Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημίτης: Η Ελλάδα προχωράει.
- Για προεκλογική παροχολογία κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
- Υπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για βοήθεια στην Τουρκία.
- Νέες μειωμένες τιμές ΙΧ.
- Αρσένης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα Θρησκευτικά.
- Αύριο οι βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ
- Νέος συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- `Αδικη ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης
- Παρελθόν το ΕΥΡΩ-2000 ποδοσφαίρου

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημίτης: Η Ελλάδα προχωράει.

Τη διατήρηση κλίματος σταθερότητας στην οικονομία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, όπως διακήρυξε κατά τη χθεσινοβραδυνή του ομιλία στο επίσημο δείπνο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η αίτηση στην ΟΝΕ θα κατατεθεί ως τα μέσα Μαρτίου. Χαρακτήρισε την επανεκλογή του κ. Στεφανόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας αυτονόητη, γιατί, όπως είπε, μπορεί να εκφράσει την ενότητα του λαού. Κάλεσε τα κόμματα της Αντιπολιτευσης να συναινέσουν στην επανεκλογή του, για να αποφευχθούν οι εκλογές του Μαρτίου και οι πιθανές επιπτώσεις στην ομαλή εξέλιξη της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, δεν φοβάται τις εκλογές.Η Ελλάδα, είπε ο κ. Σημίτης, προχωράει και συνέδεσε αυτή την πορεία με το έργο που έχει επιτελεστεί απο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφερόμενος στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε, τόνισε ότι αυτά δεν είναι εκλογικές παροχές αλλά πιστοποιούν την καλή πορεία της οικονομίας. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα γίνουν 5.200 προσλήψεις στους τομείς της υγείας και της δημόσιας ασφάλειας.

Για προεκλογική παροχολογία κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για πανικό του πρωθυπουργού και τον κατηγόρησε ότι έβαλε τη χώρα σε μια ακήρυκτη προεκλογική περίοδο, εμπλέκοντας παράλληλα και το θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Συνασπισμός κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει σε ένα δημαγωγικό κρεσέντο προεκλογικών εξαγγελιών και παραπλανητικών εντυπώσεων. Το ΔΗΚΚΙ μίλησε για ανούσιες προεκλογικές υποσχέσεις και ψεύτικες εντυπώσεις για την οικονομία. Για ατολμία κατηγόρησε τον πρωυπουργό ο πρόεδρος των "Φιλελευθέρων", Στέφανος Μάνος.

Υπουργοί Εξωτερικών ΕΕ για βοήθεια στην Τουρκία.

Συζητείται σήμερα στη Φιλανδία, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, αναμένεται να παρουσιάσει την ελληνική πρόταση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ και τον ενημέρωσε για τις ελληνικές απόψεις στο θέμα αυτό.

Νέες μειωμένες τιμές ΙΧ.

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να καταρτιστούν οι κατάλογοι με τις νέες μειωμένες τιμές πώλησης των αυτοκινήτων. Οι νέες τιμές θα ισχύουν και στις περιπτώσεις που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των αυτοκινήτων. Απο αύριο συνεργεία του ΣΔΟΕ θα πραγματοποιούν ελέγχους στις αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων, προκειμένου να διαπιστώνουν αν εφαρμόζεται το μέτρο της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ΙΧ.

Αρσένης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα Θρησκευτικά.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις εξετάσεις στο θέμα των Θρησκευτικών, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Επισήμανε ότι χρειάζεται προσοχή απ'όλους γιατί ορισμένες δηλώσεις δημιουργούν εντυπώσεις και παίρνουν διαστάσεις πέρα απο τις προθέσεις. Απευθυνόμενος στον κ. Χριστόδουλο είπε ότι το παιδί γίνεται καλύτερος Ορθόδοξος, όταν μαθαίνει και στοιχεία και απο άλλες θρησκείες, οι οποίες λειτουργούν στους γειτονικούς λαούς.

Αύριο οι βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τέλος μπαίνει αύριο στην αγωνία των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς αναρτώνται στα λύκεια όλης της χώρας οι βάσεις των σχολών για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Νέος συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.

`Εφθασε χθες στην Κύπρο ο νέος ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τόμας Γουέστον και αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τους Τουρκοκύπριους ηγέτες. Στόχος των συνομιλιών του κ. Γουέστον, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορες ιδέες για το Κυπριακό, είναι η επανέναρξη των συνομιλιών χωρίς όρους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

`Αδικη ήττα της εθνικής υδατοσφαίρισης

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στον τρίτο αγώνα της γιά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Φλωρεντία, όμως η διαιτησία των Παπατζιάν (Γαλλία) και Ρατζένοβιτς (Γιουγκοσλαβία), την υποχρέωσε να δεχθεί την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση, καθώς έχασε με 7-6 από την χειρότερή της Ιταλία. Δύο τέρματα γιά την εθνική μας πέτυχε ο Χαζηθεοδώρου και από ένα οι Μαυρωτάς, Καλακώνας, Αφρουδάκης και Γεωργάρας.

Παρελθόν το ΕΥΡΩ-2000 ποδοσφαίρου

`Επαιξε και ...έχασε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Οι διεθνείς μας ηττήθηκαν με 1-0 στο Οσλο από τη Νορβηγία και αποχαιρέτησαν τις ελάχιστες ελπίδες γιά πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2000. `Ενα τέρμα του `Οϊβιντ Λεόναρντσεν στο 34ο λεπτό της συνάντησης έκρινε το παιχνίδι και έδωσε στους "Βίκινγκ" τη νίκη, μετατρέποντας σε ...τυπική διαδικασία τα δύο υπόλοιπα ματς της εθνικής μας στα προκριματικά του ΕΥΡΩ- 2000.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,03 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 499,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 282,51, το ελβετικό φράγκο προς 207,46, τη λίρα Κύπρου προς 574,95, το δολλάριο Καναδά προς 206,75, το δολλάριο Αυστραλίας 200,14, το γερμανικό μάρκο προς 169,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, το γαλλικό φράγκο προς 50,49 και το ευρώ προς 331,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στις βόρειες περιοχές της χώρας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα Κυριακή. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα απο 16 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 έως 31 και στα νησιά απο 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 5 September 1999 - 6:00:44 UTC