Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυστηρότερο το θεσμικό πλαίσιο για τους μετανάστες
- Ποινικές διώξεις για τα παραποιημένα γραπτά της Β' Λυκείου
- Διαψεύδει ο Παπαντωνίου δημοσίευμα για την οικονομική πολιτική
- Συζήτηση στις Βρυξέλλες για την έδρα ανασυγκρότησης Βαλκανίων
- Τουρκία και Ντενκτάς κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Κυπριακό
- Περιοδείες Τσοβόλα και Κωνσταντόπουλου
- Στον εισαγγελέα λαθρέμποροι τσιγάρων

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ισόπαλη 0-0 η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νέων με την Πορτογαλία
- Ισόπαλη 2-2 η ΑΕΚ σε φιλικό με ομάδα της Τυνησίας

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρότερο το θεσμικό πλαίσιο για τους μετανάστες

Στη διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου για την μεταναστευτικη πολιτική της χώρας προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με τα συναρμοδια υπουργεία Δημοσιας Τάξης, Εργασίας και Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην εξάλειψη των φαινομένων κάλυψης παρανόμως εισερχομένων στο ελληνικό έδαφος. Στο μεταξύ, στα ίχνη του συνεργού του Αλβανού απαγωγέα του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ποινικές διώξεις για τα παραποιημένα γραπτά της Β' Λυκείου

Ποινικές διώξεις κατα παντός υπευθύνου, αναμένεται να ασκήσει εντός της εβδομάδας ο Εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση παραποιημένων γραπτών, στα λύκεια της Πεύκης και των Ερυθρών στη Αθήνα. Ηδη ένας καθηγητής παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην πράξη, ενω εξετάζεται το ενδεχόμενο, στην ίδια υπόθεση να εμπλέκονται γονείς, μαθητές, αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί. Στο μεταξύ στις 2 ή 3 Αυγούστου, θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις.

Διαψεύδει ο Παπαντωνίου δημοσίευμα για την οικονομική πολιτική

Σενάρια χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τα αναφερόμενα στο χθεσινό δημοσίευμα του "Βήματος" περί παροχών και άλλων μέτρων στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση και θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαντωνίου τονίζει ότι οι βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής για το 2000 θα αποσαφηνιστούν στο τέλος Αυγούστου.

Συζήτηση στις Βρυξέλλες για την έδρα ανασυγκρότησης Βαλκανίων

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητηθεί σήμερα και αύριο το θέμα της έδρας του Οργανισμού Ανασυγκρότησης για τα Βαλκάνια. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, που θα παραστεί στο Συμβούλιο, δήλωσε οτι Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με την πολιτική απόφαση για την εγκατάσταση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε, επίσης, οτι η Ελλάδα και η Ολλανδία θα υποβάλουν στο Συμβούλιο κοινή πρόταση, για άρση των κυρώσεων προς τη Γιουγκοσλαβία.

Τουρκία και Ντενκτάς κλιμακώνουν τις προκλήσεις στο Κυπριακό

Τουρκία και Ντενκτάς κλιμακώνουν τις προκλήσεις και την αδιαλλαξία τους. Η Τουρκία απέστειλε έξι πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Κερύνειας, για την επέτειο της εισβολής του Αττίλα. Απο την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς προέβη σε νέες αδιάλλακτες δηλώσεις, απαιτώντας να προσκληθεί στις συνομιλίες ως κράτος.

Περιοδείες Τσοβόλα και Κωνσταντόπουλου

Με επίσκεψη στη Σάμο ολοκληρώνει σήμερα την πενθήμερη περιοδεία του στη Δωδεκάνησο και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας. Το απόγευμα ο κ. Τσοβόλας θα μεταβεί στην Εύβοια. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος θα πραγματοποιήσει απο σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Ηλεία.

Στον εισαγγελέα λαθρέμποροι τσιγάρων

Στον εισαγγελέα Κέρκυρας θα προσαχθούν σήμερα τέσσερις Ελληνες και ένας Χιλιανός, μέλη πληρώματος του υπό σημαία Ονδούρας φορτηγού πλοίου "Γρηγόριος Κ", που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομη διακίνηση τσιγάρων. Το σκάφος είχε αποπλεύσει την Πέμπτη από την Ηγουμενίτσα, με 850 χαρτοκιβώτια τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, με προορισμό το Μπαρ του Μαυροβουνίου. Σε έλεγχο που έγινε προχθες από λιμενικούς, στο πλοίο βρέθηκαν μονο 425 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλη 0-0 η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου νέων με την Πορτογαλία

Ως μη ...γενόμενο το πρώτο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των νέων στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην Σουηδία. Η ελληνική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας και με δεδομένο ότι στον άλλο αγώνα του ομίλου μας, η Γαλλία και η Σουηδία έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα, όλες οι ομάδες ξεκινούν ...από την αρχή. Η εθνική μας, παρά το ότι απειλήθηκε άμεσα από την Πορτογαλία, κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της και να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, κυρίως χάρη στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του γκολκίπερ Απόστολου Παπαδόπουλου.

Ισόπαλη 2-2 η ΑΕΚ σε φιλικό με ομάδα της Τυνησίας

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Κλαμπ Σφαξιέν από την Τυνησία, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο Βισί της Γαλλίας. Τα δύο τέρματα της "Ενωσης" πέτυχε ο Ζουμπούλης στο 44ο και 45ο λεπτό της συνάντησης, ενώ γιά τους Τυνήσιους σκόραραν οι Μπεν Καλέντ (70') και Μπεν Γιουνές (77'- πέναλτι). Εξάλλου, στην Γερμανία, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-1 την ομάδα ομογενών Ερμής Στουτγκάρδης, ενώ ο Ηρακλής συνέτριψε με 9-0 την ερασιτεχνική Μόναχο 54.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,87, ελβετικό φράγκο προς 204,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 217,92, δολάριο Αυστραλίας 213,16, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,19, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα αυξημένες στα ηπειρωτικά, ενώ μπορεί να σημειωθούν παροδικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 31 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες κατευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 23 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 19 July 1999 - 6:00:15 UTC