Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα.
- Μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των σεισμοπλήκτων.
- Κανονικά θα λειτουργήσουν απο τη Δευτέρα τα σχολεία.
- Θετική η πορεία της οικονομίας εκτιμά η κυβέρνηση.
- Θα αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους.
- Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.
- Συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ στη Νέα Υόρκη.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τη Λέρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο Αβράμης.
- Αλλος ένας "μνηστήρας" για τον Ντέμη Νικολαίδη, η Γιουβέντους.
- Ο Νίκος Κακλαμανάκης, στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημόπουλος, για τη μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - εξελίσσεται ομαλά. Ο πρύτανης προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση, που είχε με ομάδα σεισμολόγων, με στόχο την εκτόνωση της διένεξης, που έχει ξεσπάσει σχετικά με την πρόγνωση των σεισμών. Τάχθηκαν υπέρ της ενημέρωσης του κόσμου και συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για σεισμούς, θα πρέπει πρώτα να δίνεται στα θεσμοθετημένα όργανα του κράτους.

Μέτρα της κυβέρνησης υπέρ των σεισμοπλήκτων.

Τη συγκρότηση δυο επιτροπών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών των σεισμόπληκτων, καθώς και την επίβλεψη της διαδικασίας ανασυγκρότησης των κτισμάτων που κατέρρευσαν και της στέγασης των σεισμοπαθών, ανακοίνωσε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι και οι ιδιοκτήτες που τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν "πράσινα" και που υπέστησαν ζημιές τυγχάνουν των ευεργετικών μέτρων. Η κυβέρνηση υπολογίζει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών στα 200 με 250 δις δρχ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν απο τη Δευτέρα τα σχολεία.

"Ολα τα σχολεία στους 27 σεισμόπληκτους δήμους της Αττικής θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα", δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ρυθμίζεται, εξάλλου, το θέμα που προέκυψε με την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μετεξεταστέους της Β' Λυκείου και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους σεισμοπαθείς μαθητές του λεκανοπεδίου Αττικής, θα ισχύσουν για όλους, όπως είχε αρχικώς ανακοινωθεί, πρόσθεσε ο υπουργός.

Θετική η πορεία της οικονομίας εκτιμά η κυβέρνηση.

Αισιόδοξη είναι η κατάσταση, που διαγράφεται στην ελληνική οικονομία, όπως εκτιμήθηκε στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο και ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου η Ελλάδα θα υποβάλει την αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ και μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ληφθεί η σχετική απόφαση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, προσθέτοντας οτι το δημόσιο έλλειμμα το 1999 θα περιοριστεί στο 1,6% του ΑΕΠ, ενώ ο πληθωρισμός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία.

Θα αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους.

Σύντομα θα αναστραφεί το αρνητικό κλίμα στη Σοφοκλέους, μετά το χθεσινό κατρακύλισμα των τιμών των μετοχών, τόνισαν οι χρηματιστές, καθώς προς το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου υπήρξαν εντολές για αγορές, οι οποίες έμειναν ανεκτέλεστες, επειδή οι χρηματιστηριακές εταιρίες είχαν καλύψει το όριο διακίνησής τους. Χθες ο δείκτης πλησίασε τα ανώτατο όριο πτώσης, για να κλείσει τελικά με απώλειες 5,41%. Την εκτίμηση ότι το Χρηματιστήριο θα επανέλθει σε φυσιολογικούς του ρυθμούς, εξέφρασε και η κυβέρνηση.

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, πραγματοποιεί απο χθες τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, η ανάπτυξη της οποίας αναστέλλεται απο την μικρόπνοη πολιτική της κυβέρνησης, όπως είπε. Η μίζερη και επαρχιακή εικόνα του αεροδρομίου "Μακεδονία", τόνισε, δείχνει τα έργα που πρέπει να γίνουν για να μεταβληθεί η Θεσσαλονίκη σε πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης". Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα οτι θα εγκαινιάσει την επόμενη Εκθεση ως πρόεδρος της κυβέρνησης.

Συνομιλίες Παπανδρέου - Τζεμ στη Νέα Υόρκη.

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Ισμαήλ Τζεμ, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε κατ' αρχήν θετικά τα βήματα, που έχουν γίνει στις σχέσεις των δύο χωρών. Αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία σε θέματα ενέργειας και αντισεισμικής προστασίας. Επίσης, θα προωθηθεί ένας ευρύτερος διάλογος μεταξύ ακαδημαϊκών, διανοουμένων, κέντρων ερευνών, πιθανώς πολιτικών και διπλωματών, για θέματα προώθησης της ειρήνης στην περιοχή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τη Λέρο.

Τη Λέρο επισκέπτεται απο σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και θα γίνει δεκτός με κάθε επισημότητα από το μητροπολίτη, τον τοπικό κλήρο, κυβερνητικούς παράγοντες και το λαό. Αύριο το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα προεξάρχει στη λειτουργία που θα τελεστεί με αφορμή την 56η επέτειο της βύθισης του πολεμικού "Βασίλισσα Ολγα" από τους Γερμανούς και στη συνέχεια θα τελέσει μνημόσυνο για τους πεσόντες που υπηρετούσαν στο πλοίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου στην ελληνορωμαϊκή πάλη ο Αβράμης.

Κοντά στην κατάκτηση του πρώτου "ελληνικού" μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης, που διεξάγεται στο ΣΕΦ, βρίσκεται ο Δημήτρης Αβράμης.Ο Ελληνας πρωταθλητής δε αρκέστηκε μόνο στοεισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά τώρα στοχεύει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, μετά τη νίκη που πέτυχε στα προημιτελικά της κατηγορίας των 76 κιλών επί του Ρώσου Μουράτ Καρντάνοφ.

Αλλος ένας "μνηστήρας" για τον Ντέμη Νικολαίδη, η Γιουβέντους.

Αλλος ένας "μνηστήρας" προέκυψε για τον Ντέμη Νικολαίδη, αφού μετά τις φήμες που θέλουν την Φιορεντίνα να ενδιαφέρεται για τον διεθνή άσο, παράγοντες της Γιουβέντους ενημέρωσαν την ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι θα παρακολουθήσουν τον ''Ντεμίνιο'' στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο μεταξύ, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς έδειξε ότι μετά από πολύ καιρό θα χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τον Τόνι Σαβέβσκι. Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα παρατάξει και ο Γιάννης Κυράστας στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρωταθλητής μας της ιστιοσανίδας, Νίκος Κακλαμανάκης, στις δύο τελευταίες κούρσες της Προολυμπιάδας, που διεξάγεται στο Σίδνεϊ. Ο Ολυμπιονίκης μας τερμάτισε 2ος και 4ος, ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης και είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση μεταλλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 317,03 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,35, ελβετικό φράγκο προς 207,69, τη λίρα Κύπρου προς 576,27, δολάριο Καναδά προς 215,18, δολάριο Αυστραλίας 205,71, το γερμανικό μάρκο προς 170,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,17, γαλλικό φράγκο προς 50,69, και το ευρώ προς 332,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα.Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 17 με 33 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 33 και 17 με 30 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 September 1999 - 7:00:15 UTC