Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λαμπρή τελετή για τα 25χρονα της Δημοκρατίας.
- Μόνο μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα.
- Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων αύριο στο ΚΥΣΕΑ.
- Επαφές πρωθυπουργού για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
- Ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Κρίσιμη η κατάσταση των οκτώ τραυματιών απο την έκρηξη στο Βόλο.
- Αναζητείται ασυνείδητος οδηγός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων πήρε το ασημένιο μετάλλιο.
- Η εθνική μας μπάσκετ των εφήβων, νικήθηκε από τη Ρωσία.
- Ο Παναθηναϊκός έχασε 3-0 από τη Φιορεντίνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λαμπρή τελετή για τα 25χρονα της Δημοκρατίας.

Οι θεσμοί λειτούργησαν αποτελεσματικά, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, κ. Στεφανόπουλος, στη διάρκεια τελετής για την 25η επέτειο απο την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, παρουσία των πολιτικών αρχηγών. Ο πρόεδρος τόνισε οτι η χώρα επανέκτησε τη θέση στη διεθνή σκηνή, γνώρισε οικονομική ανάπτυξη και πολιτική ηρεμία. Για το Κυπριακό ευχήθηκε οι συντρέχουσες περιστάσεις να επιτρέψουν την οριστική λύση του κυπριακού προβλήματος η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα και την ουσιαστική βελτίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

Μόνο μουσουλμανική μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα, που διαβιεί υπό τις καλύτερες συνθήκες, τόνισε ο υπουργός Αμυνας χαρακτηρίζοντας φαντασιώσεις τα περί δήθεν ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας, αναγνώριση της οποίας ζητούν οι τρείς μουσουλμάνοι βουλευτές. Οι τρείς μουφτήδες της Θράκης σε δήλωσή τους αποστασιοποιούνται απο τους ομοθρήσκους τους βουλευτές τονίζοντας ότι η μειονότητα στην Ελλάδα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, που προβλέπονται απο διεθνείς συνθήκες.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων αύριο στο ΚΥΣΕΑ.

Θέματα που αφορούν το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπο την προεδρία του κ. Σημίτη. Το θέμα συζητήθηκε χθες μεταξύ του κ. Σημίτη και του υπουργού Αμυνας και στο επίκεντρο βρέθηκε το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού. Σε ερώτηση εάν το εξοπλιστικό πρόγραμμα ερχεται σε αντίθεση με τον επικείμενο Ελληνοτουρκικό διάλογο, ο κ. Τσοχατζόπουλος υπενθύμισε τη γνωστή παροιμία "οταν θέλεις ειρήνη πρέπει να ετοιμάζεσαι για πόλεμο".

Επαφές πρωθυπουργού για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα,με αντικείμενο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Σημίτης είχε συναντήσεις για το ίδιο θέμα με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Ελληνοτουρκικός διάλογος.

Μετά απο αρκετές αποτυχημένες απόπειρες ξαναρχίζει αύριο ο ελληνοτουρκικός διάλογος. Σε δύο φάσεις διπλωματικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα επιχειρήσουν να προσδιορίσουν ένα πλαίσιο διαλογου για ζητήματα "κοινού ενδιαφέροντος". Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι δύο αντιπροσωπείες θα συναντηθούν στην Αγκυρα, ενω την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, η συνάντηση θα γίνει στην Αθήνα.

Κρίσιμη η κατάσταση των οκτώ τραυματιών απο την έκρηξη στο Βόλο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια διαρροής υγραερίου, που προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη σε πιτσαρία του Βόλου το βράδυ της Παρασκευής, κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο 25χρονος πεζοναύτης, Δημήτρης Καβαλιώτης. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία 8 άτομα, που τραυματίσθηκαν στην έκρηξη και πιό σαβαρή είναι η κατάσταση του 27χρονου Γιώργου Γκουρίτσα, που με καθολικά εγκαύματα νοσηλεύεται στο Γενικό Kρατικό νοσοκομείο της Αθήνας.

Αναζητείται ασυνείδητος οδηγός.

Ενα αυτοκίνητο μάρκας Αουντι, μοντέλο του 1999 αναζητά η αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε μια κοπέλα και την εγκατέλειψε αβοήθητη στην άσφαλτο. Πρόκειται για την Ιωάννα Αθανασοπούλου, 21 χρόνων, την οποία ο ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίσθηκε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων δεν κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης έχασε με 59-48 από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας και περιορίστηκε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Η εθνική μας μπάσκετ των εφήβων, νικήθηκε από τη Ρωσία.

Καταποντισμού συνέχεια γιά την εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, η οποία σε αγώνα γιά τις θέσεις 5-8 του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που έγινε στην Λισσαβώνα,έχασε από την αντίστοιχη της Ρωσίας με 74-71. Ετσι,η ελληνική ομάδα,θα διεκδικήσει την 7η θέση της τελικήςκατάταξης κόντρα`` στην Βραζιλία, η οποία στον άλλο αγώνα γιά τις θέσεις 5-8, έχασε από την Αυστραλία με 81-74.

Ο Παναθηναϊκός έχασε 3-0 από τη Φιορεντίνα.

Στους αγώνες της πρεμιέρας για το διεθνές τουρνουά ``Γκόθαμ Καπ`` που διεξάγεται στο Ιστ Ράδερφορντ των ΗΠΑ, ο Παναθηναϊκός έχασε 3-0 από τη Φιορεντίνα, ενώ η Αστον Βίλα νίκησε 3-2 στα πέναλτι τον Αγιαξ του Νίκου Μαχλά. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 2-2, ενώ ο Νίκος Μαχλάς σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 497,45, ελβετικό φράγκο προς 205,56, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 208,21, δολάριο Αυστραλίας 203,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,86, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 330,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 37 και στο Αιγαίο 23 με 35 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στη Θεσσαλονίκη Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 με 37 και 21 με 32 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 July 1999 - 8:00:25 UTC