Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του ΒΑΝ οι σεισμολόγοι.
- Ασκήθηκε δίωξη για τις καταρρεύσεις των κτιρίων.
- Συσκέψεις υπο τον Σημίτη για επίλυση προβλημάτων απο τον σεισμό.
- Δεν ομολογεί την αποτρόπαια πράξη του ο παιδοκτόνος Μεταξάκης.
- Δηλώσεις Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας.
- Η Τουρκία κρίνεται στο Κυπριακό δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Αυξήσεις σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την Κυριακή το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναικού, στο Στάδιο Καραισκάκη.
- Στις 27 Οκτωβρίου οι δύο αναβληθέντες αγώνες για το Κυπέλλο.
- Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του ΒΑΝ οι σεισμολόγοι.

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς του ΒΑΝ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου καθηγητής Δημήτρης Παπανικολάου. Σε ανακοίνωσή του τονίζει οτι πουθενά στον κόσμο μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί η πρόγνωση των σεισμών και οι όποιες δηλώσεις γύρω από το θέμα δημιουργούν κοινωνική αναστάτωση και ανασφάλεια στους πολίτες. Ο κ. Παπανικολάου αναφέρει οτι η μετασεισμική εξέλιξη του κύριου σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου είναι ομαλή και έχει περιορισθεί σε μικρό τμήμα της διεγερθείσας σεισμικής ζώνης.

Ασκήθηκε δίωξη για τις καταρρεύσεις των κτιρίων.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και για σωματικές βλάβες κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος, κατά παντός υπευθύνου, άσκησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για τους θανάτους και τραυματισμούς στα δύο εργοστάσια ΡΙΚΟΜΕΞ και ΒΙΟΚΙΤ που κατέρρευσαν. Παράλληλα, θα διερευνηθούν 27 ακόμη δικογραφίες, που αφορούν ισάριθμα κτίρια που κατέρρευσαν στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου.

Συσκέψεις υπο τον Σημίτη για επίλυση προβλημάτων απο τον σεισμό.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για την επούλωση των πληγών που άφησε ο πρόσφατος σεισμός στην Αττική, έχει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Χθες προήδρευσε σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, των νομαρχών Αττικής και του προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την αγαστή συνεργασία κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης. Σήμερα θα προεδρεύσει σύσκεψης με τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης και επιχειρηματικών φορέων.

Δεν ομολογεί την αποτρόπαια πράξη του ο παιδοκτόνος Μεταξάκης.

Αρνείται να παραδεχθεί την αποτρόπαια πράξη του ο 40χρονος παιδοκτόνος, Γιώργος Μεταξάκης, ισχυριζόμενος οτι δεν δολοφόνησε τα τρία παιδιά του, αλλά πως έπεσαν από μόνα τους στον ποταμό Αλμυρό, με αποτέλεσμα να πνιγούν. Ο Μεταξάκης κρατείται στην Ασφάλεια Ηρακλείου, όπου συνεχίζεται η ανάκρισή του. Στο μεταξύ, με κατάρες εναντίον του παιδοκτόνου κηδεύτηκαν χθες στο κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου τα τρία του παιδιά.

Δηλώσεις Παπαντωνίου για την πορεία της οικονομίας.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δηλώνοντας οτι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 1,5% επί του ΑΕΠ και το έτος 2000 στο 1,2. Επίσης, δήλωσε οτι τα έσοδα του 8μηνου είναι κατά 325 δισ δρχ περισσότερα απ όσα είχαν υπολογιστεί. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε επίσης οτι φέτος η κυβέρνηση θα επιδείξει με ιδιαίτερη έμφαση το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής της. Η ΝΔ επέκρινε την κυβέρνηση κατηγορώντας την για παροχή φοροελαφρύνσεων λόγω επικείμενων πρόωρων εκλογών.

Η Τουρκία κρίνεται στο Κυπριακό δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που προϋποθέτει την πολιτική βούληση της Αγκυρας, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος πρόσθεσε οτι η Τουρκία κρίνεται στο Κυπριακό. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη ΓΣ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα μοιράζεται με την Τουρκία το όραμα ότι μια μέρα θα καταστεί και αυτή άξιο μέλος της ΕΕ.

Αυξήσεις σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Ειδικό πριμ στους πυροσβέστες, αυξήσεις στους αστυνομικούς και νέες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Αγροφυλακή, ανακοίνωσε, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοϊδης. Επίσης, δήλωσε ότι πέρα από τις προσλήψεις των 1500 νέων που μπαίνουν αυτές τις μέρες στην Πυροσβεστική Σχολή και των 1100 που θα μπουν τον Ιανουάριο θα γίνουν άλλες 2.450 προσλήψεις, που θα ενισχύσουν τις νέες μονάδες της ΕΜΑΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή το ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναικού, στο Στάδιο Καραισκάκη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Κυράστας, δήλωσε ότι η ομάδα του θα επιδιώξει τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ και ένα επιπλέον κίνητρο για να τα καταφέρει, είναι να σπάσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων χρόνων. "Καρδιοχτύπια" στην ΑΕΚ για τον Ντράγκαν Τσίριτς ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό . Ο Σέρβος άσος έχει θλάση στον μηρό και έτσι, έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου ώστε να μπορέσει να παίξει σε αυτόν τον αποφασιστικό αγώνα.

Στις 27 Οκτωβρίου οι δύο αναβληθέντες αγώνες για το Κυπέλλο.

Στις 27 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν τελικά οι δύο αναβληθέντες αγώνες γιά την Α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος,ανακοίνωσε η ΕΠΟ. Πρόκειται για την συνάντηση της 3ης αγωνιστικής Τρίκαλα-ΑΕΚ και το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννενα-Ξάνθη. Ο αγώνας των Τρικάλων θα αρχίσει στις 20.00 και των Ιωαννίνων στις 16.00.

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης.

Σταθερά στην 4η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Νίκος Κακλαμανάκης στην προολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Στις χθεσινές δύο ιστιοδρομίες για τις ιστιοσανίδες Μιστράλ, ο Ολυμπιονίκης μας τερμάτισε στην 7η και 1η θέση και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,57 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,25, ελβετικό φράγκο προς 207,08, τη λίρα Κύπρου προς 574,49, δολάριο Καναδά προς 214,51, δολάριο Αυστραλίας 205,68, το γερμανικό μάρκο προς 169,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,14, γαλλικό φράγκο προς 50,60, και το ευρώ προς 331,93 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 29, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 32 και 17 με 28 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 23 September 1999 - 6:00:16 UTC