Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα.
- Δεκάδες άτομα από το Λουτράκι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.
- Σημαντικά στοιχεία από την Αλβανία για τον εντοπισμό κακοποιών.
- Απεγκλωβίστηκαν τα τρία πτώματα από το "Ιάσων".
- Δηλώσεις Γ.Παπαντωνίου για μετοχοποίηση ΔΕΗ,ΕΤΒΑ και Αγροτικής.
- Τη Δευτέρα η κηδεία της Ρίτας Σακελλαρίου από το Α'νεκροταφείο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κύμα καύσωνα θα πλήξει τη χώρα από τη Δευτέρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δημόσιες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα απο μεθαύριο Δευτέρα και θα κορυφωθεί την Τετάρτη. Ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου. Τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα, ενώ οι δήμοι θα έχουν στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενες αίθουσες. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη. Στο μεταξύ, οι κάτοικοι των αστικών κέντρων εγκαταλείπουν όπως-όπως τις πόλεις για τις παραλίες και τις εξοχές της χώρας μας.

Δεκάδες άτομα από το Λουτράκι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Δεκάδες άτομα από το Λουτράκι, εκ των οποίων τα περισσότερα παιδιά, μεταφέρθηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Κορίνθου και το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της λοίμωξης, οι γιατροί υποψιάζονται ως αιτία μόλυνσης το πόσιμο νερό. Δείγματα νερού έχουν σταλεί στην Υγειονομική Επιτροπή για ανάλυση. Κάτοικος του Λουτρακίου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, κατά του δημάρχου της πόλης γιατί θεωρεί τη δημοτική αρχή, ως υπεύθυνη για το πρόβλημα και εκτιμά ότι από τα έργα που γίνονται σε αγωγούς αποχέτευσης έχει μολυνθεί το δίκτυο ύδρευσης.

Σημαντικά στοιχεία από την Αλβανία για τον εντοπισμό κακοποιών.

Σημαντικά στοιχεία, που θα βοηθήσουν την Ελληνική Αστυνομία στην ανακάλυψη και σύλληψη 130 περίπου επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, που δρούν στη χώρα μας, παρέδωσαν, χθές, οι αλβανικές αρχές σε ομάδα της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, που επισκέφθηκαν τα Τίρανα. Σημειώνεται οτι σχετική συμφωνία είχαν υπογράψει πρόσφατα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Αλβανός ομόλογός του.

Απεγκλωβίστηκαν τα τρία πτώματα από το "Ιάσων".

Μετά από περίπου ένα μήνα απεγκλωβίσθηκαν το μεσημέρι τα τρία πτώματα των αγνοουμένων μέσα από το βυθισμένο τουριστικό σκάφος "Ιάσων" στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ανδρέα της Ζακύνθου. Πρόκειται για τη 40χρονη Μάλαμα Κυπαρίσση, τον 11χρονο γιο της Θανάση και την 4χρονη Βασιλική Κοψαχείλη, τις σορούς των οποίων απεγκλώβισαν δύτες ειδικού καταδυτικού σκάφους, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο της Πάτρας για νεκροψία, ενώ στη συνέχεια θα παραδοθούν στους συγγενείς τους.

Δηλώσεις Γ.Παπαντωνίου για μετοχοποίηση ΔΕΗ,ΕΤΒΑ και Αγροτικής.

Ως το 2001 θα έχει ολοκληρωθεί η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΤΒΑ και της Αγροτικής Τράπεζας και θα έχει εισαχθεί στρατηγικός επενδυτής στην Εμπορική Τράπεζα. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στον "Επενδυτή" ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου. Αποκλείει μείωση του ΦΠΑ και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του ότι θα συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, χωρίς να ληφθούν άλλες αποφάσεις πλην της μείωσης κάποιων ακόμη εμμέσων φόρων. Ο κ.Παπαντωνίου προαναγγέλει τα πρώτα μικρά βήματα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής με τον προϋπολογισμό του 2000.

Τη Δευτέρα η κηδεία της Ρίτας Σακελλαρίου από το Α'νεκροταφείο.

Τη Δευτέρα κηδεύεται απο το Α'νεκροταφείο Αθηνών η Ρίτα Σακελλαρίου, η οποία έχασε χθές τη μάχη με τον καρκίνο στο θεραπευτήριο "Υγεία" , όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Η Ρίτα Σακελλαρίου γεννήθηκε πριν απο 75 χρόνια στη Σητεία της Κρήτης και ξεκίνησε την καρριέρα της στο τραγούδι το 1962.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ρυθμό ρελαντί και με το μυαλό στον αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, οι παίχτες της ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 6-1 επί του Αιγάλεω, για την πρώτη φάση του κυπέλλου Ελλάδος. Η Ενωση, έδειξε έτοιμη για τον αγώνα με την ΑΙΚ, ικανοποίησε και ειδικά ο Τσίριτς, που πέτυχε και τρία τέρματα, ενώ παρουσίασε και πάλι κενά από τη δεξιά πλευρά που καλύπτει ο Λάκης.

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Παναθηναϊκός, στον προτελευταίο φιλικό αγώνα του στην Ιταλία, όπου συνέτριψε με 12-0 την ερασιτεχνική Πίντζολο. Τα γκολ των ``πρασίνων`` σημείωσαν οι Κόλα (8'), Πφλίπσεν (10'), Νασιόπουλος (12'), Ασάνοβιτς (24'-πέναλτι), Καραγκούνης (26'), Ηπειρώτης (35'), Σιμπνιέφσκι (55', 65'), Βαζέχα (58', 74'), Μίκλαντ (59') και Μπασινάς (83').

Τα Τρίκαλα σε αγώνα της πρώτης ημέρας για τον 8ο όμιλο του κυπέλλου Ελλάδος, νίκησαν στο γήπεδό τους με 2-0 τον ΑΟ Καρδίτσας. Και τα δύο τέρματα των Τρικάλων πέτυχε ο Χλωρός (25', 32').

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων στον πρώτο αγώνα της για το βαλκανικό πρωτάθλημα, που γίνεται στην Τουρκία, νίκησε 2-1 την Αλβανία. Τα γκολ της εθνικής μας πέτυχαν οι Καψάλης (6') και Κούσας (64'), ενώ σκόρερ της αλβανικής ομάδας ήταν ο Γκιονάϊ (44').

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,51 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 498,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,14, ελβετικό φράγκο προς 206,66, τη λίρα Κύπρου προς 572,46, δολάριο Καναδά προς 205,80, δολάριο Αυστραλίας 201,63, το γερμανικό μάρκο προς 169,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, γαλλικό φράγκο προς 50,47, και το ευρώ προς 331,10 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα. Στα δυτικά η ορατότητα θα είναι το πρωί τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασιά θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 20 με 36 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 39 και στα νησιά του Αιγαίου 25 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 38 και 22 με 36 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 7 August 1999 - 19:00:13 UTC