Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταμάτησαν το έργο διάσωσης τα ξένα συνεργεία στην Τουρκία.
- Διαψεύδει η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προκλητικές δηλώσεις.
- Στα Τίρανα σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Μήνυμα-Πρόγευση της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια στη ΔΕΘ.
- Αύριο σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας.
- Απο 2 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές εξετάσεις για Β'Λυκείου.
- Την άρση του ελληνικού βέτο στην ΕΕ για Τουρκία ζητεί ο Μητσοτάκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δεύτερο μετάλιο για την Ελλάδα απο την Αναστασία Κελεσίδου.
- Το ρεκόρ Ευρώπης στον ανοικτό στίβο ο επόμενος στόχος της Θάνου.
- Αύριο ο επαναληπτικός ΑΙΚ Στοκχόλμης-ΑΕΚ, στη Σουηδία.
- Ο Ιρλανδός σέντερ Νταν Ο'Σάλιβαν είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταμάτησαν το έργο διάσωσης τα ξένα συνεργεία στην Τουρκία.

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση αναμένουν οι επιστήμονες στην Τουρκία αποκάλυψε ο σεισμολόγος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος που συνόδευσε την ελληνική αποστολή διάσωσης, που εστάλη στη σεισμόπληκτη περιοχή. Στο μεταξύ, ο αριθμός των θυμάτων θα ξεπεράσει τους 40.000 δεδομένου οτι οι τουρκικές αρχές παρά το γεγονός οτι περισσότερα απο 30.000 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται απεφάσισαν να δοθεί τέλος στο έργο της διάσωσης και να ξεκινήσουν οι εκσκαφές.

Διαψεύδει η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προκλητικές δηλώσεις.

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα διέψευσε τις δηλώσεις στις οποίες φέρεται οτι προέβη ο υπουργός Υγείας της χώρας της Οσμάν Ντουρμούς. Οπως μεταδόθηκε, ο Ντουρμούς δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι ``δεν θέλουμε ελληνικό αίμα``, αναφερόμενος στους Ελληνες αιμοδότες``, ενώ ισχυρίστηκε ότι ``οι ξένοι δεν γνωρίζουν την τουρκική πραγματικότητα``. Η τουρκική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και επαναλαμβάνει την ευγνωμοσύνη της χώρας της για τη βοήθεια και την υποστήριξη που προσέφερε η Ελλάδα.

Στα Τίρανα σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η σταθερότητα και η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων αλλά και το θέμα των μεταναστών αναμένεται να απασχολήσουν τις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στα Τίρανα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Αλβανίας. Σε συνέντευξή του στο Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει οτι η "συνεργασία -ανάπτυξη -σεβασμός των συνόρων -ειρήνη και ομαλότητα είναι για μας οι άξονες μιας νέας εποχής για την περιοχή".

Μήνυμα-Πρόγευση της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια στη ΔΕΘ.

Πρόγευση του λόγου, που θα εκφωνήσει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αποτελεί το καθιερωμένο μήνυμα, που έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προς τη Διοίκηση της ΔΕΘ με αφορμή την επικείμενη 64η διοργάνωση. Στο μήνυμα υπενθυμίζει οτι η οικονομία άντεξε όχι μόνο την κρίση της Ασίας και της Ρωσίας αλλά και του πολέμου στο Κόσσοβο. Παρουσίασε δε ραγδαία βελτίωση. Εχουμε δημιουργήσει, αναφέρει, μια οικονομία ανθεκτική, συνεκτική και δυναμική.

Αύριο σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη, όπου θα εξεταστεί η πορεία της οικονομίας και οι προοπτικές της. Την Παρασκευή στην κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάσει υπό διευρυμένη σύνθεση, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την κατανομή των κονδυλίων από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Απο 2 Σεπτεμβρίου οι επαναληπτικές εξετάσεις για Β'Λυκείου.

Από τις 2 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές της Β'Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Σημειώνεται ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά μέχρι τις 26 του μηνός θα γίνονται επαναλήψεις για την κάλυψη των κενών. Ο κ. Αρσένης επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Την άρση του ελληνικού βέτο στην ΕΕ για Τουρκία ζητεί ο Μητσοτάκης.

Την αρση του ελληνικού βέτο για το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Ευρωπαικής Ενωσης προς την Τουρκία, ζήτησε με αποκλειστική του συνέντευξη στην τηλεόραση CRETA ο πρωην Πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεύτερο μετάλιο για την Ελλάδα απο την Αναστασία Κελεσίδου.

Δεύτερο μετάλλιο γιά την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης. Η Αναστασία Κελεσίδου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην Δισκοβολία με βολή 66 μέτρων και 5 εκατοστών, ενώ το χρυσό κατέκτησε η Γερμανίδα Φράνκα Ντίτς με 68.14 μέτρα και το χάλκινο η Ρουμάνα Νικολέτα Γκράσου με 65.35μ. Επίσης, στον τελικό της Δισκοβολίας η Στέλλα Τσικούνα, ήταν 8η με 63.43 και η Κατερίνα Βόγγολη 11η με61.00μ.

Το ρεκόρ Ευρώπης στον ανοικτό στίβο ο επόμενος στόχος της Θάνου.

Το ρεκόρ Ευρώπης που έχει η Κριστίν Αρόν με 10.73 στον ανοικτό στίβο και το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό, είναι οι επόμενοι στόχοι της Κατερίνας Θάνου, σύμφωνα με τον προπονητή της, Χρήστο Τζέκο. ''Είμαστε πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ του κλειστού.Ισως γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα'', δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ``ταχύτερης λευκής`` αθλήτριας του πλανήτη.

Αύριο ο επαναληπτικός ΑΙΚ Στοκχόλμης-ΑΕΚ, στη Σουηδία.

Ο Βλαντιμίρ Ματιάσεβιτς φαντάζει ο επικρατέστερος υποψήφιος να αντικαταστήσει τον τραυματία Μιχάλη Καψή στον επαναληπτικό ΑΙΚ Στοκχόλμης- ΑΕΚ, που θα γίνει την Τετάρτη στο ``Ρασούντα``. Ο Καψής τραυματίστηκε στον αγώνα κυπέλλου με τον ΑΟ Καρδίτσας. Πάντως, θα ακολοθουθήσει την αποστολή που αναχωρεί το πρωί για τη Σουηδία, ελπίζοντας σ'ένα θαύμα.

Ο Ιρλανδός σέντερ Νταν Ο'Σάλιβαν είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Ιρλανδός σέντερ Νταν Ο'Σάλιβαν είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ. Η ``κιτρινόμαυρη`` ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του παίκτη ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο.Ο Ο' Σάλιβαν, που έχει περάσει στο παρελθόν και από τις δύο μεγάλες ομάδες της Μπολόνια, θα μεταβεί στο Βελιγράδι για να ενταχθεί στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,69 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 280,45, ελβετικό φράγκο προς 207,50, τη λίρα Κύπρου προς 573,35, δολάριο Καναδά προς 208,48 δολάριο Αυστραλίας 198,79 το γερμανικό μάρκο προς 169,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, γαλλικό φράγκο προς 50,53, και το ευρώ προς 331,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στο Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει νεφώσεις με σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και Πελοπόνησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 28, στα δυτικά 19 με 33 και στις υπόλοιπες περιοχές 22 με 32 βαθμούς. Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 31 και 19 με 27 βαθμούς αντίστοιχα,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 24 August 1999 - 7:00:10 UTC