Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενας νεκρός και 16 τραυματίες απο έκρηξη φιάλης αερίου στο Βόλο.
- Συμπληρώνονται 25 χρόνια απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
- Πρόκληση μουσουλμάνων βουλευτών.
- Πολλαπλές παραβάσεις του ελληνικού FIR απο τουρκικά αεροσκάφη.
- Συνομιλίες πρωθυπουργού με αρχηγούς κομμάτων για εγκληματικότητα.
- Οξεία επίθεση απο ΝΔ προς κυβέρνηση.
- Νέα προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας μπάσκετ παίδων σήμερα στο τελικό με την Γιουγκοσλαβία.
- Η Ιρλανδία αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των νέων.
- Με ήττα ξεκίνησε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ο Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενας νεκρός και 16 τραυματίες απο έκρηξη φιάλης αερίου στο Βόλο.

Σκοτώθηκε ο 25χρονος πεζοναύτης Δημήτρης Καβαλιώτης, απο τον Πειραιά, ενω τραυματίστηκαν 16 άτομα, απο τα οποία 6 σοβαρά και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές απο την ισχυρή έκρηξη, μετά απο διαρροή αερίου, που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε "φαστ φουντ" στο κέντρο του Βόλου. Σοβαρά τραυματίες είναι οι Γιώργος Γκορίτσας 27 ετών, Ευάγγελος Κριτσίνης 17, Νικόλαος Ροζάκης 16 και η Θεοδώρα Μιχαηλίδου 28, απο το Βόλο, καθώς και οι 20χρονοι στρατιώτες Γιώργος Κλειτσίκας και Ιωάννης Δοβλέτογλου, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της πόλης.

Συμπληρώνονται 25 χρόνια απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με τη συμπλήρωση 25 χρόνων θα παραθέσει το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, σε μήνυμά του επισημαίνει οτι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει πια απο τανκς και απο θιασώτες ανώμαλων καταστάσεων του παρελθόντος, αλλά απο την φθορά της πολιτικής και την αναποτελεσματικότητα στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων. Ανάλογα μηνύματα εκδόθηκαν και απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πρόκληση μουσουλμάνων βουλευτών.

Με δημόσια ανακοίνωσή τους οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ και 13 ακόμη οργανώσεις ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων "να αναγνωρίσουν την ύπαρξη μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως ανιστόρητες και εκτός πραγματικότητας τις απόψεις τους και τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες, ενω ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πολλαπλές παραβάσεις του ελληνικού FIR απο τουρκικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 16 τουρκικά αεροσκάφη F-16 προέβησαν χθες το μεσημέρι και το απόγευμα σε 10 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Χίου. Ολα τα τουρκικά αεροσκάφη, που ήταν οπλισμένα, αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν άμεσα από ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Συνομιλίες πρωθυπουργού με αρχηγούς κομμάτων για εγκληματικότητα.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με το Νίκο Κωνσταντόπουλο και την Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, που θα συνεχισθούν τη Δευτέρα, όπου θα συναντηθεί με τους κυρίους Καραμανλή και Τσοβόλα, για το θέμα της εγκληματικότητας. Στόχος των συναντήσεων είναι η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Οξεία επίθεση απο ΝΔ προς κυβέρνηση.

Δριμύτατη επίθεση σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας λόγο για πανικό της κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ανησυχία του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής και ότι είναι εντελώς απούσα από τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της δημόσιας ασφάλειας. Στη ΝΔ προσχώρησε χθες ο Ακης Γεροντόπουλος, που ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΠΟΛΑΝ.

Νέα προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Εργασίας.

Βελτιωμένη προσφορά για την αγορά της Τράπεζας Εργασίας κατέθεσε χθες στο Χρηματιστήριο η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος της Πειραιώς ειναι να συγκεντρώσει ποσοστό 67% των μετοχών της Τράπεζας Εργασίας. Σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του Χρηματιστηρίου, ο όμιλος που επιθυμεί να εξαγοράσει την Τράπεζα Εργασίας, θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50,1% των μετοχών της Εργασίας. Η Eurobank με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε οτι ο όμιλος EFG Bank Group προτίθεται να ανταποκριθεί στο αίτημα του ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας μπάσκετ παίδων σήμερα στο τελικό με την Γιουγκοσλαβία.

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, που διεξάγεται στην Σλοβενία, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα παίδων, αφού στα ημιτελικά επικράτησε της Τουρκίας με 71-64. Ετσι, θα διεκδικήσει σήμερα το χρυσό μετάλλιο από την Γιουγκοσλαβία.Να σημειωθεί ότι είναι η πέμπτη φορά που η εθνική παίδων προκρίνεται στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ μέχρι τώρα έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια.

Η Ιρλανδία αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των νέων.

Η Ιρλανδία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των νέων στον ``μικρό τελικό`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Σουηδία. Ο ``μικρός τελικός`` θα διεξαχθεί την Κυριακή (19.15) στο Λινκέπινγκ, ενώ ο τελικός, ανάμεσα στην Ιταλία και την Πορτογαλία, θα γίνει την Τρίτη.

Με ήττα ξεκίνησε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ο Ολυμπιακός.

Με ήττα ξεκίνησε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας ο Ολυμπιακός, αφού σε αγώνα που έγινε κοντά στα σύνορα της Αυστρίας με την Ελβετία, έχασε από την Στουτγκάρδη με 3-2. Οι ``ερυθρόλευκοι`` έπαιξαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, που έληξε ισόπαλο 1-1, αλλά στην επανάληψη, αφενός η κόπωση και αφετέρου οι πολλές αλλαγές και η είσοδος του Βραζιλιάνου Ντίντι για λογαριασμό της Στουτγκάρδης, έγειραν την πλάστιγγα, υπέρ της γερμανικής ομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 497,45, ελβετικό φράγκο προς 205,56, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 208,21, δολάριο Αυστραλίας 203,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,86, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 330,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εκτός από το βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπιικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 18 με 38 και στα νησιά 23 με 35 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 24 με 38 και 22 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 24 July 1999 - 7:00:12 UTC