Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα για τον ελληνικό στρατό.
- Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα του καύσωνα.
- Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Βασιλικά Σαλαμίνας.
- Τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή, λίγο έξω από τη Ξάνθη.
- Νέα αύξηση στα επιτόκια των κρατικών τίτλων.
- Ατυχος ήταν ο επίδοξος ληστής της Αγροτικής τράπεζας στην Καλλιθέα.
- Αύριο η τελευταία έκλειψη Ηλίου για τη χιλιετία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα για τον ελληνικό στρατό.

Την ώρα που διεκομίζετο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, εξέπνευσε ο ανθυποπλοίαρχος της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, Διονύσης Πετσάλης, 27 ετών, ο οποίος τραυματίσθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης άλματος με αλεξίπτωτο από ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ, στην Πάχη Μεγάρων. Σοβαρά τραυματισμένος με κατάγματα στα κάτω άκρα και τη σπονδυλική στήλη, νοσηλεύεται στο 401 ο 27χρονος κελευστής Χρήστος Γκιόκας. Το δυστύχημα συνέβη όταν μπλέχτηκαν οι θόλοι των δύο αλεξίπτωτων, με αποτέλεσμα να πέσουν από ύψος 400 μέτρων.

Χωρίς προβλήματα η πρώτη ημέρα του καύσωνα.

Αρκετά προετοιμασμένοι εμφανίσθηκαν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, δεύτερη ημέρα του καύσωνα, καθώς εφάρμοσαν τις οδηγίες των αρμοδίων να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να κάνουν δροσερά ντους και να πίνουν πολλά υγρά κυρίως νερό. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και το ΕΚΑΒ, ενώ οι παραλίες του ΕΟΤ θα παραμένουν ανοικτές μέχρι την Κυριακή έως τις 12 τα μεσάνυκτα, ενώ από τις 8 το βράδι θα είναι ελεύθερη η είσοδος.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στα Βασιλικά Σαλαμίνας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε πευκόφυτα που καίει και σπίτια στα Βασιλικά Σαλαμίνας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 80 άνδρες, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Αλλη μία πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή τη φορά στα Χανιά, στη θέση Σάσσαλος, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση. Επί τόπου βρίσκονται 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή, λίγο έξω από τη Ξάνθη.

Ενα άτομο σκοτώθηκε και τέσσερα τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε, λίγο έξω από την Ξάνθη, στον εθνικό δρόμο προς την Καβάλα. Νεκρή είναι η Ευαγγελία Καφετζή 62 χρόνων και τραυματίες ο σύζυγός της Αθανάσιος, 63 χρόνων, ο αδελφός του Γιώργος Καφετζής 52 χρόνων ιερέας, ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου Χαράλαμπος Καλανταίδης 72 χρόνων συνταξιούχος και η σύζυγός του Αθηνά 63 χρόνων.

Νέα αύξηση στα επιτόκια των κρατικών τίτλων.

Νέα σημαντική αύξηση επιτοκίου σημειώθηκε σε δημοπρασία κρατικών τίτλων λόγω κυρίως των συνθηκών στις διεθνείς αγορές. Κατά τη σημερινή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων ποσού 30 δισ.δρχ., που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το μέσο σταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε σε 9, 88%, σημειώνοντας μεγάλη άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων στις 8/6/99, όταν είχε διαμορφωθεί στο 9,02%.

Ατυχος ήταν ο επίδοξος ληστής της Αγροτικής τράπεζας στην Καλλιθέα.

Ατυχος στάθηκε ο επίδοξος ληστής, ο οποίος εισέβαλε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στην Καλλιθέα και με την απειλή όπλου απέσπασε 3 εκατ. δραχμές. Φεύγοντας όμως παραπάτησε και έπεσε στο πάτωμα με αποτέλεσμα να τα χάσει και να τραπεί σε φυγή, εγκαταλείποντας το πιστόλι και τα χρήματα. Πλήρωμα περιπολικού που τυχαία περνούσε κοντά από την τράπεζα, τον συνέλαβε. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κοντόπουλο, συνταξιούχο τραπεζικό.

Αύριο η τελευταία έκλειψη Ηλίου για τη χιλιετία.

Το τελευταίο σπάνιο φαινόμενο της χιλιετίας που φεύγει, αποτελεί η αυριανή ολική έκλειψη Ηλίου την οποία περιμένουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γη. Στη χώρα μας η έκλειψη θα είναι ορατή από τις 12.40 έως τις 15.35 . Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη για την όραση την παρακολούθηση του φαινομένου με γυμνό μάτι ή από τηλεσκόπιο, προειδοποιώντας ακόμα και για σοβαρά εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενα γρήγορο γκολ και αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του θέλει ο προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, όπως τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με τον συνάδελφό του της ΑΙΚ Στοκχόλμης, Στιούαρτ Μπάξτερ, ενόψει του αγώνα των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οσον αφορά τον Μπάξτερ, παρουσιάστηκε με τη γνωστή συγκρατημένη αισιοδοξία, επεσήμανε ,ότι τον προβληματίζει ο καύσωνας που επικρατεί στη χώρα μας, ενώ υπογράμμισε, ότι θα χρησιμοποιήσει σίγουρα το νέο απόκτημα της ομάδας του, τον Αντρέας Αντερσον, στον οποίο έχουν ``επενδυθεί`` πολλές ελπίδες.

Το ``πράσινο φως`` από το γιατρό του Παναθηναϊκού, Αργύρη Μήτσου πήρε ο Νάντο Τζεντίλε να ξεκινήσει και πάλι την προετοιμασία. Ετσι ο Ιταλός μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες ένα πρόβλημα με τη μέση του, θα βρίσκεται την Πέμπτη στη Ρόγκλα της Σλοβενίας, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων προκρίθηκε στον τελικό του βαλκανικού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τουρκία, μετά τη νίκη που πέτυχε σήμερα επί της Ρουμανίας με 4-2. Η εθνική μας πήρε έτσι την πρώτη θέση στον όμιλό της και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη διοργανώτρια Τουρκία. Δύο τέρματα γιά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ο Καλατζής (27', 45') και από ένα οι Κοσμάς (58') και Καψάλης (70'), ενώ η ελληνική ομάδα είχε και ένα δοκάρι στο 30' σε προσπάθεια του Κοσμά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,45 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 497,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,77, ελβετικό φράγκο προς 207,04, τη λίρα Κύπρου προς 571,18, δολάριο Καναδά προς 205,07, δολάριο Αυστραλίας 200,56, το γερμανικό μάρκο προς 169,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,57, και το ευρώ προς 331,75 δραχμές.

Υψηλές θερμοκρασίες επεκράτησαν και σήμερα στη Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών ``κατέρριψε`` το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ των 4.528,97 μονάδων, που είχε σημειωθεί στις 22/7/99, καταγράφοντας το 35ο ιστορικό ρεκόρ από τις αρχές του έτους. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 4.585,26 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 73,29 μονάδων ή σε ποσοστό 1,62%. Από τις αρχές του έτους, ο δείκτης παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 67, 50%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, ενώ στα δυτικά το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και την ημέρα για λίγο στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 23 με 41 και πιθανόν τοπικά 42 και στα νησιά του Αιγαίου 26 με 37 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 40 και πιθανόν 41 και 24 με 39 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 10 August 1999 - 19:00:14 UTC