Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατά 5 δραχμές το λίτρο μειώθηκε ο φόρος της βενζίνης.
- Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στις υποχρεωτικές μετατάξεις.
- Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα για οικονομικούς μετανάστες.
- Στον Ομιλο Λάτση η τράπεζα Εργασίας.
- Υπέκυψε στα τραύματά του ο δασοπυροσβέστης Καρβουνιάρης.
- Νέος ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό.
- Μόνο έκτακτα περιστατικά στο ΕΚΑΒ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα απειλεί η ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό.
- Αλλη μία διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γκατσιούδης.
- Νέα "τριάρα" ο ΠΑΟΚ σε φιλικό αγώνα με την Ιντερ Μπρατισλάβας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατά 5 δραχμές το λίτρο μειώθηκε ο φόρος της βενζίνης.

Μειώθηκε κατά 5 δρχ το λίτρο, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης της βενζίνης,με απόφαση της κυβέρνησης, μετά τη νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης, που ανακοίνωσε η ΔΕΠ, λόγω ανόδου των διεθνών τιμών. Η μείωση, που θα ισχύσει μέχρι τον Ιούνιο του 2000, έχει στόχο να αποφευχθούν τυχόν πληθωριστικές πιέσεις, δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου. Ετσι οι νέες ενδεικτικές λιανικές τιμές, για την Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης είναι για τη σούπερ βενζίνη 218,7 δραχμές και για την αμόλυβδη 202,7 δραχμές το λίτρο.

Αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στη διάταξη 23 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά τις υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ ζητά παράταση των μεταβατικών διατάξεων, άρση των αντικινήτρων και πολιτική κινήτρων ώστε να υπάρξει οικειοθελής ένταξη των υπαλλήλων. Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και που αφορά το ΑΣΕΠ και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του δημοσίου.

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα για οικονομικούς μετανάστες.

Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει σαφείς προϋποθέσεις παραμονής των οικονομικών μεταναστών στο έδαφός της. Αυτό δήλωσε με συνέντευξή του σε αλβανική εφημερίδα ο υπουργός Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας οτι η παραμονή των μεταναστών θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια και συγκεκριμένο σκοπό, με την απόκτηση άδειας εργασίας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ακόμη ότι τα κρούσματα εγκληματικότητας και τα ποινικά αδικήματα δεν πρέπει να δημιουργούν προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Στον Ομιλο Λάτση η τράπεζα Εργασίας.

Ολοκληρώθηκε χθές η διαδικασία απόκτησης απο τον Ομιλο Λάτση του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Εργασίας. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ομίλου, ο ζητούμενος αριθμός των 12.025.000 μετοχών υπερκαλύφθηκε, αφού περίπου 30.000 μέτοχοι της Τράπεζας Εργασίας, προσέφεραν προς ανταλλαγή πάνω από 22.000.000 μετοχές. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται οτι θα ικανοποιηθούν όλοι όσοι αποδέχθηκαν τη δημόσια προσφορά κατ' αρχάς για το τμήμα κάθε δήλωσης αποδοχής που αφορά μέχρι 200 μετοχές.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο δασοπυροσβέστης Καρβουνιάρης.

Με τιμές ήρωα θα κηδευτεί αύριο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του,την Αγιά της Λάρισας, ο 40χρονος δασοπυροσβέστης Σταύρος Καρβουνιάρης, ο οποίος έχασε τελικά χθές τη μάχη για τη ζωή, μετά από μια εβδομάδα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Ο Καρβουνιάρης είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο. Στην ίδια φωτιά έχασε τη ζωή της η 27χρονη δασοκομάντος Ιωάννα Τασσοπούλου, ενώ με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται το άλλο θύμα ο ανθυποπυραγός Αγγελος Μπαρμπαγιάννης.

Νέος ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό.

Ο Τόμας Γουέστον, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών με προϋπηρεσία 30 χρόνων, ορίσθηκε στη θέση του ειδικού συντονιστή των ΗΠΑ για το Κυπριακό, για να διαδεχθεί τον Τόμας Μίλερ. Η ανακοίνωση του ονόματός του συνοδεύθηκε από τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει "μία δίκαιη και βιώσιμη λύση" στο Κυπριακό. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώνοντας το όνομα του νέου ειδικού συντονιστή επανέλαβε ότι το ζήτημα της Κύπρου παραμένει μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Κλίντον.

Μόνο έκτακτα περιστατικά στο ΕΚΑΒ.

Επίσχεση εργασίας αορίστου χρόνου πραγματοποιούν απο χθές οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, από την αρχή του έτους, τα οποία όπως υποστηρίζουν φτάνουν περίπου τις 400.000 δρχ για κάθε εργαζόμενο. Ετσι το Κέντρο Αμεσης Βοήθειας λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνο έκτακτα περιστατικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα απειλεί η ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό.

Με αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα και αποκλεισμό από το Κύπελλο Ελλάδος, απειλεί η ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό άν η πράσινοι δεν ανακαλέσουν την εξώδικη διαμαρτυρία που εξέδωσαν την Τρίτη. Σύμφωνα με αυτήν, η αθηναϊκή ομάδα κατηγορεί την ομοσπονδία τόσο γιά τον τρόπο διεξαγωγής του Κυπέλλου όσο και γιά την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης. Στο μεταξύ, ναυάγησε οριστικά η περίπτωση απόκτησης των Τζορκαέφ και Χάπε.

Αλλη μία διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γκατσιούδης.

Αλλη μία σημαντική διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Κώστας Γκατσιούδης. Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού, συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του, πρώτευσε στο διεθνές μίτινγκ στίβου του Μονακό με βολή στα 87 μέτρα και 95 εκατοστά.

Νέα "τριάρα" ο ΠΑΟΚ σε φιλικό αγώνα με την Ιντερ Μπρατισλάβας.

Νέα "τριάρα" για τον ΠΑΟΚ σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στην Τούμπα. Μετά το 3-0 επί της Αϊντχόβεν, ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` επεβλήθη με το ίδιο σκορ και της σλοβακικής Ιντερ Μπρατισλάβας.Σε άλλα φιλικά, η ΑΕΚ συνέτριψε με 13-0 τον Ηλυσιακό, ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Απόλλων νίκησε 2-1 στο Ελ Πάσο την Καλλιθέα και τα Τρίκαλα έχασαν στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση με 2-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,07, γαλλικό φράγκο προς 50,41, λίρα Αγγλίας προς 498,38, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, δολάριο Καναδά προς 204,88, δολάριο Αυστραλίας 201,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,77, τη λίρα Κύπρου προς 572,23 και το ευρώ προς 330,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 32, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 33 θα έχει η Αθήνα. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 5 August 1999 - 7:00:14 UTC