Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πολύνεκρος καταστροφικός σεισμός στην Ταϊβάν.
- Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.
- Διαβεβαιώσεις πρωθυπουργού για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων.
- Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι των κτιρίων.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στο Φάλκον.
- Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - ΠΓΔΜ.
- Αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα.
- Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 4-4.
- Απόψε ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πόρτο, για το Τσάμπιονς Λιγκ.
- Ο Κώστας Αλαμάνος παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πολύνεκρος καταστροφικός σεισμός στην Ταϊβάν.

Τους 802 έφτασαν οι νεκροί και τους 3.427 οι τραυματίες απο τον καταστροφικό σεισμό, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε χθες το βράδυ την Ταϊβάν. Δεκάδες κτίρια κατέπεσαν και στα ερείπιά τους εκτιμάται οτι βρίσκονται εγκλωβισμένα περισσότερα απο 1.000 άτομα.Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση,μεγέθους 5 Ρίχτερ, συγκλόνησε γι' άλλη μια φορά τη δυτική Τουρκία. Επίκεντρο είχε τη Ραιδεστό και έγινε αισθητή και στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι συστεγάσεις των μαθητών των σχολείων στην Αττική, που η αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστησαν απο το σεισμό θα απαιτήσει χρόνο. Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία στη Ν. Φιλαδέλφεια και απο τη Δευτέρα στο Μενίδι, τα Ανω Λιόσια, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, τη Λυκόβρυση, τους Αγ. Αναργύρους, το Γαλάτσι, σε 15 σχολεία της Αγ.Βαρβάρας και σε περίπου 80 σχολεία στον Πειραιά, το Κερατσίνι, τη Νίκαια, τη Σαλαμίνα, τον Κορυδαλλό και στο Ρέντη. Τέλος, την 1η Οκτωβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία στο Ιλιον.

Διαβεβαιώσεις πρωθυπουργού για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων.

Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών υπό την εποπτεία της υπουργού Εσωτερικών, Βάσως Παπανδρέου και Επιτροπή Ανασυγκρότησης υπό τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, συγκρότησε η κυβέρνηση για τον καλύτερο συντονισμό και επιτάχυνση του έργου αποκατάστασης των καταστροφών απο τον σεισμό. Ο πρωθυπουργός τόνισε χθες οτι το αργότερο εντός δύο μηνών θα έχει λυθεί το πρόβλημα στέγασης και οτι έχουν ξεκινήσει οι προεργασίες για την έγκριση δανείων αποκατάστασης των οικοιών. Στην Αττική σημειώθηκαν χθες δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις 3,6 και 3,2 Ρίχτερ.

Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι των κτιρίων.

Περισσότερους απο 130.000 ελέγχους έχουν πραγματοποιηθεί σε κτίσματα των σεισμόπληκτων περιοχών. Απο αυτά 9.000 χαρακτηρίστηκαν κόκκινα και 40.000 κίτρινα. Αναμένεται πως οι αιτήσεις για ελέγχους θα φθάσουν τις 160.000. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, παράλληλα, προχωρεί στην καταγραφή των αυθαιρεσιών και των παρανομιών που υπάρχουν σε κτίρια βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων καθώς και επιχειρήσεων της Αττικής.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στο Φάλκον.

Κηδεύτηκε χθες και το έβδομο θύμα της αεροπορικής τραγωδίας με το πρωθυπουργικό Φάλκον, ο οπερατέρ της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο οποίος υπέκυψε στα σοβαρότατα τραυματά του. Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του διπλωμάτη Γρηγόρη Παπαδόπουλου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε οτι δεν υφίσταται θέμα πολιτικών ευθυνών του υπουργού Μεταφορών. Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εξέταση μαρτύρων η δικαστική έρευνα. Τις επόμενες μέρες επιστρέφουν απο τη Γερμανία οι εμπειρογνώμονες φέρνοντας το πόρισμα απο το μαύρο κουτί.

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Την πιθανότητα ανάπτυξης πρωτοβουλίας με την απο κοινού κατάθεση πρότασης ψηφίσματος για την σταθερότητα στα Βαλκάνια, εξέτασαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Σκοπιανός ομόλογός του Αλεξάντερ Δημητρόφ σε ημίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα τα ξημερώματα στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, είναι να υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ μία ευρύτερη πολιτική για τα Βαλκάνια, που θα στοχεύει στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

Αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα.

Αυξημένα θα είναι τα οικογενειακά επιδόματα του 1999, που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε περίπου 550.000 δικαιούχους. Για τους δικαιούχους με ένα παιδί, 2.000 δρχ. ανά μήνα. Για τους δικαιούχους με δύο παιδιά, 6000 δρχ το μήνα, για τρία παιδιά 13.500 δρχ. το μήνα και γιατέσσερα παιδιά 16.400 δρχ. το μήνα.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην άτυπη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Με τη συμμετοχή του Ελληνα υπουργού, Ακη Τσοχατζόπουλου, πραγματοποιείται στο Τορόντο η διήμερη άτυπη σύσκεψη κορυφής των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ. Χωρίς επίσημη ατζέντα, η άτυπη σύνοδος άμυνας ουσιαστικά θα στραφεί γύρω από θέματα αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, αναδιοργάνωσης των οικονομικών προϋπολογισμών τους και των επικοινωνιών προκειμένου να φθάσουν στο επίπεδο του αμυντικού συστ


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 September 1999 - 7:00:16 UTC