Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εφθασαν τους 114 οι νεκροί απο το σεισμό.
- Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων στους σεισμόπληκτους.
- Ειδικές ρυθμίσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές της Αττικής.
- Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών.
- Οικονομική ενίσχυση απο ΕΕ ζήτησε η χώρα μας.
- Τη ΔΕΘ επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Συνέντευξη Γιάννου Παπαντωνίου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον "αστερισμό των επιτυχιών" βρίσκεται ο Κώστας Γκατσιούδης.
- Το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήρε η εθνική πόλο.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Ιωνικό, σε φιλικό παιχνίδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εφθασαν τους 114 οι νεκροί απο το σεισμό.

Τους 114 έφθασαν οι νεκροί απο τον καταστροφικό σεισμό. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια έξι κτιρίων για τον εντοπισμό των 26 αγνοουμένων. Χιλιάδες είναι οι άστεγοι.Ηδη, έχουν δημιουργηθεί πολλοί πλήρως οργανωμένοι καταυλισμοί, ενώ συνολικά έχουν στηθεί 14.500 σκηνές. Εχουν ελεγχθεί 26.500 οικήματα απο τα οποία κρίθηκαν κατεδαφιστέα το 13% και επισκευάσιμα το 39%.

Ξεκίνησε η καταβολή των επιδομάτων στους σεισμόπληκτους.

Συνωστισμός επικρατεί στις νομαρχίες και τους δήμους των περιοχών, όπου επλήγησαν από το σεισμό, για την είσπραξη του επιδόματος των 200.000 δραχμών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές μια σειρά νέων μέτρων για τους σεισμοπαθείς. Θα δοθούν 120.000 δρχ σε κάθε σεισμόπληκτο συνταξιούχο και 3 εκατομμύρια δρχ. από τον ΟΑΕΔ, σε κάθε οικογένεια εργαζομένου που βρήκε το θάνατο στα ερείπια. Επίσης θα θεωρηθούν θύματα εργατικού ατυχήματος. Η επιδότηση ενοικίου θα φθάνει τις 80.000 δρχ.

Ειδικές ρυθμίσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές της Αττικής.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Αττικής, οι οποίοι μετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να μην προσέλθουν στις εξετάσεις, χρησιμοποιώντας στα μαθήματα που δεν πρόλαβαν να εξεταστούν, τον προφορικό τους βαθμό. Αν ο συνολικός μέσος όρος είναι πάνω απο 10 θα προάγονται. Οι μετεξεταστέοι της Β'Λυκείου αν επιλέξουν αυτή τη ρύθμιση, ο βαθμός που θα προκύψει για φέτος δεν θα συνυπολογιστεί στο βαθμό του απολυτηρίου τους.

Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών.

Τη σημασία της συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά τις συναντήσεις που είχε χθές με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους προέδρους του Συνασπισμού Νίκο Κωνσταντόπουλο και του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα. Ο κ.Σημίτης τους ενημέρωσε για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και για τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το σεισμό. Αύριο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.

Οικονομική ενίσχυση απο ΕΕ ζήτησε η χώρα μας.

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ στην πρόταση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου για την παροχή οικονομικής συνδρομής στην Ελλάδα, προς αποκατάσταση των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής. Στην ενημέρωσή του προς τους ομολόγους του ο κ. Παπαντωνίου τόνισε το μέγεθος της ανθρώπινης συμφοράς και το μεγάλο ύψος των υλικών ζημιών, που ανέρχονται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στα 200 δις δρχ.

Τη ΔΕΘ επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέπτεται τελικά απο χθές τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας έτσι την παράδοση που θέλει τη δεύτερη Κυριακή της λειτουργίας της να είναι μέρα επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής που είχε αναβάλει την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη λόγω του σεισμού δεν θα δώσει πολιτική διάσταση στην επίσκεψη αυτή. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί σήμερα τη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Συνέντευξη Γιάννου Παπαντωνίου στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Η καλή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η βοήθεια απο την ΕΕ μπορούν να απορροφήσουν τις συνέπειες του σεισμού, δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου σε συνέντευξή του στην "Κυρικάτικη Ελευθεροτυπία". Αποκλείει την περίπτωση να επιβληθούν έκτακτοι φόροι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός. Δεν μπορεί να υπολογίσει επακριβώς το μέγεθος της ζημιάς, εκτιμά όμως οτι "θα είναι πολύ πάνω απο 30 δις δραχμές, χωρίς όμως να φτάσει σε επίπεδο εκατοντάδων δις δραχμών".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον "αστερισμό των επιτυχιών" βρίσκεται ο Κώστας Γκατσιούδης.

Στον "αστερισμό των επιτυχιών" βρίσκεται ο Κώστας Γκατσιούδης. Ο πρωταθλητής μας του ακοντισμού ``εκτόξευσε`` αυτή τη φορά το ακόντιό του στα 89 μέτρα και 84 εκατοστά και πήρε την πρώτη θέση στον τελικό του γκραν πρι που διεξάγεται στο Μόναχο, σημειώνοντας ταυτόχρονα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Στους αγώνες αυτούς τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Βούλα Τσιαμήτα στο τριπλούν με 14.77.

Το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πήρε η εθνική πόλο.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η εθνική μας ομάδα ανδρών του πόλο δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Φλωρεντίας,καθώς στο "μικρό τελικό" της διοργάνωσης έχασε από την αντίστοιχη της Ιταλίας με 7-6.Η ελληνική ομάδα, πάντως, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Ιωνικό, σε φιλικό παιχνίδι.

"Χορεύοντας στον ρυθμό" των σούπερ σταρ Ζλάτκο Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Ιωνικό, σε φιλικό παιχνίδι, που έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων, στο στάδιο Καραϊσκάκη. Το παιχνίδι αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.Σε άλλα φιλικά:Βέροια-ΠΑΟΚ 2-0, Καβάλα-Αρης 0-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 288,15, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τη λίρα Κύπρου προς 573,47, δολάριο Καναδά προς 212,44, δολάριο Αυστραλίας 205,07, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές, προβλέπονται σχεδόν σ'όλη τη χώρα. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 16 με 29 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμούς. Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 19 με 29 και 16 με 26 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 12 September 1999 - 7:00:16 UTC