Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε απόγνωση αγρότες της Βορ.Ελλάδας από χαλαζόπτωση.
- Μεγάλη φοροδιαφυγή 13 δις δρχ από επιχειρήσεις αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
- Αστυνομικούς ενέπλεξε σε δολοφονίες ο ψευτομάγος Β.Παπαδόπουλος.
- Κομπίνα με την περιουσία του Αγ.Ιωάννου της Πάτμου.
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες.
- Αρχισε τις 15νθήμερες διακοπές του στη Σίφνο ο πρωθυπουργός.
- Αύριο η κηδεία της Λίντα Αλμα από το πρώτο νεκροταφείο.
- Παιδιά ομογενών από τη Γεωργία φιλοξενούνται από την Πολιτεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε απόγνωση αγρότες της Βορ.Ελλάδας από χαλαζόπτωση.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Κοζάνης, της Λαρίσης, της Ημαθίας και της Πιερίας, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, από τη χαλαζόπτωση και τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Ηδη συνεργεία των ΕΛΓΑ άρχισαν την εκτίμηση των ζημιών προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών.

Μεγάλη φοροδιαφυγή 13 δις δρχ από επιχειρήσεις αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 13 δισ.δρχ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, ύστερα από ελέγχους που έκανε σε 335 επιχειρήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε τρεις εταιρίες η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα τρία δισ. δρχ. Στο μεταξύ, μέχρι τέλος της εβδομάδος αποστέλλονται από το ΚΕΠΥΟ άλλα 500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα. Οσοι είναι να πληρώσουν θα καταβάλουν τον επιπλέον φόρο σε δύο και όχι σε τρείς δόσεις.

Αστυνομικούς ενέπλεξε σε δολοφονίες ο ψευτομάγος Β.Παπαδόπουλος.

Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καβάλας ενέπλεξε και πάλι ο ψευτομάγος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος προφυλακίσθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας δύο γυναικών. Ο Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι αστυνομικοί του έκλεψαν το κυνηγετικό του όπλο και με αυτό σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, τον αστυφύλακα Βασίλη Τσαλταμπασίδη, 43 χρόνων και την 36χρονη γυναίκα του Μαρία, το 1989.

Κομπίνα με την περιουσία του Αγ.Ιωάννου της Πάτμου.

Την περιουσία της Μονής του Αγίου Ιωάννου της Πάτμου, είχαν βάλει στο μάτι 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και τέσσερις ιερωμένοι, εναντίον των οποίων αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προτείνει στο πόρισμά του να ασκηθεί δίωξη εναντίον 4 μοναχών και ενός ιδιώτη σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων εννέα ατόμων σε βαθμό πλημμελήματος, για υπεξαιρέσεις, απάτες και καταπατήσεις κτισμάτων της Μονής.

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες.

Σπείρα που έκλεβε μοστοσικλέτες και παραποιώντας τα πιστοποιητικά τους, τις πωλούσε σε ανυποψίαστους αγοραστές, εξάρθρωσε η αστυνομία, στην περιοχή της Αναβύσσου. Πρόκειται για τους Νίκο Σπόντη, 43 χρόνων και τον 52χρονο Παύλο Λαγάνη, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ μηχανές, σφραγίδες της αστυνομίας, της εφορίας ακόμη και αστυνομικών που έχουν πεθάνει, τιμολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Αρχισε τις 15νθήμερες διακοπές του στη Σίφνο ο πρωθυπουργός.

Στη Σίφνο μετέβη ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δάφνη, για να περάσει τις 15νθήμερες καλοκαιρινές διακοπές του. Ο κ. Σημίτης έχει πάρει μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες, και τους απαραίτητους φακέλους, που αφορούν διάφορους τομείς, για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Αύριο η κηδεία της Λίντα Αλμα από το πρώτο νεκροταφείο.

Από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, κηδεύεται αύριο η γνωστή χορεύτρια και σύζυγος του αείμνηστου Μάνου Κατράκη, Λίντα Αλμα, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, τονίζει ότι έφυγε μια μεγάλη κυρία του χορού, μια γυναίκα που το ταλέντο της έλαμψε και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

Παιδιά ομογενών από τη Γεωργία φιλοξενούνται από την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη και την ενίσχυση του Ελληνισμού στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης υποδέχθηκε σήμερα παιδιά ομογενών από τη Γεωργία. Τα 1.200 παιδιά των ομογενών θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας, το οποίο διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και η γγ Απόδημου Ελληνισμού. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και ταυτόχρονα θα έρθουν σε επαφή με άλλα Ελληνόπουλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα τροπή παίρνει η περίπτωση της απόκτησης του Τζοργκαέφ από τον Παναθηναϊκό, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο παίχτης βρίσκεται πολύ κοντά στους πράσινους, καθώς ο αδελφός του διεθνή Γάλλου ποδοσφαιριστή και μάνατζέρ του, διέψευσε με δηλώσεις του ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού. Και παρότι ιταλικές εφημερίδες υποστήριζαν ότι ο Τζοργκαέφ θα υπέγραφε έως και αύριο στον Παναθηναϊκό, ο αδελφός του τόνισε ότι έχει έλθει σε επαφές με άλλους μεγάλους συλλόγους που μετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι συμβαίνει με τον Τζοργκαέφ και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη το πολύ για να δούμε αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο Αντόλφο Βαλέντσια Θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κολομβιανός διεθνής θα παραχωρηθεί δανεικός στον ΠΑΟΚ γιά έναν χρόνο, μετά από συμφωνία ανάμεσα στις διοικήσεις του ελληνικού συλλόγου και της Σάντα Φε, στην οποία ανήκει, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαλέντσια θα εισπράξει από τον ΠΑΟΚ 70 εκατομμύρια δραχμές γιά ένα χρόνο συνεργασίας, ενώ ο σύλλογος της Κολομβίας θα πάρει περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές.

Αίτηση εξάμηνης διακοπή συμβολαίου του Φαμπρίτσιο Ομπέρτο, κατέθεσε στον ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Μια αίτηση που ήρθε ύστερα από την αδιαφορία που επέδειξε ο Αργεντινός σέντερ στις συνεχείς προτροπές των ερυθρολεύκων προκειμένου να συνεχιστεί για μια ακόμη χρονιά η συνεργασία οι δυο πλευρών, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο παίκτης.

Με νίκη συνέχισε τους αγώνες της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μεσίνα της Ιταλίας, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων. Το ελληνικό συγκρότημα νίκησε εύκολα στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας των αγώνων (Α' όμιλος) το αντίστοιχο της Βρετανίας με 7-3. Τα επτάλεπτα: 1-0, 4- 1, 2-1, 0-1. Τα τέρματα της εθνικής μας σημείωσαν οι Κώστα (2), Ρουμπέση (2), Αντωνάκου (1), Πετσάλη (1), Λαρά (1).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,97, γαλλικό φράγκο προς 50,38, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 206,73, δολάριο Αυστραλίας 202,54, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,83, τη λίρα Κύπρου προς 572,09 και το ευρώ προς 330,48 δραχμές.

Ανάσχεση των πτωτικών τάσεων που παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών κατά τις προηγουμενες επτά συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο δείκτης υποχώρησε κατά 4,79% παρατηρήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Η χρηματιστηριακή αγορά στο μεγαλύτερο διάστημα των συναλλαγών, κινήθηκε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, γύρω από τα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν προσανατολισμένο κυρίως για μετοχές των Ασφαλειών και της Παράλληλης Αγοράς. Η σταθεροποίηση των συναλλαγών κατά τις δύο τελευταίες σε επίπεδα κατά πολύ χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα υποδηλώνει ότι η πλειοψηφία των επενδυτών τηρεί στάση αναμονής ενόψει της λήξης της διαδικασίας για την απόκτηση του 50,1% της Εργασίας, αλλά και λόγω των αναταράξεων στα διεθνή χρηματιστήρια. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.328,79 μονάδες έναντι 4.312,25 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας μικρή άνοδο 16,54 μονάδων ή σε ποσοστό 0,38%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι ανεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 19 εως 32 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 3 August 1999 - 19:00:12 UTC