Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πατέρας σκοτώνει τρία παιδιά του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.
- Αρνητικό σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο.
- Αισιόδοξος για τα σχολεία της Αττικής ο Γ.Αρσένης.
- Τα νέα του τιμολόγια ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.
- Ανέλαβε τα καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ ο Χ.Ροκόφυλλος.
- Αύριο η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με την Ολμπράιτ στη Νέα Υόρκη.
- Συνελήφθη επιχειρηματίας-μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.
- Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής-Γρ.Νιώτη.
- Βιβλίο για την ιστορία των Ελλήνων της Καμπέρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πατέρας σκοτώνει τρία παιδιά του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του.

Συγκλονισμένη είναι η Κρήτη από την πρωτοφανή ενέργεια ενός 40χρονου πατέρα, να δηλητηριάσει τα 3 από τα 4 ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια να τα πετάξει στον ποταμό Αλμυρό, όπου τα ανέσυραν νεκρά αστυνομικοί. Δράστης, ο οποίος καταζητείται είναι ο Νίκος Μεταξάκης, ο οποίος πήρε τα παιδιά από την εν διαστάσει σύζυγό του για μια βόλτα. Στα τρία μικρά, ηλικίας 2, 3 και 10 ετών προσέφερε πορτοκαλάδα με δηλητήριο και ακολούθως τα πέταξε στο ποτάμι. Από το αμόκ του δράστη ξέφυγε η 12χρονη κόρη του που ειδοποίησε την αστυνομία.

Αρνητικό σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο.

Ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα επικράτησε στο Χρηματιστήριο, μετά τα μέτρα διαφάνειας που αποφάσισε να πάρει η διοίκηση του και τις δηλώσεις οικονομικών παραγόντων για υπερθέρμανση της αγοράς. Χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτήριζαν αδικαιολόγητη και υπερβολική την αντίδραση της αγοράς, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας εξακολουθούν να είναι θετικά. Ο γενικός δείκτης κατέγραψε σημαντική πτώση κατά περίπου 5%, ενώ 187 μετοχές έκλεισαν στο απόλυτο όριο πτώσης του 8%.

Αισιόδοξος για τα σχολεία της Αττικής ο Γ.Αρσένης.

Μέχρι τέλος της προσεχούς εβδομάδος θα λειτουργεί κανονικά το 90% των σχολείων της Αττικής, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο κ. Αρσένης απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες, που θα πέσουν στο κενό τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε από τις αρχές Οκτωβρίου, ομάδα μαθητών που αυτοαποκαλείται συντονιστική επιτροπή αγώνα. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνουν από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 8 Οκτωβρίου.

Τα νέα του τιμολόγια ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Μεσοσταθμική μείωση κατά 6% επιτυγχάνεται στα τιμολόγια του ΟΤΕ από το πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού. Ειδικότερα, αυξάνεται από 6 σε 7 δρχ το λεπτό η αστική μονάδα, ενώ όλα τα τηλεφωνήματα στα όρια ενός νομού θα χρεώνονται ως αστικά. Επίσης, μειώνονται 8% κατά μέσο όρο τα τέλη των διεθνών τηλεφωνημάτων και από 33 έως 50% το ημερήσιο τιμολόγιο για τους χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ μέσω ΟΤΕ.

Ανέλαβε τα καθήκοντα αναπληρωτή ΥΠΕΞ ο Χ.Ροκόφυλλος.

Καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, ανέλαβε από σήμερα ο Χρήστος Ροκόφυλλος, ο οποίος ορκίσθηκε το μεσημέρι, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Ροκόφυλλος καταλαμβάνει τη θέση του Γιάννου Κρανιδιώτη. Η κυβέρνηση δεν απέρριψε την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία του Φάλκον. Κατηγόρησε όμως την αξιωματική αντιπολίτευση για βιασύνη και προσπάθεια δημαγωγίας και εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων.

Αύριο η συνάντηση του Γ.Παπανδρέου με την Ολμπράιτ στη Νέα Υόρκη.

Τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό θα είναι στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει το προσεχές διήμερο, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αύριο ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλίν Ολμπράϊτ και την Παρασκευή με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ. Ο έλληνας υπουργός θα έχει επίσης επαφές με την ομογένεια της Αμερικής και ομολόγους του άλλων κρατών.

Συνελήφθη επιχειρηματίας-μέλος σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.

Μέλος διεθνούς σπείρας διακίνησης κοκαϊνης στην Ευρώπη, εκτιμά η αστυνομία ότι είναι ο 47χρονος έλληνας επιχειρηματίας Βασίλης Σκορδάλος, που δραστηριοποιείται στο Βέλγιο. Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και στο σπίτι του στον Κορυδαλλό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ κιλά κοκαϊνης και αρχαία αντικείμενα. Αναζητούνται τουλάχιστον πέντε αλλοδαποί συνεργάτες του, ενώ έχει ειδοποιηθεί και η Ιντερπόλ.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής-Γρ.Νιώτη.

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής είχαν αργά χθες ο υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης και ο Δημήτριος, ο οποίος παρέδωσε στον υφυπουργό επιταγή ύψους 100.000 δολαρίων για να διανεμηθεί υπέρ των σεισμόπληκτων στην Ελλάδα. Ο κ.Νιώτης επισήμανε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ουσίας, ενώ ο Δημήτριος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Εξωτερικών και την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου που τον επισκέφθηκε.

Βιβλίο για την ιστορία των Ελλήνων της Καμπέρας.

Πάνω απο 800 άτομα παρακολουθούσαν την παρουσίαση του βιβλίου "Η Ιστορία των Ελλήνων της Καμπέρας και Περιχώρων" που έγινε στην Ελληνική Λέσχη της αυστραλιανής πρωτεύουσας παρουσία υπουργών, βουλευτών, παραγόντων της ομογένειας και ανθρώπων των γραμμάτων. Συγγραφείς του βιβλίου είναι ο διευθυντής του ΕΚΕΜΕ του Πανεπιστημίου Λατρόμπ δρ. Αναστάσιος Τάμης και ο δρ. Δημήτρης Τσολάκης. Το βιβλίο απαρτίζεται απο 456 σελίδες και μεταξύ άλλων παρουσιάζει την ιστορία της μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία και ειδικά στην περιοχή της Καμπέρας απο το 1840 και μετά. Το βιβλίο εμπλουτίζεται με 500 σπάνιες φωτογραφίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην εποχή των προβλημάτων μπήκε η ΑΕΚ λίγες ημέρες πριν από το αποφασιστικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Κασάπης τραυματίστηκε στο χθεσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε από την αποστολή της ομάδας, ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή των Τσίριτς, Καψή και Κωνσταντινίδη. Φυσικά, από την ομάδα θα λείψει και ο τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες Μπιέκοβιτς. Σε δηλώσεις του ο Κοπιτσής τόνισε ότι το αποτέλεσμα στην Τούμπα ήταν θετικό, πως η ΑΕΚ μπορεί να νικήσει τον Παναθηναϊκό και πρέπει η ομάδα του να έχει σταθερή απόδοση σε όλους τους αγώνες.

Εξι ξενιτεμένοι Ελληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται στα πλάνα του Δανιήλ για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας των ανδρών με τις αντίστοιχες της Αλβανίας και Σλοβενίας για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, όπου έχουμε χάσει κάθε ελπίδα για πρόκριση. Πρόκειται για τους Μαχλά,Νταμπίζα, Ζαγοράκη, Κωνσταντινίδη, Γεωργάτο και Τσάρτα, ο οποίος έχει... αντιπάθειες στην ομοσπονδία, αλλά οι τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Σεβίλη στο πρωτάθλημα Ισπανίας, ανάγκασαν τον Δανιήλ να τον καλέσει ξανά στην εθνική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,66 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 518,70, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,62, ελβετικό φράγκο προς 206,76, τη λίρα Κύπρου προς 574,49, δολάριο Καναδά προς 215,68, δολάριο Αυστραλίας 205,94, το γερμανικό μάρκο προς 169,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,14, γαλλικό φράγκο προς 50,59 και το ευρώ προς 331,89 δραχμές.

Αρνητική ψυχολογία επικράτησε σήμερα στη χρηματιστηριακή αγορά, υπό το βάρος των νέων μέτρων διαφάνειας που προτίθεται να πάρει η διοίκηση του Χρηματιστηρίου, αλλά και τις δηλώσεις κορυφαίων οικονομικών παραγόντων για "υπερθέρμανση" της αγοράς. Οι τιμές των μετοχών καθ'όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης δέχθηκαν έντονες πιέσεις και ο δείκτης κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 5.927 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 6,77%. Στο τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών ο δείκτης κατόρθωσε να καλύψει σημαντικό μέρος απο τις αρχικές απώλειες και να κλείσει πάνω απο τα επίπεδα των 6.000 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενδεικτικό του ότι η ζήτηση που εκδηλώθηκε, κυρίως προς το τέλος των συναλλαγών, απορροφήθηκε. Ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στην αγορά είναι και το γεγονός ότι η τιμή 187 μετοχών, απο τις 307 που σημείωσαν πράξη, έκλεισαν στο κατώτατο όριο διακύμανσης του 8%, ενώ μόλις 23 μετοχές έκλεισαν με άνοδο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 6.020,87 μονάδες, έναντι 6.331,80 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας μεγάλη πτώση 310,93 μονάδων ή σε ποσοστό 4,19%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, εκτός δυτικά και Βόρεια όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 17 με 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά του Αιγαίου 20 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανή βροχή μικρής διάρκειας το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 21 September 1999 - 19:00:17 UTC