Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από τον σεισμό.
- Αντιδράσεις Τύπου-κόσμου κατά τουρκικής κυβέρνησης.
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος για ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Πρόγραμμα υπουργείου Παιδείας για μετεξεταστέους.
- Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό Γιάννο Παπαντωνίου.
- Επίσκεψη αύριο του πρωθυπουργού στην Αλβανία.
- Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία από τον σεισμό.

Σε απέραντο νεκροταφείο έχει μετατραπεί η βορειοδυτική Τουρκία, καθώς οι νεκροί από τον φονικό σεισμό αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40.000, αφού υπολογίζονται ότι κάτω από τα ερείπια πρέπει να βρίσκονται περίπου 30.000 άτομα. Οι τουρκικές αρχές άρχισαν να δίνουν εντολή στα ξένα σωστικά συνεργεία να εγκαταλείψουν το έργο τους, κρίνοντας οτι μετά από τόσες ημέρες αποκλείεται να υπάρχουν επιζώντες, αν και μετά από τόσες μέρες ανασύρθηκε ζωντανό ένα τρίχρονο αγοράκι και μια γυναίκα.

Αντιδράσεις Τύπου-κόσμου κατά τουρκικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του Τύπου και του κόσμου κατά της κυβέρνησης και ζητείται η παραίτηση του υπουργού Υγείας, τον οποίο κατηγορούν για ανικανότητα να βοηθήσει αποτελεσματικά τους σεισμοπαθείς. Στο μεταξύ, οι τουρκικές αρχές απέδωσαν σε παρερμηνεία το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε βοήθεια από την Ελλάδα και την Αρμενία σε αίμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ελλάδα θα άρει το βέτο της στην κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας, αν και χαρακτήρισε το θέμα πρόωρο. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν, αλλά διαπιστώθηκε πως υπάρχει ένα μεγάλο απόθεμα φιλίας μεταξύ των δύο λαών και αυτό ανοίγει την προοπτική μιας ειρηνικής συνύπαρξης. Εξέφρασε την ελπίδα οτι μέσα απο αυτή την τραγωδία θα αναδυθεί μια προοπτική ειρήνης, συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας.

Πρόγραμμα υπουργείου Παιδείας για μετεξεταστέους.

Από τις 2 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β'Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Σημειώνεται ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τις 26 του μηνός θα γίνονται επαναλήψεις για την κάλυψη των κενών. Ο κ. Αρσένης επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό Γιάννο Παπαντωνίου.

Η πορεία της οικονομίας, με αιχμή τον πληθωρισμό και το πακέτο των φοροαπαλλαγών, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, εξετάσθηκε σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου. Το θέμα της οικονομίας θα είναι επίσης το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή στην κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπό διευρυμένη σύνθεση, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την κατανομή των κονδυλίων από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Επίσκεψη αύριο του πρωθυπουργού στην Αλβανία.

Συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, που θα πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στα Τίρανα. Στις συνομιλίες αναμένεται να συζητηθεί η πορεία των διμερών σχέσεων, το θέμα της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Το Σάββατο ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί στις Πρέσπες με τον ομολογό του της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Γκεοργκιέφσκι.

Συνελήφθη ζευγάρι αλλοδαπών για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία.

Ενα ζευγάρι αλλοδαπών συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, γιατί είχαν διαπράξει κλοπές σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της χώρας. πρόκειται για έναν 29χρονο Γάλλο και την 22 χρονη Ισπανίδα φίλη του, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα αξίας οκτώ εκατομμυρίων δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κόντρα στην ΕΠΑΕ μεταξύ του αντιπροέδρου, Βίκτωρα Μητρόπουλου και του προέδρου, Κώστα Αλαμάνου, καλά κρατεί. Ο πρώτος με επιστολή του την Παρασκευή προς το δεύτερο, του ζήτησε τη σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Πέμπτη με 5 θέματα, τονίζοντας ότι έχει την εξουσιοδότηση και επτά ακόμη μελών.Μετά από αυτό σήμερα ο κ. Αλαμάνος προχώρησε στην σύγκλιση του ΔΣ της ΕΠΑΕ την Πέμπτη ενώ εκτός από τα 5 θέματα έθεσε στην ημερήσια διάταξη δύο ακόμη, οικονομικής φύσης.

Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων Γιάννης Κόλλιας επέλεξε 20 παίκτες για τα ματς με Νορβηγία (3/9) και Αλβανία (7/9) για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Κοτσόλη,Αλεξόπουλο, Καραγκούνη (ΠΑΟ), Γκουλιό, Νάστο (Λάρισα), Χατζηζήση (Καβάλα),Καφφέ, Κουλακιώτη,(ΠΑΟΚ), Μοσχογιάννη, Γκαλαμέλο (Πανηλειακός), Καρτάλη, Πατσατζόγλου(Ξάνθη), Γραμμόζη (Αμβούργο), Χούτο (Ρόμα),Σταυρακάκη(ΟΦΗ) Κωνσταντινίδη(ΑΕΚ), Τζιωρτζιόπουλο, Κυριαζή(Ηρακλής), Λιολίδη, Κατσιαρός (Αρης)

Ο νεαρός πρωταθλητής μας της Ελευθέρας πάλης, Νίκος Λοϊζίδης, στα 69 κιλά, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, που έγινε στην Αυστραλία. Ο Λοϊζίδης μετά από τρεις νίκες έφθασε στον τελικό, όπου έχασε 3-2 στα σημεία από τον Κορεάτη, Κι. Εξάλλου ο Θεόφιλος Αμπατζής στα 130 κιλά, κατάφερε να φθάσει στο ''μικρό τελικό'', όπου ηττήθηκε 3-0 στα σημεία από τον Κινέζο Κόε και κατέλαβε την 4η θέση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,69 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 280,45, ελβετικό φράγκο προς 207,50, τη λίρα Κύπρου προς 573,35, δολάριο Καναδά προς 208,48 δολάριο Αυστραλίας 198,79 το γερμανικό μάρκο προς 169,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, γαλλικό φράγκο προς 50,53, και το ευρώ προς 331,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στο Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στη Θεσσαλία, την Αν.Στερεά και την Αν. Πελοπόνησο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 17 ως 28 βαθμούς, στα δυτικά 19 με 33 και στις υπόλοιπες περιοχές απο 22 ως 32 βαθμούς Κελσίου. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 31 και 19 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 23 August 1999 - 18:00:11 UTC