Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξαφνική επίσκεψη της Β.Παπανδρέου στη Σίφνο.
- Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για πληθωρισμό.
- Με συνέχιση κινητοποιήσεων απειλεί η ΑΔΕΔΥ για μετατάξεις.
- Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.
- Από την... τηλεόραση η παρατήρηση της έκλειψης ηλίου.
- Ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.
- Αρχισε την κρουαζιέρα του στο Αιγαίο ο πρίγκηπας Κάρολος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξαφνική επίσκεψη της Β.Παπανδρέου στη Σίφνο.

Διαψεύσθηκαν κατηγορηματικά από την υπουργό εσωτερικών τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, που τροφοδοτήθηκαν από την επίσκεψη - αστραπή, της κυρίας Παπανδρέου στη Σίφνο. Η πρώτη τη τάξει υπουργός πήγε το πρωί στη Σίφνο με στρατιωτικό ελικόπτερο και αφού είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, για διάφορες πτυχές του κυβερνητικού έργου, επέστρεψε το μεσημέρι και χαρακτήρισε φανταστικά τα σχετικά σενάρια.

Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για πληθωρισμό.

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιούλιο παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,1%. όσο και τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση κατά πέντε δρχ το λίτρο, του ειδικού φόρου κατανάλωσης της βενζίνης, για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

Με συνέχιση κινητοποιήσεων απειλεί η ΑΔΕΔΥ για μετατάξεις.

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων απειλεί η ΑΔΕΔΥ το υπουργείο Εσωτερικών, αν ψηφιστεί στη βουλή η διάταξη 23 του νομοσχεδίου περί συλλογικών διαπραγματεύσεων στο δημόσιο, η οποία προβλέπει ακόμη και υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων, αν αυτές κριθούν αναγκαίες. Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, σε εκπρόσωπο της οποίας επιδόθηκε ψήφισμα. Πάντως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολό του.

Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων.

Πρόστιμα από πέντε μέχρι τριάντα χιλιάδες δρχ το τετραγωνικό, θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διατήρησή τους. Το ύψος του προστίμου εξαρτάται από την τοποθεσία που βρίσκονται τα αυθαίρετα και τη χρήση τους. Από τη διαδικασία αυτή το κράτος εκτιμά ότι θα εισπράξει περίπου 250 δις δρχ.

Από την... τηλεόραση η παρατήρηση της έκλειψης ηλίου.

Συστάσεις στο κοινό να αποφύγει την παρατήρηση της αναμενόμενης για τις 11 του μηνός έκλειψης ηλίου, απευθύνει το υπουργείο υγείας, προειδοποιώντας για πιθανη πρόκληση βλάβης στα μάτια, που πολλές φορές είναι μη αναστρέψιμη. Σύμφωνα με το υπουργείο τα γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν καμιά απολύτως προφύλαξη, ούτε και τα τηλεσκόπια, κυάλια, φωτογραφικές μηχανές ή αυτοσχέδια γυαλιά που δεν έχει πιστοποιηθεί ότι είναι ασφαλή για την παρατήρηση του φαινομένου.

Ικανοποιούνται τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Στην ικανοποίηση του βασικού αιτήματος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ προχωρεί το υπουργείο Υγείας για να τους πείσει να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα αρχίσει η καταβολή των υπερωριών για νυχτερινή απασχόληση και αργίες στο προσωπικό του 166.

Αρχισε την κρουαζιέρα του στο Αιγαίο ο πρίγκηπας Κάρολος.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και υπό πλήρη μυστικότητα άρχισαν οι διακοπές του πρίγκιπα της Βρετανίας Καρόλου, στα ελληνικά νησιά. Ο Κάρολος, μαζί με τα παιδιά του Ουίλιαμ και Χάρι, έφθασαν στην Αθήνα και επιβιβάστηκαν στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Λάτση, όπου αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση για κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από τον Παναθηναϊκό περιμέναν όλοι τη μεταγραφή, η ΑΕΚ την ανακοίνωσε! Ο 21χρονος Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, της Βοϊβοντίνα, που αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ελπίδων της Γιουγκοσλαβίας, υπέγραψε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ενωση. Ο ιδιαίτερα ταλαντούχος αμυντικός θα κοστίσει συνολικά 750 εκατομμύρια δρχ. Στο μεταξύ, πατατράκ στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Τζοργκάεφ προτίμησε την Μπουντεσλίγκα και την Καϊζερσλάουτεν, ενώ ο Χάπε, θα παραμείνει στην άμυνα της Μπάγιερ Λεβερκούζεν, μετά την άρνηση του προπονητή του να παραχωρηθεί στους πράσινους. Τώρα, η διοίκηση των πράσινων προσανατολίζεται σε άλλες αγορές, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε το συγκεκριμένο. Τέλος, ο Ολυμπιακός περιμένει σήμερα τον Μπλάτση, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Μπάγιεβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα δοκιμάσει τον 21χρονο ομογενή αμυντικό από την Αυστραλία, ο οποίος ανήκει στην Ελλάς Μελβούρνης.

Ο Κέλβιν Σέμπουε συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή και με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ενταχθεί στις τάξεις του γηραιού. Παράλληλα, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε την απόκτηση δύο ακόμη ποδοσφαιριστών, του Λιβεριανού επιθετικού Ντιμπά και του Σέρβου λίμπερο Μπράντιτς.

Με ένα ακόμη ρεκόρ ολοκληρώθηκε στο ΟΑΚΑ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. ''Δράστης'' αυτή τη φορά ο Σπύρος Γιαννιώτης του Ολυμπιακού, ο οποίος συνέτριψε την πανελλήνια επίδοση των 1.500μ. ελεύθερο με 15:46.45. Η παλαιά επίδοση ανήκε στον ίδιο με 15:49.57 από τις 14/3/99.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 495,80, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,74, ελβετικό φράγκο προς 206,91, τη λίρα Κύπρου προς 572,19, δολάριο Καναδά προς 205,23, δολάριο Αυστραλίας 200,85, το γερμανικό μάρκο προς 169,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, γαλλικό φράγκο προς 50,43, και το ευρώ προς 330,80 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η Χρηματιστηριακή Αγορά, στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα αξιόλογα αρχικά τους κέρδη. Στο πρώτο ημίωρο των συναλλαγών το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, "κάθησε" το γενικό δείκτη τιμών έως τα επίπεδα των 4.460 μονάδων (+1,30%). Την αρχική άνοδο τροφοδότησε κυρίως το τέλος του "σίριαλ" της Τραπέζης Εργασίας. Στη συνέχεια όμως εκδηλώθηκαν ρευστοποιήσεις στα blue chips, με αφορμή τις ισχυρές πιέσεις που υπήρχαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και σταδιακά η αγορά υποχώρησε κοντά στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος. Το επενδυτικό ενδιαφέρον, στο μεγαλύτερο μέρος του απορροφήθηκε από τις μετοχές των κατασκευστικών μετοχών (7 μετοχές του κλάδου έκλεισαν στο "limit up") και από μετοχές της Παράλληλης Αγοράς. Η μετοχή της Τραπέζης Εργασίας έκλεισε με πτώση κατά 6% ή 1.948 δρχ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.404,27 μονάδες, έναντι 4.402,42 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας οριακή άνοδο 1,85 μονάδων ή σε ποσοστό 0,04%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 20 έως 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 36 και στο Αιγαίο 23 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 34 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 5 August 1999 - 20:00:15 UTC