Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 15/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου.
- Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.
- Θύματα εθνοκάθαρσης, χαρακτήρισε τους Σέρβους ο υπουργός Αμυνας.
- Εκτός κινδύνου ο 49χρονος γυμναστής που χτύπησε στον Ολυμπο.
- Ποινική δίωξη εναντίον τριών αστυνομικών για ξυλοδαρμό πολίτη.
- Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εμπορία ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό πήρε ο Αναγνώστου στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.
- Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά,ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο.
- Μπάσκετ: Νίκη Ολυμπιακού επί της Λιβόρνο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε όλη τη χώρα, η Κοίμηση της Θεοτόκου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων όπως κάθε χρόνο η Πάρος η Τήνος και η Παναγία Σουμελά. Στις εκδηλώσεις της Πάρου παρέστησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο υπουργός Αμύνης παρέστη στις εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά, και στην Τήνο ο υπουργός Γεωργίας.

Χωρίς προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου στα δύο εθνικά δίκτυα. Η τροχαία βρίσκεται επί ποδός για να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, όπου επιστρέφουν οι πιστοί κυρίως από την Πάρο και την Τήνο. Και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη, καθώς σε 180 τροχαία δυστυχήματα σκοτώθηκαν 21 άτομα και 250 τραυματίσθηκαν.

Θύματα εθνοκάθαρσης, χαρακτήρισε τους Σέρβους ο υπουργός Αμυνας.

Η Ελλάδα απαιτεί να σταματήσει αμέσως η πολιτική της εθνικής κάθαρσης σε βάρος των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, τόνισε από την Παναγία Σουμελά ο υπουργός Αμύνης και χαρακτήρισε θύματα εθνοκάθαρσης τους πρόσφυγες στην Κύπρο και κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εκτός κινδύνου ο 49χρονος γυμναστής που χτύπησε στον Ολυμπο.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης, μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο 49χρονος γυμναστής Κώστας Παρλαπάνης ο οποίος γλύστρισε και έπεσε σε χαράδρα στον Ολυμπο. Ο Παρλαπάνης φέρει κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και στα πλευρά. Η 19χρονη κόρη του Αλεξάνδρα, που ήταν παρούσα την ώρα του ατυχήματος, έχει υποστεί σοκ.

Ποινική δίωξη εναντίον τριών αστυνομικών για ξυλοδαρμό πολίτη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τρείς αστυνομικοί για τον αναίτιο άγριο ξυλοδαρμό πολίτη, μέσα στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών της Ρόδου. Δράστες είναι οι αστυνομικοί Δημήτρης Θεοδωρογλάκης, Αριστείδης Μιχαηλίδης και Μανώλης Παπαδάκης, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, για τον άγριο ξυλοδαρμό του 37χρονου υπαλλήλου του Καζίνου Γιάννη Κεφαλιανού. Η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για εμπορία ναρκωτικών.

Δύο άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών. Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Αθάνατο, 29 χρόνων και τον Αλβανό Νίκο Ράπο, 36 χρόνων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 61 γραμμάρια ηρωίνης και 700.000 δρχ. Και οι δύο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό πήρε ο Αναγνώστου στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής μας της Ελληνορωμαϊκής πάλης Φάνης Αναγνώστου στην κατηγορία των 85 κιλών του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων που γίνεται στο Βουκουρέστι, ενώ ο Ξενοφώντας Κουτσιούμπας κέρδισε το ασημένιο στα 130κ. Ο Αναγνώστου νίκησε στον τελικό των 85κ με 5- 0 στα σημεία τον Γερμανό Καρλ. O Κουτσιούμπας στα 130κ έχασε δύσκολα στον τελικό από το Ρώσο Πατράκοφ με 3-2 μετά από παράταση.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά,ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο.

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φορά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από τον Ιανουάριο. Ο Κύπριος επιθετικός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή σε δηλώσεις του στο MEGA, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ενώ διευκρίνισε: ``Είναι η μόνη ομάδα που έχει ενδιαφερθεί πραγματικά για μένα``.

Μπάσκετ: Νίκη Ολυμπιακού επί της Λιβόρνο

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 80-76 (ημ:43-35) την Λιβόρνο στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Ιταλία. Ο Κρις Μόρις με 17 πόντους και ο Ντράγκαν Τάρλατς με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των "ερυθρολεύκων".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 17 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 35 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 33 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 15 August 1999 - 17:00:16 UTC