνομιλιών, περιλαμβάνονται επίσης, η πολυμερής συνεργασία στις μελλοντικές εξελίξεις στο Κόσοβο και γενικότερα στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο κ. Κόεν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών.

Στο Φανάρι μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων.

Στο Φανάρι μεταβαίνει σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Σπυρίδων, μετά απο έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ομογένεια με τον επικεφαλής της Ορθοδοξίας, στην αμερικανική Ηπειρο. Πληροφορίες φέρουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αποφασισμένο, να αποπέμψει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Εμπρησμός τα ξημερώματα σε μία τράπεζα και δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Φωτιά προκλήθηκε τα ξημερώματα, στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, που βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 146 στον Κολωνό στην Αθήνα, απο βόμβες μολότωφ που έριξαν άγνωστοι. Η πυρκαγιά προκάλεσε υλικές ζημιές, στο εσωτερικό του υποκαταστήματος. Εμπρησμός εκδηλώθηκε και τις πρώτες πρωινές ώρες, σε 2 ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου στου Ζωγράφου. Το ένα απο τα αυτοκίνητα ανήκει στην Αλβανική πρεσβεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 60` λεπτό λόγω της αποβολής του Ντέμη Νικολαίδη για διαμαρτυρία, ηττήθηκε με 1-0 από τη Σεντ Ετιέν, στο δεύτερο φιλικό επί γαλλικού εδάφους, όπου και προετοιμάζεται ενόψει της νεας περιόδου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, πέτυχε ο Αλεξ (65`).

Αλλη μία μεταγραφή πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, αφού απέκτησε για τα επόμενα 2 χρόνια τον Αργεντινό αμυντικό της Μπόκα Τζούνιορς, Κρίστιαν Ντόλμπεργκ. Ο έμπειρος άσος θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ 150 εκατομμύρια δραχμές, ενώ θα παίξει ως κοινοτικός αφού έχει γερμανικό διαβατήριο.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Νίκου Αργυρίου βρίσκεται ο Ηρακλής. Ο προπονητής του ``γηραιού`` Αγγελος Αναστασιάδης εισηγήθηκε στην διοίκηση την απόκτηση του έμπειρου τερματοφύλακα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ. Ετσι, παράγοντες του Ηρακλή ήλθαν σε επαφή με τον Αργυρίου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν να συνεργασθούν για τα δύο επόμενα χρόνια. Η απόκτηση του Αργυρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά εντός των ημερών και αφού διευθετηθούν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βορειοδυτικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 18 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αστατος καιρός, κατα περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα, προβλέπεται για αύριο στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 July 1999 - 10:31:29 UTC