Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνεται το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους.
- Προειδοποίηση Καρατζά για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στη Σοφοκλέους.
- Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Θ. Πάγκαλου για ελληνοτουρκικά.
- Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου.
- Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις αργίες.
- Συνέντευξη Τύπου Καραμανλή για την οικονομία.
- Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το Σάββατο ο αγώνας, στο Οσλο, Νορβηγίας-Ελλάδας για το EURO 2000.
- Ο πρωθυπουργός δεξιώθηκε τους αθλητές που διέπρεψαν στη Σεβίλη.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 72-61.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνεται το αφορολόγητο ποσό για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σημαντική αύξηση του αφορολογήτου ορίου των μισθωτών και συνταξιούχων θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της 64ης ΔΕΘ, το Σάββατο. Η αύξηση θα γίνει σε δύο δόσεις. Φέτος το αφορολόγητο όριο αναμένεται να αυξηθεί στα 2 εκατ. δρχ και το 2000 στα 2,3 εκατ. δρχ, ενδεχομένως και σε υψηλότερο επίπεδο. Η πρόταση αυτή καθώς και άλλες για τις φορολογικές ελαφρύνσεις όπως και οι μειώσεις στους έμμεσους φόρους θα οριστικοποιηθούν στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει αύριο.

Προειδοποίηση Καρατζά για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στη Σοφοκλέους.

Την ανησυχία του για τις χρηματιστηριακές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και τις συνθήκες που επικρατούν στη Σοφοκλέους εκφράζει σε δηλώσεις του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς. Ο κ. Καρατζάς τονίζει οτι ένα μέρος του Χρηματιστηρίου είναι άρρωστο και πως αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση με τα καθημερινά άνευ ουσιαστικού λόγου "λίμιτ απ" θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε κρίση της χρηματιστηριακής αγοράς. Ζητεί δε την παρέμβαση των αρμοδίων ελεγκτικών αρχών.

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Θ. Πάγκαλου για ελληνοτουρκικά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα με τον προκάτοχό του Θεόδωρο Πάγκαλο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των επαφών που ξεκίνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργούς Εξωτερικών. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής διακομματικής συνεννόησης για τη στάση της Ελλάδος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 4 Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθεί η χορήγηση βοήθειας στην Τουρκία.

Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου.

Αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β'Λυκείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου. Το αργότερο ως τις 6 Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί και οι βάσεις των επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 13 του μηνός.

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις αργίες.

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τις αργίες αλλά και για τη διεύρυνση του ωραρίου σε καθημερινή βάση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση. Αυτό προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι στα καταστήματα αντιδρούν έντονα στη συγκεκριμένη τροπολογία και κάνουν λόγο για καταστρατήγηση της συμφωνίας που έληξε τον ``πόλεμο του ωραρίου`` μετά το 1994.

Συνέντευξη Τύπου Καραμανλή για την οικονομία.

Τις θέσεις του κόμματός του για τα οικονομικά θέματα θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο. Χθές ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΒ το οποίο παρουσίασε τις γνωστές του θέσεις.

Ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ.

Ολοκληρώθηκε η έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων που αφορούν την πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, των νομαρχιών Δράμας, Ηλείας, Ημαθίας, Λακωνίας, Ρεθύμνης και Χανίων, της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης των νομαρχιών Αρκαδίας, Δ. Αττικής, Εβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κυκλάδων, Λέσβου και Πέλλας της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης, των νομαρχιών Αργολίδας, Αρτας, Αρκαδίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καστοριάς, Καρδίτσας, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Σάμου, Ξάνθης, Ροδόπης και Χίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Σάββατο ο αγώνας, στο Οσλο, Νορβηγίας-Ελλάδας για το EURO 2000.

Ο Νίκος Μαχλάς ενημέρωσε τον Βασίλη Δανιήλ ότι θα ενσωματωθεί με την αποστολή της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Οσλο, γιά τον αγώνα του Σαββάτου με τη Νορβηγία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2000. Ο διεθνής επιθετικός του Αγιαξ φαίνεται ότι ξεπερνά τον τραυματισμό του, παρ' όλα αυτά είναι αβέβαιη η συμμετοχή του στο παιχνίδι.Η μοναδική βέβαιη απουσία από τον αγώνα του Σαββάτου είναι εκείνη του Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο πρωθυπουργός δεξιώθηκε τους αθλητές που διέπρεψαν στη Σεβίλη.

Δεξίωση προς τιμήν των αθλητών και αθλητριών που διέπρεψαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης, παρέθεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η Βούλα Τσιαμήτα, η Μιρέλα Τζελίλη, η Αναστασία Κελεσίδου, η Κατερίνα Θάνου και ο Κώστας Γκατσιούδης, έδωσαν το "παρών" ενώ έλαμψε δια της απουσίας της η Ολγα Βασδέκη. Σήμερα δεξίωση προς τιμήν τους θα παραθέσει στις 1.30 το μεσημέρι και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Παρτιζάν Βελιγραδίου με 72-61.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 72-61 σε αγώνα γιά το διεθνές τουρνουά της Λευκωσίας. Παράλληλα, δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε ο Ηρακλής στο διεθνές τουρνουά ``Μαυροσκούφεια`` που διεξάγεται στο Ιβανόφειο. Ο ``γηραιός`` νίκησε την γιουγκοσλαβική Μπούντοτσνοστ με 71-64.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,44 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 287,19,ελβετικό φράγκο προς 206,92 τη λίρα Κύπρου προς 572,96, δολάριο Καναδά προς 210,41 δολάριο Αυστραλίας 199,95 το γερμανικό μάρκο προς 169,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10,γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με νεφώσεις τοπικές βροχές και καταιγίδες, Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 26 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 30 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς. Αστατο καιρό με πιθανή βροχή ή καταιγίδα, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 21 με 29 και 19 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 1 September 1999 - 6:00:14 UTC