Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εξαιρετικά χαμηλή η περιεκτικότητα διοξίνης στα τρόφιμα.
- Ψηφίστηκε το ν/σ για μονιμοποίηση συμβασιούχων-μετατάξεις.
- Τρέχοντα θέματα στη συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Εσωτερικών.
- Στο 2,1% παρέμεινε ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο.
- Θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.
- Πρωτοβουλίες ΕΟΤ για νεκρά ζώα στις εθνικές οδούς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ απέκτησε τον αμυντικό Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς.
- Ο Κέλβιν Σέμπουε θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.
- Ο Ολυμπιακός σταθερά στην πρώτη δεκάδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εξαιρετικά χαμηλή η περιεκτικότητα διοξίνης στα τρόφιμα.

Ελάχιστη ποσότητα διοξίνης περιείχαν τα δείγματα απο γαλακτοκομικά, πουλερικά και κρέατα στα οποία έγινε προληπτικός έλεγχος, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.Tα παραπάνω αποτελέσματα, αναφέρει η ανακοίνωση, αποδεικνύουν ότι η περιεκτικότητα των Ελληνικών προϊόντων ζωικής προέλευσης στις τοξικές ουσίες τύπου Διοξίνης είναι εξαιρετικά χαμηλή συγκριτικά με τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου είναι πολύ πιό αυξημένη.

Ψηφίστηκε το ν/σ για μονιμοποίηση συμβασιούχων-μετατάξεις.

Ολοκληρώθηκε χθές στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο και τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου.Η αρμόδια υπουργός κυρία Βάσω Παπανδρέου,σχολιάζοντας τις δεκάδες βουλευτικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί,δήλωσε ότι αποδέχεται την πρόταση να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα τις ελέγξει μία προς μία.Στο μεταξύ, με συνέχιση των κινητοποιήσεων απειλεί η ΑΔΕΔΥ, που αντιδρά στις υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων.

Τρέχοντα θέματα στη συνάντηση πρωθυπουργού με υπουργό Εσωτερικών.

Δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης ούτε διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Βάσω Παπανδρέου επιστρέφοντας απο την Σίφνο, χθές το μεσημέρι, όπου είχε μεταβεί για σύντομη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές. Η κυβέρνηση δουλεύει, πρόσθεσε η κυρία Παπανδρέου και με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα.

Στο 2,1% παρέμεινε ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο.

Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος τον Ιούλιο παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,1%. όσο και τον Ιούνιο. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προχώρησε στη μείωση κατά 5 δρχ το λίτρο, του ειδικού φόρου κατανάλωσης βενζίνης, για να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Τον Οκτώβριο θα κατατεθεί ο προϋπολογισμος του 2000, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκης.

Θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.

Στην ικανοποίηση του βασικού αιτήματος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για καταβολή δεδουλευμένων προχωρεί το υπουργείο Υγείας για να τους πείσει να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας. Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα αρχίσει η καταβολή των υπερωριών για νυχτερινή απασχόληση και αργίες στο προσωπικό του 166.

Πρωτοβουλίες ΕΟΤ για νεκρά ζώα στις εθνικές οδούς.

Αρχίζει σήμερα η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου που κυκλοφόρησε ο ΕΟΤ, σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ, την Τουριστική Αστυνομία και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τους πολίτες,οι οποίοι εντοπίζουν σκοτωμένα ζώα στις εθνικές οδούς. Το φυλλάδιο,θα διανέμεται στα διόδια των εθνικών οδών. Πρόθεση του ΕΟΤ είναι να συμβάλει στην επίλυση ενός προβλήματος που δυσφημίζει τη χώρα μας διεθνώς και αποτελεί αιτία ατυχημάτων. Τα τραυματισμένα ζώα θα περισυλλέγονται σε συνεργασία με το Κέντρο Περίθαλψης Ζώων

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ απέκτησε τον αμυντικό Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς.

Ο 21χρονος αμυντικός Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου, είναι πλέον παίκτης της ΑΕΚ. Ο Ματιάσεβιτς, που ανήκε στην Βοϊβοντίνα, αποτελεί βασικό στέλεχος της εθνικής ελπίδων της Γιουγκοσλαβίας. Την απόκτηση του νεαρού άσου, που αγωνίζεται στη θέση του αριστερού μπακ, είχε προτείνει ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, που πιστεύει ότι ο Ματιάσεβιτς μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα.

Ο Κέλβιν Σέμπουε θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή.

Ο Κέλβιν Σέμπουε συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή και με την σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ ΑΕΚ θα ενταχθεί στις τάξεις του ``γηραιού``. Παράλληλα, ο Ηρακλής ολοκλήρωσε σήμερα την απόκτηση δύο ακόμη ποδοσφαιριστών, του Λιβεριανού επιθετικού Ντιμπά και του Σέρβου λίμπερο Μπράντιτς.

Ο Ολυμπιακός σταθερά στην πρώτη δεκάδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός σταθερά στην πρώτη δεκάδα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Πειραιά, παραμένει και αυτό το μήνα στο ``Τοπ τεν``, ανεβαίνοντας μάλιστα ξανά στην 8η θέση, σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας στατιστικής. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε και αυτό το μήνα στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η ΑΕΚ έκανε μια μικρή βουτιά και από την 122η έπεσε στην 125η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 306,46 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 495,80, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,74, ελβετικό φράγκο προς 206,91, τη λίρα Κύπρου προς 572,19, δολάριο Καναδά προς 205,23, δολάριο Αυστραλίας 200,85, το γερμανικό μάρκο προς 169,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, γαλλικό φράγκο προς 50,43, και το ευρώ προς 330,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 18 με 33, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 35 και στο Αιγαίο 23 με 31 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική, με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 23 με 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, βορειοδυτικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 21 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 6 August 1999 - 7:00:08 UTC