Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 30/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποδοχή ηρώων για τους τρεις λαμπρούς παγκόσμιους πρωταθλητές μας.
- Ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς.
- Συναντήσεις με τους Παπούλια-Χαραλαμπόπουλο είχε ο Γ.Παπανδρέου.
- Φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης ανακουφίζουν τους μικρομεσαίους.
- Τραγικό θάνατο βρήκε υπάλληλος του Δήμου Πόρου.
- Με τον Κ.Στεφανόπουλο συναντήθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
- Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση μίας 16χρονης Ρουμάνας.
- Προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποδοχή ηρώων για τους τρεις λαμπρούς παγκόσμιους πρωταθλητές μας.

Υποδοχή ηρώων επεφυλάχθηκε στους τρεις αθλητές μας, που επέστρεψαν το απόγευμα στην Αθήνα, μετά το θρίαμβό τους στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλλης, όπου ανέβασαν τη χώρα μας στην τέταρτη Θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Φανερά συγκινημένοι η Μιρέλα Μανιάνη-Τζελίλη, που πήρε το χρυσό στον ακοντισμό, ο Κώστας Γκατσιούδης που πήρε το αργυρό, επίσης στον ακοντισμό και η Κατερίνα Θάνου, που άνοιξε το χορό των μεταλλίων, με το χάλκινο στα 100 μέτρα, υποσχέθηκαν ανάλογες επιτυχίες και συγκινήσεις στο μέλλον.

Ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το απόγευμα η περιοχή των Πετραλώνων, καθώς σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, κατάφεραν να συλλάβουν πέντε αλλοδαπούς, τρεις Αλβανούς και δύο Ιρακινούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 κιλά χασίς.

Συναντήσεις με τους Παπούλια-Χαραλαμπόπουλο είχε ο Γ.Παπανδρέου.

Συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Κάρολο Παπούλια και Γιάννη Χαραλαμπόπουλο είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα συνεχίσει τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει του άτυπου συμβουλίου της ΕΕ το Σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί και η οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τον σεισμό. Αλλο η βοήθεια και άλλο η άρση του ελληνικού βέτο, τονίζει η ΝΔ, ενώ κατηγορηματικά αντίθετος με την άρση του βέτο τάχθηκε, με σκληρή γλώσσα και ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης ανακουφίζουν τους μικρομεσαίους.

Πακέτο φορολογικών μέτρων με στόχο τη συγκράτηση του πληθωρισμού και την ανακούφιση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, θα εξαγγείλει το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Τα μέτρα θα οριστικοποιηθούν την Πέμπτη από την κυβερνητική επιτροπή και στη συνέχεια με τη μορφή νομοσχεδίου θα κατατεθεί στη Βουλή. Μεταξύ άλλων θα προβλέπουν μείωση των εμμέσων φόρων και του ΦΠΑ στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αύξηση του αφορολογήτου ορίου και των εκπτώσεων για τα παιδιά και κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

Τραγικό θάνατο βρήκε υπάλληλος του Δήμου Πόρου.

Τραγικό θάνατο βρήκε υπάλληλος του Δήμου Πόρου, στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή, η οποία σύμφωνα με την πυροσβεστική οφείλεται σε εμπρησμό. Πρόκειται για τον Θεόδωρο Κουβάτσο, 41 χρόνων, ο οποίος ενώ μετέφερε με το βυτιοφόρο του νερό, το όχημα ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Με τον Κ.Στεφανόπουλο συναντήθηκε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Ο κ. Στεφανόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του νέου αρχιεπισκόπου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η συνάντησή του με τον κ. Αρσένη, παρά το γεγονός πως ήταν εθιμοτυπική, όπως δήλωσε ο κ. Δημήτριος συζητήθηκαν ουσιαστικά θέματα.

Μυστήριο γύρω από την εξαφάνιση μίας 16χρονης Ρουμάνας.

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση μιας 16χρονης Ρουμάνας, η οποία ήταν βασική μάρτυρας κατηγορίας σε υπόθεση κυκλώματος πορνείας. Η Ρουμάνα, την οποία κάποιοι κρατούσαν σε σπίτι στη Γλυφάδα, όπου την εξέδιδαν, κατάφερε να διαφύγει και να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία. Με εντολή του εισαγγελέα η 16χρονη εφιλοξενείτο στο Ιδρυμα Χαμόγελο του Παιδιού, απ'όπου εξαφανίσθηκε χθες και αναζητείται από την αστυνομία.

Προσλήψεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Την προκήρυξη μέσα στο Σεπτέμβριο περισσοτέρων από 4.500 νέων θέσεων εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Λάμπρος Παπαδήμας. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύρυθμες διαδικασίες και η επιλογή - η οποία θα είναι βάση των κριτηρίων του ΑΣΕΠ - θα γίνεται από περιφερειακά συμβούλια, στα οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κατά τόπου Περιφέρειας και των διοικήσεων των Νοσοκομείων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθουσιασμένοι έμειναν οι Ιταλοί με την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Ιντερ του Γεωργάτου στο καμπιονάτο, καθώς εάν δεν υπήρχε ο Κριστιάν Βιέρι, ένας παίχτης που μάλλον δικαιολογεί ακόμη και τα 15 δις δρχ που κόστισε η μεταγραφή του, με τα τρία έξοχα τέρματα που πέτυχε κατά της Βερόνα, θα ήταν ίσως ο πολυτιμότερος παίχτης των νερατζούρι. Ο Ελληνας διεθνής δέχθηκε τα κολακευτικά σχόλια από δημοσιογράφους, παίχτες, προπονητές, αλλά και από τον πρόεδρο της ομάδας Μοράτι. Επίσης, ακόμη ένας Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο εξωτερικό, ο Τσάρτας, κατάφερε να στρέψει τους προβολείς επάνω του, πετυχένοντας για τη Σεβίλλη το δεύτερο τέρμα του στο δεύτερο αγώνα για την πριμέρα ντιβιζιόν. Πάντως, η ομάδα του γνώρισε την ήττα στο Βίγκο από τη Θέλτα με 2-1

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη χθεσινή εμφάνιση και τη σχετικά δύσκολη επικράτηση επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, εάν ο διαιτητής δεν ακύρωνε κανονικό τέρμα του "Αγιαξ της Ηπείρου", το κλίμα θα ήταν ακόμη πιο βαρύ. Στο μεταξύ, ο Περσίας που παρακολούθησε τους αγώνες της Ρεάλ και της Πόρτο γύρισε στην Ελλάδα εντυπωσιασμένος από τις προσεχείς αντιπάλους της ομάδας του. Πάντως, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που είναι τα φαβορί μαζί με τους ερυθρολεύκους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο προς το παρόν, παρουσιάζοντας κενά και δείχνοντας ανέτοιμοι προς το παρόν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,09,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,01,ελβετικό φράγκο προς 206,82 τη λίρα Κύπρου προς 571,75, δολάριο Καναδά προς 212,13 δολάριο Αυστραλίας 200,18 το γερμανικό μάρκο προς 169,40, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,51 και το ευρώ προς 331,32 δραχμές.

Με την εγχώρια ρευστότητα όχι μόνο να μη δείχνει σημάδια κόπωσης, αλλά και να αυξάνεται σημαντικά, η χρηματιστηριακή αγορά έκλεισε σήμερα σε απόσταση "αναπνοής" απο το ιστορικό ρεκόρ των 5.224,15 μονάδων. Οι μικρομεσαίες μετοχές ήταν πρωταγωνιστές της σημερινής συνεδρίασης, ενώ η τιμή 100 και πλέον μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8%. "Αδύναμος" για μία ακόμη ημέρα παρουσιάσθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ήταν ο μόνος που έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα από την περασμένη Παρασκευή. Νέα εκρηκτική άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του κατασκευαστικού τομέα και η τιμή 28 μετοχών από τις 29 του κλάδου, βρέθηκε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8%, καθώς και ο κλαδικός δείκτης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.220,28 μονάδες, έναντι 5.144,01 μονάδων της Παρασκευής καταγράφοντας άνοδο 76,27 μονάδων ή σε ποσοστό 1,48%, ενώ κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 5.234,69 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,76%. Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 2.803,65 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση 0, 06%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Φθινοπωρινός θα είναι αύριο ο καιρός, καθώς από τη Δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες και αργότερα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά, το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι ανεμοι θα πνέουν στα δυτικά απο νοτιες διευθύνσεις ασθενείς εως μέτριοι και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδια ενταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική και βόρεια Ελλάδα απο 17 εως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 19 εως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 22 εως 29 βαθμούς κελσίου. Νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 30 και 20 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 30 August 1999 - 19:00:15 UTC