Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκατόμβη νεκρών απο σεισμό 6,7 ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία.
- Ανοδος στα Χρηματιστήρια Αθήνας και Λευκωσίας.
- Επιστρέφει ο πρωθυπουργός απο τις διακοπές του.
- Απλοποίηση διαδικασιών έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.
- Ολιγοήμερες διακοπές του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.
- Σε λειτουργία το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη.
- Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε ζώα στη Ροδόπη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη θέση πήρε η ελληνική ομάδα κολύμβησης Νέων-Νεανίδων.
- Η εθνική μας ποδοσφαίρου επικράτησε με 3-2 του Μεξικού.
- Εληξε τα μεσάνυχτα η μεταγραφική περίοδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκατόμβη νεκρών απο σεισμό 6,7 ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον καταστροφικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σάρωσε τα ξημερώματα την δυτική Τουρκία. Ο υπουργός Εσωτερικών,Σααντετίν Ταντάν ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 200 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT. Τα περισσότερα θύματα είναι στην βιομηχανική πόλη του Ισμίτ (Νικομήδεια) όπου ισοπεδώθηκαν ολόκληρα τετράγωνα. Επλήγησαν επίσης η Προύσα, το Εσκί Σεχίρ,η Κωνσταντινούπολη και ο Σαγγάριος.Ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να είναι ήρεμοι και να μην εισέρχονται στα κατεστραμμένα κτίρια.

Ανοδος στα Χρηματιστήρια Αθήνας και Λευκωσίας.

Η Σοφοκλέους συνεχίζει να ζεί μέρες ευδαιμονίας καθώς ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατέγραψε χθές το 39ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του έτους. Ετσι, χθές έκλεισε στις 4.884,22 μονάδες έναντι 4.799,62 μονάδων της προηγούμενης καταγράφοντας άνοδο 84,60 μονάδες ή ποσοστό 1,76%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 220,632 δισεκατομμύρια δραχμές. Ανοδική ήταν και η πορεία στο Χρηματιστήριο της Λευκωσίας παρουσιάζοντας εντυπωσιακό άλμα 126,6 μονάδες ή 9%.

Επιστρέφει ο πρωθυπουργός απο τις διακοπές του.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ολοκληρώνοντας τις διακοπές του επιστρέφει σήμερα απο τη Σίφνο και σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, για θέματα που αφορούν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στις 4 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και σειρά κυβερνητικών και κομματικών επαφών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Επίσης, είναι προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του κ. Σημίτη στα Τίρανα , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου.

Απλοποίηση διαδικασιών έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Τις κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών για απλοποίηση του φορολογικού συστήματος,γνωστοποίησε μέσω επιστολής του σε όλους τους εφόρους ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης Φορολογικής Ενημερότητας, των εντύπων φορολογίας, των πιστοποιητικών που ζητά η εφορία καθώς και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Με την επιστολή του ο κ. Δρύς ζητά απο τους εφόρους να έχουν ως πρώτιστο μέλημά τους την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Ολιγοήμερες διακοπές του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του Νατάσα και στελέχη του κόμματός του, πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη και σήμερα θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα. Χθές επισκέφθηκε την Ελούντα στη Σητεία καθώς και την Ιερά Μονή Τοπλού. Ακολούθως μετέβη στο Φοινικόδασος "Βάι" και αργότερα στον Αγιο Νικόλαο. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη της εβδομάδας.

Σε λειτουργία το νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη.

Αρχισε χθές με καθυστέρηση δύο και πλέον χρόνων, η λειτουργία του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη. Στα βιβλία του καταχωρήθηκαν τα πρώτα 25 ονόματα ασθενών. Στο νοσοκομείο λειτουργούν 14 εξωτερικά ιατρεία, 6 εργαστήρια και μία μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία έκαναν αιμοκάθαρση 3 νεφροπαθείς. Το προσωπικό αποτελείται από 43 γιατρούς και 157 νοσηλευτές.

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε ζώα στη Ροδόπη.

Ορροθετικά βρέθηκαν δέκα δείγματα αιμοληψιών που έγιναν σε εκτροφές μικρών και μεγάλων ζώων στα χωριά Ανω και Κάτω Καμπή, Μελίτενα και Αρανιά του νομού Ροδόπης, που παρουσίαζαν εμφανή συμπτώματα καταρροϊκού πυρετού. Τα ασθενή ζώα θα θανατωθούν με ευθύνη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, προκειμένου να αποφευχθεί εξάπλωση της επιζωοτίας και σε άλλες κτηνοτροφικές μονάδες. Κρούσματα της ίδιας επιζωοτίας εμφανίστηκαν σε εκτροφές των χωριών Μάνδρα, Ρούσα, Πεντάλοφος και Μεγάλο Δέρειο του νομού Εβρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη θέση πήρε η ελληνική ομάδα κολύμβησης Νέων-Νεανίδων.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ελληνική εθνική ομάδα κολύμβησης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων, που έγινε στο Πιτέστι της Ρουμανίας. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε συνολικά 20 χρυσά μετάλλια, 18 ασημένια και 12 χάλκινα.Στη γενική βαθμολογία η ομάδα μας συγκέντρωσε 504 βαθμούς και ακολούθησαν Ρουμανία 419, Τουρκία 307, Βουλγαρία 218, Γιουγκοσλαβία 75, Κύπρος 33, Βοσνία 23 και Μολδαβία 5.

Η εθνική μας ποδοσφαίρου επικράτησε με 3-2 του Μεξικού.

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ιδίως στο τελευταίο 40λεπτο της συνάντησης,η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου επικράτησε με 3-2 της αντίστοιχης του Μεξικού, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στην Ξάνθη. Τα γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος πέτυχαν οι Νινιάδης (21'), Μαυρογεννίδης (61'), Γεωργάτος (69'), ενώ για τους Μεξικάνους σκόραραν οι Μάρκες (49') και Ρόχας (50')

Εληξε τα μεσάνυχτα η μεταγραφική περίοδος.

Περνάμε στο "μεταγραφικό μέτωπο", όπου το θερμόμετρο ανέβηκε στο ζενίθ, καθώς τα μεσάνυχτα εξεπνευσε η μεταγραφική περίοδος. Ενθουσιασμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά την απόκτηση και του Δανού διεθνή αμυντικού,Ρένι Χένρικσεν. Στην απόκτηση του Ντράγκαν Ραντόϊσιτς προχώρησε η διοίκηση του Αρη. Αλλη μία σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε ο Πανιώνιος. Το νέο απόκτημα των "κυανέρυθρων",είναι ο Ισπανός αμυντικός, Σάντσεζ Μασέδα. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ προστέθηκε ο Γεωργιανός άσος Τετράτζε και ο Αυστραλός, με κροατικές ρίζες, τερματοφύλακας, Αντε Κόβιτς.Τέλος στην ομάδα της Ξάνθης θα συνεχίσει την καριέρα του,ο Πάρης Ζουμπούλης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 23 με 33 βαθμούς. Αίθριο καιρό με βόρειους ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 36 και 21 με 34 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 17 August 1999 - 7:00:16 UTC