Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών ο Γ.Αρσένης.
- Συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης και βενζινοπωλών για τα καύσιμα.
- Εκδηλώσεις μνήμης για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
- Στα χέρια της αστυνομία 23χρονος πυρομανής.
- Επιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης πράσινης κάρτας.
- Μέτρα για την αντιμετώπιση του εγκλήματος από Αθήνα και Τίρανα.
- Αστυνομικός πυροβολούσε στην κηδεία του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου.
- Επιστολή-διάβημα στον Κλίντον για το Κυπριακό, από την ομογένεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών ο Γ.Αρσένης.

Στις δύο Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι επαναληπτικές εξετάσεις για τη Β' Λυκείου, ενώ στις 13 του ίδιου μήνα θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τη στήριξη της οποίας εξασφάλισε ο κ. Αρσένης από την κυβέρνηση και τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, από φοιτητές που σπουδάζουν στην Γιουγκοσλαβία και οι οποίοι ζητούν την μετεγγραφή τους σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Συμφωνία υπουργείου Ανάπτυξης και βενζινοπωλών για τα καύσιμα.

Στον καθορισμό ανώτατων περιθωρίων κέρδους στις τιμές των υγρών καυσίμων συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και οι εκπροσώποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για συγκράτηση του πληθωρισμού, μετά τη συνεχή αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Η συμφωνία αφορά κυρίως τις περιοχές όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Εκδηλώσεις μνήμης για τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Με εκδηλώσεις μνήμης η Κύπρος τίμησε τους νεκρούς της από την τουρκική εισβολή, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων του Αττίλα. Σε πολλές περιοχές της Κύπρου έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις και πλήθος άλλων εκδηλώσεων, ενώ ο πρωθυπουργός του Αττίλα Μπουλέντ Ετσεβίτ, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, επισκεπτόμενος τα κατεχόμενα. Στην Αθήνα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέδωσε μηνύματα, βασικό στοιχείο των οποίων είναι η αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνισμού στον αγώνα του κυπριακού λαού.

Στα χέρια της αστυνομία 23χρονος πυρομανής.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 23χρονος πυρομανής, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμούς δασών στις περιοχές των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής. Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καλιούπη από τα Μέγαρα, ο οποίος ομολόγησε ότι το τελευταίο δίμηνο έχει βάλει περίπου 15 πυρκαγιές στη δυτική Αττική, επειδή όπως ισχυρίστηκε του άρεσε να βλέπει τις φλόγες.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης πράσινης κάρτας.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες έκδοσης πράσινης κάρτας για τους νόμιμους μετανάστες, καθώς δημιουργούνται περισσότερες επιτροπές κατά νομό, που θα ασχολούνται με το ζήτημα. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη στη βουλή ο υπουργός εργασίας ο οποίος διευκρίνισε ότι και η λευκή κάρτα με την οποία μεταβατικά εφοδιάζονται οι μετανάστες που προσήλθαν στη διαδικασία καταγραφής έχει ισχύ κρατικού εγγραφου και έτσι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν να απελαθούν.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του εγκλήματος από Αθήνα και Τίρανα.

Σε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, συμφώνησαν οι υπουργοί δημόσιας τάξης Ελλάδος και Αλβανίας, στη συνάντηση που είχαν στα Γιάννενα. Τα μέτρα αποσκοπούν στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και από τις δύο πλευρές ώστε να ανακοπεί το κύμα των λαθρομεταναστών, θα υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ των δύο υπουργείων για καλύτερη συνεργασία και συντομισμό των ενεργειών, ενώ η Ελλάδα θα ιδρύσει κέντρο επιχειρήσεων στην αστυνομία του Αργυροκάστρου και τον καλύτερο έλεγχο της περιοχής.

Αστυνομικός πυροβολούσε στην κηδεία του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ ο ανθυπαστυνόμος Γιώργος Κάγκαλος, 30 ετών, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είναι αυτός που πυροβολούσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, στην κηδεία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο ανθυπαστυνόμος, που υπηρεστεί στην ασφάλεια και είναι αποσπασμένος στη Μύκονο παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ έχει ήδη διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Επιστολή-διάβημα στον Κλίντον για το Κυπριακό, από την ομογένεια.

Κοινή επιστολή - διάβημα υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος απέστειλε η οργανωμένη ομογένεια στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, τον οποίο καλούν να παρέμβει για να δοθεί άμεση και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, επ'ευκαιρία της τραγικής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στην επιστολή, που υπογράφει η οργάνωση Ελληνοαμερικανοί Ηγέτες και ο Σπυρίδων, αναφέρεται ότι επί 25 χρόνια συνεχίζεται η παράνομη τουρκική κατοχή στο 37% του νησιού, 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται εκπατρισμένοι, ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να καταπατούνται βίαια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με προορισμό τη Νέα Υόρκη, αναχωρεί αύριο η αποστολή του Παναθηναϊκού προκειμένου να λάβει μέρος στο τουρνουά "Γκόθαμ Καπ", στο οποίο συμμετέχουν και οι Φιορεντίνα, Αγιαξ, Αστον Βίλα. Στο μεταξύ, σε θρίλερ εξελίσσεται το σήριαλ απόκτησης μεγάλου ονόματος από το διεθνή χώρο, καθώς τα ονόματα που ακούγονται, όπως του Τζοργκαέφ ή του Φονσέκα, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να έρθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν μάλιστα, παίχτες με αμφίβολο μέλον προτιμούν μικρότερες ομάδες από το να έρθουν στην Ελλάδα. Πάντως, δεν αποκλείεται οι πράσινοι να κάνουν την έκπληξη με όνομα που δεν έχει ακουστεί καθόλου στην Ελλάδα.

Την απόκτηση του Κρις Μόρις ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 χρόνου με τους ερυθρόλευκους και αναμένεται στην Αθήνα στις αρχές Αυγούστου. Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας πέρυσι έκανε μία πολύ μέτρια χρονιά στους Φοίνιξ Σανς.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων νίκησε με 78-68 (ημ: 45-34) την Ισπανία θέτοντας και πάλι υποψηφιότητα για μια θέση στην πρώτη τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Πορτογαλία. Αύριο η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία και σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Νίκου Αποστολίδη θα πάρει την δεύτερη θέση στον όμιλο του Ο'Πόρτο και θα περάσει στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Στην ...παράταση χάθηκε η πρωτιά του β' ομίλου στο Ευρωμπάσκετ για την εθνική μας ομάδα των παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ηττήθηκε με 75-71 στην παράταση από το αντίστοιχο της Γιουγκοσλαβίας, ενώ στην κανονική διάρκεια οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 67-67. Με την ήττα αυτή, που ήταν η πρώτη στη διοργάνωση, η ομάδα του Νίκου Κεραμέα, κατέλαβε τη δεύτερη θέση του β` ομίλου και την Πέμπτη στα προημιτελικά θα παίξει με τον τρίτο του α` στο Λάσκο.

Η ...κατάληψη των γραφείων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από φίλους του δικεφάλου, είχε αποτέλεσμα. Η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Βίκτορ Αλεξάντερ, ο οποίος παλαιότερα αγωνιζόταν στην ΑΕΚ. Ο Αμερικανός σέντερ, που την περσινή σεζόν ήταν στο ρόστερ της Μακάμπι Τελ Αβίβα, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 950.000 δολαρίων.

Ατυχη στάθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων στον δεύτερο αγώνα της γιά την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σουηδία, καθώς ισοφαρίστηκε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από την αντίστοιχη της Γαλλίας και έτσι δεν μπόρεσε να σημειώσει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση και να κάνει σημαντικό βήμα γιά την πρόκριση στον τελικό.

Παίχτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι και τυπικά ο Αγγελος Βιλανάκης. Με έγγραφο της ΦΙΦΑ και σε απάντηση σχετικής ερώτησης που υπέβαλε η ΠΑΕ Ξάνθη, επισημαίνει ότι βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της "ότι ο παίκτης είχε το δικαίωμα να υπογράψει νεο συμβόλαιο με οποιονδήποτε σύλλογο της αρεσκείας του από τη στιγμή που υπήρξε νεα συμφωνία με την ομάδα του".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,40, γαλλικό φράγκο προς 50,21, λίρα Αγγλίας προς 499,42, ελβετικό φράγκο προς 205,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, δολάριο Καναδά προς 212,44, δολάριο Αυστραλίας 206,71, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,76, τη λίρα Κύπρου προς 570,79 και το ευρώ προς 329,36 δραχμές.

Διορθωτική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την έντονη ανοδική κίνηση των τριών προηγουμένων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης κατέγραψε δύο νέα ιστορικά ρεκόρ και κέρδη της τάξεως του 6,8%. Την αγορά παρέσυραν σε πτώση και κάτω απο τις 4.500 μονάδες, οι ρευστοποιήσεις στο χώρο των τραπεζών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.483,90 μονάδες, έναντι 4.528,38 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 44, 48 μονάδων ή σε ποσοστό 0,98%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και την τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Ιονίου απο 22 εως 33 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 19 με 35 και στο Αιγαίο 24 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 July 1999 - 19:00:16 UTC